Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
henio12323 napisał(a):bostorn i mi sie wlasnie tak wydaje :d
damian musisz kupic cala końcówkę wydechu bo raczej samej tej zaslepki nie dokupisz.
Ok Dzięki za odpowiedzi, szukałem na allegro już wczoraj i nic .
No trudno. ;-]
-
Damian Marciniak - Świeżak
Bostorn napisał(a):damian mam taką zatyczkę na sprzedaż wala mi się w garaży
jak byś był zainteresowany daj znac
Cześć,
Dzięki za odp, jasne! . Tylko jak możesz to zrób zdjęcie (sprawdzę czy to ta sama). I ile byś za nią chciał z wysyłkom?.
PS: Kolejne pytanko.
Jakie Oleje używasz w swojej KTM'ie?.
Dokładnie to nie wiem jaki oleje mam wlać do mojej KTM 250 SX z 2006.
Muszę wlać:
Olej do filtra powietrza...
Olej do Silnika...
Płyn do chłodnicy...
I coś do smarowania łańcucha...
Z góry dzięki za odp.
Damian.
-
olej do silnik - motul transoil,,,(najlepiej znajdz ksiązke serwisową i tam bedzie podana konkretna nazwa i parametry i sobie dobierasz ale transoil jest uzywany przez wiele osób i ludzie go chwala sam wymienialem tylko na ten) olej do filtra powietrza - jaki sobie zamarzysz tylko kup w plynie nie w spreju i aby jakis firmowy. do chlodnicy najlepiej kupic najdroższy jaki znajdziesz ale każdy bedzie dobry. ja lalem petrygo i bylo git :d a nawet kilka dni sie na zwyklej wodzie pobujalem i chłodzenie normalne. a smar do lancucha to juz jaki chcesz tez kup. dobre są te silikonowe barwiące na bialo (widac kiedy trzeba dopsikac na nowo jak sie wytrze tyle ze moto nie estetycznie troche wyglada ale z kolei super chroni)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jeszcze jedno pytanko.
Dzisiaj zatankowaliśmy KTM'kę do pełna włożyliśmy do vana i pojechaliśmy do lasu (motor delikatnie był przechylony na lewą bądź prawą stronę). Gdy dojechaliśmy do lasu okazało się że około 500ml benzyny wyciekło przez którąś z tych pięciu odpływowych rurek.
Gdy motor stoi prosto wszytko jest ok nic nie cieknie. Ale gdy jest przechylony to benzyna wycieka. Czy to jest normalne?
PS: to sÄ… te rurki.
http://img14.imageshack.us/img14/6038/18052010236.jpg
Pozdrawiam
Damian
Dzisiaj zatankowaliśmy KTM'kę do pełna włożyliśmy do vana i pojechaliśmy do lasu (motor delikatnie był przechylony na lewą bądź prawą stronę). Gdy dojechaliśmy do lasu okazało się że około 500ml benzyny wyciekło przez którąś z tych pięciu odpływowych rurek.
Gdy motor stoi prosto wszytko jest ok nic nie cieknie. Ale gdy jest przechylony to benzyna wycieka. Czy to jest normalne?
PS: to sÄ… te rurki.
http://img14.imageshack.us/img14/6038/18052010236.jpg
Pozdrawiam
Damian
-
Mały edit,
Benzyna wycieka z 3 rurek, nie z 1 jak powyżej podałem.
Czy możliwe że jakieś "sufki" dostały się przez filtr powietrza i jakoś "zaśmieciły" gaźnik i teraz benzyna wycieka?.
Benzyna wycieka z 3 rurek, nie z 1 jak powyżej podałem.
Czy możliwe że jakieś "sufki" dostały się przez filtr powietrza i jakoś "zaśmieciły" gaźnik i teraz benzyna wycieka?.
KTM 250 SX 2006 ;-D
-
n zalewal ani :d to są odplywy żeby sie moto nie zalewal jak wchodzisz bokiem . czasem widac jak ktos ostro smiga że nawet po prostym jedzie i mu czasem kropelki lecą z odpływów to norma i nie ma sie czym przjemowac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jezeli chodzi ci o 4T jest to dekompresator - tą dzwigienke naciskasz to sie 1 zawór wydechowy podnosi i latwiej jest kopnąc motor btw wogóle czasami kopniecie bez dekompresora kopniecie / przelamanie nie jest możliwe. a tak moto i tak ma wystarczająco kompresji żeby odpalil bo w momencie kopniecia to sie puszcza i moto pali
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm kazdy ma cos w sobie fajnego ;P patrz gdzie masz bliżej serwis i co ci sie podoba bo co do jakosci to kazdy jest solidnie wykonany,
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cześć. Mam takie pytanie czemu hondy crf mają tak jakby połowę cylindra patrząc na kxf czy sxf? Cylinder jest węższy i to o połowę
- IceMan_007
- Świeżak
kwestia budowy silnika - rozmieszczenie lancuszka, i przebieg kanałów chlodzacych. w CRF jest to zminimalizowane cylki są male lakkie. zobacz np że jest specjalne nadlanie na łancuszek. np w KXF jest od razu nalane więcej i w tym sie chowa łancuszek.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja mam takie pytanie. Zbroja jest tylko dla mężczyzn, czy jest także dla kobiet? Czy jest uniwersalna?
-
schreiben92 - Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
schreiben92 - Świeżak
http://allegro.pl/item1038486520_zbroja ... at_ce.html
ja mam cos podobnego tej samej firmy i to byla wersja dla kobiet i mężczyzn miala wybrzuszenia gdzie kobietka ma swe kraglosci bo przecież poza tym raczej budowa dużo sie nie różni. ale to tez jest półśrodek. jezeli nic ciekawego nie znajdziesz to taka to jedyna opcja... ale na pewno 100% dopasowana do kobiecej figury będzie lepiej chroniła. ale jakbyś nic nie znalazla moge swoją za 100 zl opchnącc xD
a co do bardziej dopasowanych to szukaj w google.pl w 30 sek znalazem cos takiego http://www.motonita.pl/_var/gfx/1fcd8b4 ... 482464.jpg
ja mam cos podobnego tej samej firmy i to byla wersja dla kobiet i mężczyzn miala wybrzuszenia gdzie kobietka ma swe kraglosci bo przecież poza tym raczej budowa dużo sie nie różni. ale to tez jest półśrodek. jezeli nic ciekawego nie znajdziesz to taka to jedyna opcja... ale na pewno 100% dopasowana do kobiecej figury będzie lepiej chroniła. ale jakbyś nic nie znalazla moge swoją za 100 zl opchnącc xD
a co do bardziej dopasowanych to szukaj w google.pl w 30 sek znalazem cos takiego http://www.motonita.pl/_var/gfx/1fcd8b4 ... 482464.jpg
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cześć wszystkim. Jestem tu nowy i mam kilka pytań co do dobru moto. Czytałem podobne tematy ale nie znalazłem jedno znacznej odpowiedzi.
A wiec tak będę chciał zakupić motor i zastanawiam sie nad ktm sxf 250 albo sx 125. Nie jeździłem jeszcze na takich wyczynowych motocyklach ale myślę ze dam rade.
Motor miał by mi służyć do jezdy po torze który wybuduje na mojej działce oraz do jazdy z kumplami po lesie. I właśnie zastanawiam sie czy lepszy będzie 2t czy 4t. Chciał bym się jak najlepiej nauczyć jeździć i nie wiem co będzie lepsze na początek. Na którym moto lepiej wyrobie sobie nawyki wchodzenia odpowiednio w zakręt na 4t który ciągnie od dołu czy na poryczmy 2t???
Czy jak na początku jeździł bym tak bardzo amatorsko to i tak muszę zmieniać tłok co te 30mht czyt może zadziej??? Który bedzie lepszy do nauczenia się skoków???
Od którego roku ktm ma tak dużą przewagę w 2t nad innymi ( bo ostatnio czytałem ze ma najlepsze moto w 2t).
A wiec tak będę chciał zakupić motor i zastanawiam sie nad ktm sxf 250 albo sx 125. Nie jeździłem jeszcze na takich wyczynowych motocyklach ale myślę ze dam rade.
Motor miał by mi służyć do jezdy po torze który wybuduje na mojej działce oraz do jazdy z kumplami po lesie. I właśnie zastanawiam sie czy lepszy będzie 2t czy 4t. Chciał bym się jak najlepiej nauczyć jeździć i nie wiem co będzie lepsze na początek. Na którym moto lepiej wyrobie sobie nawyki wchodzenia odpowiednio w zakręt na 4t który ciągnie od dołu czy na poryczmy 2t???
Czy jak na początku jeździł bym tak bardzo amatorsko to i tak muszę zmieniać tłok co te 30mht czyt może zadziej??? Który bedzie lepszy do nauczenia się skoków???
Od którego roku ktm ma tak dużą przewagę w 2t nad innymi ( bo ostatnio czytałem ze ma najlepsze moto w 2t).
- Banan9977
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości