[Aktualności] Opłaty na autostradach - kolejny protes
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Aktualności] Opłaty na autostradach - kolejny protes
Dyskusja na temat: Opłaty na autostradach - kolejny protest
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Opłaty na autostradach - kolejny protest
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Opłaty na autostradach - kolejny protest
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam się!!! To jakaś paranoja płacić 12 zł za każde 100 km!!! Przecież samochód osobowy a np.Navara wg.cennika autostrady też się zalicza w osobówkę, znacząco bardziej niszczy drogę niż motocykl.<br><hr>Raziell
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Też się dołączę do protestu, nie tylko z uwagi na autostradę, ale również z uwagi na to żeby pokazać rządzącym, że motocykliści istnieją i potrafią być zorganizowaną grupą, której głos powinien być brany pod uwagę.<br><hr>kamusial
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
JadÄ™ na 100% i na pewno nie sam !
To jakaś kpina, podobno minister Stępień stwierdził, że jesteśmy nieliczącą się grupą i nie trzeba się nami przejmować.
Kiedyś powiedział w TOK FM że chcemy mieć za darmo żeby jeździć 300 - i to jest przedstawiciel narodu.
Minister od dróg, który ma nas w .......<br><hr>fiszka
To jakaś kpina, podobno minister Stępień stwierdził, że jesteśmy nieliczącą się grupą i nie trzeba się nami przejmować.
Kiedyś powiedział w TOK FM że chcemy mieć za darmo żeby jeździć 300 - i to jest przedstawiciel narodu.
Minister od dróg, który ma nas w .......<br><hr>fiszka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja byłbym za spamowaniem stalexportu itp. listami poleconymi ws. Opłat za autostrady<br><hr>Jaworznianin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chcecie jeździć autostradą to płaćcie a nie skamlajcie o mniejsze opłaty. Wam nie o przejazd chodzi a o możliwość szaleńczych jazd niebespiecznych dla innych uczestników ruchu. Ogólnie nie lubię motocyklistów - choć niegdyś sam nim byłem - za lekceważenie innych kierowcow a także z powodu nadmiernego i szkodliwego dla zdrowia hałasu. Dawniej nie kręciliśmy silników w mieście i w nocy aby właśnie nie hałasować. Obecnie stada idiotów na ryczących motorach szaleją po ulicach. Gdzie jest do q-nędzy Policja?!
Tych motorów nie wolno tolerować na ulicach. Są niesprawne bo niezgodne z wymogami Kodeksu Drogowego i warunkami dopuszczenia do ruchu. Ich miejsce jest na torach wyścigowych a nie na ulicach.<br><hr>antar
Tych motorów nie wolno tolerować na ulicach. Są niesprawne bo niezgodne z wymogami Kodeksu Drogowego i warunkami dopuszczenia do ruchu. Ich miejsce jest na torach wyścigowych a nie na ulicach.<br><hr>antar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chcecie jeździć autostradą to płaćcie a nie skamlajcie o mniejsze opłaty. Wam nie o przejazd chodzi a o możliwość szaleńczych jazd niebespiecznych dla innych uczestników ruchu. Ogólnie nie lubię motocyklistów - choć niegdyś sam nim byłem - za lekceważenie innych kierowcow a także z powodu nadmiernego i szkodliwego dla zdrowia hałasu. Dawniej nie kręciliśmy silników w mieście i w nocy aby właśnie nie hałasować. Obecnie stada idiotów na ryczących motorach szaleją po ulicach. Gdzie jest do q-nędzy Policja?!
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Racja niektóre motocykle są nie sprawne.Komentatorzy napisał(a):Chcecie jeździć autostradą to płaćcie a nie skamlajcie o mniejsze opłaty. Wam nie o przejazd chodzi a o możliwość szaleńczych jazd niebespiecznych dla innych uczestników ruchu. Ogólnie nie lubię motocyklistów - choć niegdyś sam nim byłem - za lekceważenie innych kierowcow a także z powodu nadmiernego i szkodliwego dla zdrowia hałasu. Dawniej nie kręciliśmy silników w mieście i w nocy aby właśnie nie hałasować. Obecnie stada idiotów na ryczących motorach szaleją po ulicach. Gdzie jest do q-nędzy Policja?!
Tych motorów nie wolno tolerować na ulicach. Są niesprawne bo niezgodne z wymogami Kodeksu Drogowego i warunkami dopuszczenia do ruchu. Ich miejsce jest na torach wyścigowych a nie na ulicach.<br><hr>antar<br>
Ale zobacz na temat wiadomości.
Jeśli nie nawidzisz motocyklistów napisz to na blogu a nie w temacie o "równouprawnieniu" opłat za przejazdy przez autostrade<br><hr>Jaworznianin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie do końca rozumiem o co wam chodzi?
Chcecie całkowitego zniesienia opłat dla motocyklistów? Niby dlaczego? Bo mniej ważą? W końcu płaci się tam za bezpieczny i w miarę szybki przejazd między 2 punktami... co tu ma do rzeczy np masa pojazdu?<br><hr>zaskoczony
Chcecie całkowitego zniesienia opłat dla motocyklistów? Niby dlaczego? Bo mniej ważą? W końcu płaci się tam za bezpieczny i w miarę szybki przejazd między 2 punktami... co tu ma do rzeczy np masa pojazdu?<br><hr>zaskoczony
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale ty jesteś gł... i ! Umiesz tylko siedzieć i w domowym zaciszu skamleć w kącie jak to źle,niedobrze !Komentatorzy napisał(a):Chcecie jeździć autostradą to płaćcie a nie skamlajcie o mniejsze opłaty. Wam nie o przejazd chodzi a o możliwość szaleńczych jazd niebespiecznych dla innych uczestników ruchu. Ogólnie nie lubię motocyklistów - choć niegdyś sam nim byłem - za lekceważenie innych kierowcow a także z powodu nadmiernego i szkodliwego dla zdrowia hałasu. Dawniej nie kręciliśmy silników w mieście i w nocy aby właśnie nie hałasować. Obecnie stada idiotów na ryczących motorach szaleją po ulicach. Gdzie jest do q-nędzy Policja?!
Tych motorów nie wolno tolerować na ulicach. Są niesprawne bo niezgodne z wymogami Kodeksu Drogowego i warunkami dopuszczenia do ruchu. Ich miejsce jest na torach wyścigowych a nie na ulicach.<br><hr>antar<br>
Żyję w wolnym kraju i będę się domagał swoich praw i tyle !!!!!!<br><hr>Kowadło
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No, nie wiem.. jechałem 2 tyg temu A4 i nie widziałem żadnych niebezpiecznych motocyklistów, jechałem squterkim 250cm, 125 km/h i wyprzedzały mnie niektóre autka z ok 20, 50 km większą prędkością poza tym widzałem 3 wypadki - 1 autko siedziało sobie w polu obok drogi a 2 były kompletnie rozbite - może motocykle szybciej z autostrady ściągają??? bo nie widziałem żadnego rozbitego choć motorków było sporo..Komentatorzy napisał(a):Chcecie jeździć autostradą to płaćcie a nie skamlajcie o mniejsze opłaty. Wam nie o przejazd chodzi a o możliwość szaleńczych jazd niebespiecznych dla innych uczestników ruchu. Ogólnie nie lubię motocyklistów - choć niegdyś sam nim byłem - za lekceważenie innych kierowcow a także z powodu nadmiernego i szkodliwego dla zdrowia hałasu. Dawniej nie kręciliśmy silników w mieście i w nocy aby właśnie nie hałasować. Obecnie stada idiotów na ryczących motorach szaleją po ulicach. Gdzie jest do q-nędzy Policja?!
Tak że wydaje mi się, że równie dużo zdaża się niebezpiecznych kierowców samochodów co motocykli...<br><hr>Szymon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wszystkich dotyczy to samo prawo!Komentatorzy napisał(a):Chcecie jeździć autostradą to płaćcie a nie skamlajcie o mniejsze opłaty. Wam nie o przejazd chodzi a o możliwość szaleńczych jazd niebespiecznych dla innych uczestników ruchu. Ogólnie nie lubię motocyklistów - choć niegdyś sam nim byłem - za lekceważenie innych kierowcow a także z powodu nadmiernego i szkodliwego dla zdrowia hałasu. Dawniej nie kręciliśmy silników w mieście i w nocy aby właśnie nie hałasować. Obecnie stada idiotów na ryczących motorach szaleją po ulicach. Gdzie jest do q-nędzy Policja?!
Tych motorów nie wolno tolerować na ulicach. Są niesprawne bo niezgodne z wymogami Kodeksu Drogowego i warunkami dopuszczenia do ruchu. Ich miejsce jest na torach wyścigowych a nie na ulicach.<br><hr>antar<br>Komentatorzy napisał(a):Ale ty jesteś gł... i ! Umiesz tylko siedzieć i w domowym zaciszu skamleć w kącie jak to źle,niedobrze !
Żyję w wolnym kraju i będę się domagał swoich praw i tyle !!!!!!<br><hr>Kowadło<br>
I uważam że skoro ja płacę za przejazd autostradą to każdy z was też może a jak was nie stać albo macie jakieś "ale" to bocznymi drogami do celu.<br><hr>ja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Wszystkich dotyczy to samo prawo!
I uważam że skoro ja płacę za przejazd autostradą to każdy z was też może a jak was nie stać albo macie jakieś "ale" to bocznymi drogami do celu.<br><hr>ja
Idąc Twoim tokiem rozumowania na WSZYSTKIE pojazdy powinna być taka sama stawka... Nam chodzi o to, że motocykl to inna kategoria pojazdu niż samochód, samochód z przyczepą, czy ciężarówka i powinien być obciążony inną stawką. Taki stan rzeczy ma miejsce w większości krajów EU.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
test test<br><hr>dedeKomentatorzy napisał(a):Chcecie jeździć autostradą to płaćcie a nie skamlajcie o mniejsze opłaty. Wam nie o przejazd chodzi a o możliwość szaleńczych jazd niebespiecznych dla innych uczestników ruchu. Ogólnie nie lubię motocyklistów - choć niegdyś sam nim byłem - za lekceważenie innych kierowcow a także z powodu nadmiernego i szkodliwego dla zdrowia hałasu. Dawniej nie kręciliśmy silników w mieście i w nocy aby właśnie nie hałasować. Obecnie stada idiotów na ryczących motorach szaleją po ulicach. Gdzie jest do q-nędzy Policja?!
Tych motorów nie wolno tolerować na ulicach. Są niesprawne bo niezgodne z wymogami Kodeksu Drogowego i warunkami dopuszczenia do ruchu. Ich miejsce jest na torach wyścigowych a nie na ulicach.<br><hr>antar<br>Komentatorzy napisał(a):Ale ty jesteś gł... i ! Umiesz tylko siedzieć i w domowym zaciszu skamleć w kącie jak to źle,niedobrze !
Żyję w wolnym kraju i będę się domagał swoich praw i tyle !!!!!!<br><hr>Kowadło<br>Komentatorzy napisał(a):Wszystkich dotyczy to samo prawo!
I uważam że skoro ja płacę za przejazd autostradą to każdy z was też może a jak was nie stać albo macie jakieś "ale" to bocznymi drogami do celu.<br><hr>ja<br>Komentatorzy napisał(a): Idąc Twoim tokiem rozumowania na WSZYSTKIE pojazdy powinna być taka sama stawka... Nam chodzi o to, że motocykl to inna kategoria pojazdu, niż samochód, samochód z przyczepą, czy ciężarówka i powinien być obciążony inną stawką. Taki stan rzeczy ma miejsce w większości krajów EU.<br><hr>Kamusial<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Znalazł się taki troglodyta który pisze "niegdyś sam nim byłem" pisząc o motocyklistach którzy lekceważą innych kierowców - ponadto szczyci się szaleńczymi jazdami, bardzo ładnie, to przez takich jak ty musimy teraz walczyć o życie na ulicach gdy kierowca samochodu zajeżdża nam z premedytacją drogę. Twoje wybryki teraz odbijają się na nas a ty będąc namiastką kierowcy "jakiegokolwiek" śmiesz własne wątpliwe dziedzictwo teraz potępiać i wszystkich traktować swoją miarą? Poza tym "niebeSpiecznych" pisze się przez Z.<br><hr>MTPKomentatorzy napisał(a):Chcecie jeździć autostradą to płaćcie a nie skamlajcie o mniejsze opłaty. Wam nie o przejazd chodzi a o możliwość szaleńczych jazd niebespiecznych dla innych uczestników ruchu. Ogólnie nie lubię motocyklistów - choć niegdyś sam nim byłem - za lekceważenie innych kierowcow a także z powodu nadmiernego i szkodliwego dla zdrowia hałasu. Dawniej nie kręciliśmy silników w mieście i w nocy aby właśnie nie hałasować. Obecnie stada idiotów na ryczących motorach szaleją po ulicach. Gdzie jest do q-nędzy Policja?!
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chodzi o to że przeciwnicy jednośladów nie mogli by tego przeżyć jeśli byłyby różne stawki. Jesteś szybszy od kierowcy puszki, tak w trasie jak i w mieście. Oglądają się za Tobą dziesiątki kobiet a za Twoją maszyną dziesiątki mężczyzn. A on stoi w korku i jedyne co ma to poczucie że Ty mimo że ważysz 4, 5 albo nawet 6 krotnie mniej i nie powodujesz korków to na bramkach zapłacisz tyle samo co on. To jedyne co ma, nie odzieraj go z tego.<br><hr>MTPKomentatorzy napisał(a):Chcecie jeździć autostradą to płaćcie a nie skamlajcie o mniejsze opłaty. Wam nie o przejazd chodzi a o możliwość szaleńczych jazd niebespiecznych dla innych uczestników ruchu. Ogólnie nie lubię motocyklistów - choć niegdyś sam nim byłem - za lekceważenie innych kierowcow a także z powodu nadmiernego i szkodliwego dla zdrowia hałasu. Dawniej nie kręciliśmy silników w mieście i w nocy aby właśnie nie hałasować. Obecnie stada idiotów na ryczących motorach szaleją po ulicach. Gdzie jest do q-nędzy Policja?!
Żyję w wolnym kraju i będę się domagał swoich praw i tyle !!!!!!<br><hr>Kowadło<br>Komentatorzy napisał(a):Wszystkich dotyczy to samo prawo!
I uważam że skoro ja płacę za przejazd autostradą to każdy z was też może a jak was nie stać albo macie jakieś "ale" to bocznymi drogami do celu.<br><hr>ja<br>Komentatorzy napisał(a): Idąc Twoim tokiem rozumowania na WSZYSTKIE pojazdy powinna być taka sama stawka... Nam chodzi o to, że motocykl to inna kategoria pojazdu, niż samochód, samochód z przyczepą, czy ciężarówka i powinien być obciążony inną stawką. Taki stan rzeczy ma miejsce w większości krajów EU.<br><hr>Kamusial<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Też jestem za tym żeby motocykliści mniej płacili, ale obawiam się, że ten argument nie przejdzie:Komentatorzy napisał(a):Zgadzam się!!! To jakaś paranoja płacić 12 zł za każde 100 km!!! Przecież samochód osobowy a np.Navara wg.cennika autostrady też się zalicza w osobówkę, znacząco bardziej niszczy drogę niż motocykl.<br><hr>Raziell<br>
przy projektowaniu dróg pod uwagę brane jest właściwie tylko natężenie ruchu ciężarówek. Badania pokazały, że jedna załadowana ciężarówka niszczy drogę bardziej niż 1000 samochodów osobowych

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości