CoÅ› nie tak po synchronizacji
• Strona 1 z 1
CoÅ› nie tak po synchronizacji
Witam, zrobiłem sobie synchronizację gaźników która przebiegła bezproblemu. Tylko jest jedno ale, silnik pracuje lekko falując i nie wiem dlaczego. Co ciekawe podczas ustawiania nie ma tego efektu, tzn jak są podłączone zegary vacum i zbiornik leży na siedzeniu;). A po zamontowaniu zbiornika i złożeniu wszystkiego i odpaleniu chodzi lekko falując na wolnych obrotach. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje??
-
nightracer - Świeżak
-
nightracer - Świeżak
czy z filtrem czy bez ponoc nie ma wiekszego znaczenia ! synchro ma na celu wyrownac cisnienie mieszanki zasilajace cylindry...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
ja się podepnę pod temat, mianowicie po synchronizacji moto ma muła w zakresie 7-9 tys obrotów, po prostu jak gdyby go coś blokowało powyżej znowu ciągnie jak głupi, dzieje się tak na 4 i wyższych biegach pozostałe pierwsze 3 idą normalnie... motocykl to gsx-r 600 srad '98
-
torbiasz - Świeżak
Mój problem juz rozwiązany, mianowicie dwa wewnetrzne podciśnienia gaźników idą do kranika, a te zewnętrzne były połączone razem węzykiem. Po synchronizacji winę za dziwną pracę ponosił węzyk który łączył zewnętrzne gaźniki. Wywaliłem go i pozakładałem zaślepki i jak ręką odjął 

-
nightracer - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości