zx9r niesamowicie duzo
• Strona 1 z 1
zx9r niesamowicie duzo
Witam wszystkich mam mały problem z moją zx9r z 2000 roku po zatankowaniu pełnego zbiornika muszę juz przełaczyc na rezerwę po przejechaniu około 130 km i to przy jezdzie normalnej nie pałuje go cały czas do odcięcia .fakt jest taki ze kawa jest podobno na dyno jetach ale zeby tyle paliła napiszcie co moze byc przyczyna takiego spalania mam nowe swiece gazniki po synchronizacji spróbuje jeszcze wymienic filtr powietrza i moze będzie lepiej .PROSZE O POMOC
- baton11980
- Świeżak
Kolego ale zrobiles kompletny serwis gaznikow( czyszczenie z ustawieniem plywakow, ustawieniem mieszanki i synchro )?? w sumie wskazane by bylo jeszcze przed tym ustawic luzy zaworowe ....i powinno byc ok ...
jak filtr powietrza bedziesx mial jakis sportowy to tez bedzie milo to wplyw na spalanie tak samo jak przelotowy tlumiol...
ja mam przelot i przed serwisem robilem ok 180km na baku (ok 19-20l)coprawda zostawala mi jeszcze rezerwa ale to tez duzo bylo 10l/100km i to cykl mieszany z tym ze probowalem jezdzic spokojnie.... a po serwisie jeszcze nie wiem ale cos juz robie ok 210km na baku i jeszcze rezerwa sie nie wlaczyla
jak filtr powietrza bedziesx mial jakis sportowy to tez bedzie milo to wplyw na spalanie tak samo jak przelotowy tlumiol...
ja mam przelot i przed serwisem robilem ok 180km na baku (ok 19-20l)coprawda zostawala mi jeszcze rezerwa ale to tez duzo bylo 10l/100km i to cykl mieszany z tym ze probowalem jezdzic spokojnie.... a po serwisie jeszcze nie wiem ale cos juz robie ok 210km na baku i jeszcze rezerwa sie nie wlaczyla
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Dzięki juz jest wszystko ok przewód był przetarty ze tez sie nie zapaliłem a benzyna nie smierdziało wydech mam akrapovic od kolektora pozdrawim
- baton11980
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości