Zobacz wątek - RN09 Napęd koniec ?
NAS Analytics TAG

RN09 Napęd koniec ?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

RN09 Napęd koniec ?

Postprzez -sailor- » 13/6/2010, 12:44

Witam mam taki problem przy gwaltowniejszym ruszaniu słuchać jak strzela mi łańcuch(bynajmniej tak mi sie wydaje że to łańcuch ) ... potem jakby cichnie i juz nic nie strzela albo nie słysze....:)
Czyżby to był koniec napędu ??
F-czy %-) -sprzedane ;]
-sailor-
Świeżak

Postprzez mdab121 » 13/6/2010, 12:59

Po pierwsze musisz naciągnąć łańcuch. Luz łańcucha zalecany przez producenta podany jest na wahaczu i w książce serwisowej.
Filmiki jak to zrobić znajdziesz na ścigaczu.

Jeśli skończyła Ci się możliwość regulacji łańcucha (nie ma już jak bardziej odsunąć tylnego koła) to znaczy, że czas na wymianę.

Jeśli łańcuch jest nierówno powyciągany, znaczy nie da się ustawić luzu tak, żeby w każdym miejscu był odpowiedni, to znaczy że czas na wymianę.

Jeśli uda Ci się odpowiednio naciągnąć łańcuch, złap za ogniwa na tylnej zębatce i spróbuj je od niej odciągnąć. Jeśli Ci się to uda, to czas na wymianę.

Jeśli żadne z powyższych nie zachodzi i łańcuch po naciągnięciu przestanie strzelać, to można jeździć o ile zębatki nadal są zębatkami, a nie ich zaokrąglonymi pozostałościami.
mdab121
Świeżak

Postprzez -sailor- » 13/6/2010, 13:03

jest że tak powiem lekko przeciągnięty i nie dam rady równo naciągnąć gooo...
i jak łapie za niego na zębatce to normalnie odciągam na pare mm...
Czyli do wymiany..... ;/
F-czy %-) -sprzedane ;]
-sailor-
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê