Czym się pozbyć naklejek?
• Strona 1 z 1
Czym się pozbyć naklejek?
Jak w temacie, chce usunąć naklejki z jednego boczku bo musze go pomalować - czym najlepiej? bo paznokciem za bardzo schodzić nie chcą
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
No dobra a jeżeli klej jest bezbarwny, a ja chce się pozbyć tylko naklejki nie niszcząc lakieru. Da się pozbyć tego kleju?
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
;]
pozywanie sie naklejek metoda bezdotykowa to: wsadzenie czegos do wody na dluzszy czas, naklejki same odchodza i nie zostaje slad... wiec wez jakas uszczelke zrob jak by taki maly zbiornik na to miejsce wypelnij woda zostaw na dluzej i nie bedzie naklejki
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
pozbycie się naklejki to najmniejszy problem - chodzi o to ,ze pozostaje bezbarwny klej pod naklejką który za nic nie chce zejść - próbowałem rozpuszczalnikiem i szmatką ale wtedy rysuje lakier.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
hehe... sam sobie zaprzeczasz, mówisz że się lakier rysuje, ale chcesz go pomalować.... wiec w czym problem ?
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
no tak malować chce prawy bok ale nie cały, zadupek zostaje bo jest nietknięty, jedyne co mi przeszkadza to naklejki - boje próbować czegokolwiek bo nie chce uszkodzić lakieru. Spazz nie tu nie chodzi o naklejki scigacz.pl tylko oryginalne Suzuki.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
luk841 napisał(a):Hej Maciek a probowales ACETONEM (zmywacz do poznokci)bo ja sie pozbywalem w ten sposob kleju po plastrze foliowym moze ci sie uda nawet niezle schodzi.....
Dziś próbowałem i wielka lipa - jest mi ktoś w stanie pomóc?
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
hm... no to delikatny papier ścierny, scierasz samą naklejkę, a potem w tym miejscu robisz wypełnienie lakieru i polerka.... w sumie najbardziej sensowne rozwiązanie, jeśli kiedyś się bawiłeś w takie rzeczy to bez problemu to zrobisz, koszt wszystkich maretiałów to ok 60-80 zł + swoja robota, chyba że zlecisz to jakiemuś lakiernikowi to już troszkę więcej wyjdzie, więc jak się zdecydujesz na to drugie, to może niech już wszystko zrobi....
Ale powinieneś dać sobie rade...

Ale powinieneś dać sobie rade...
-
R1 - Bywalec
R1 miało być bez rysowania.
No jak Aceton i suszarka nie dziaÅ‚a to trzeba pokombinować z innymi rozpuszczalnikami. Ale czy to lakier wytrzyma – wielka niewiadoma. Trzeba by za każdym razem próbować w jakimÅ› niewidocznym miejscu. Możesz spróbować:
- C2H5OH pod postaciÄ… denaturatu
- octan etylu – chyba tylko sklep chemiczny
- benzyna ekstrakcyjna – np. tam gdzie sprzedajÄ… farby
- benzen – jak octan, ale to wali po plastikach i jest b. szkodliwe, wiÄ™c lepiej używać na dworze.
No jak Aceton i suszarka nie dziaÅ‚a to trzeba pokombinować z innymi rozpuszczalnikami. Ale czy to lakier wytrzyma – wielka niewiadoma. Trzeba by za każdym razem próbować w jakimÅ› niewidocznym miejscu. Możesz spróbować:
- C2H5OH pod postaciÄ… denaturatu
- octan etylu – chyba tylko sklep chemiczny
- benzyna ekstrakcyjna – np. tam gdzie sprzedajÄ… farby
- benzen – jak octan, ale to wali po plastikach i jest b. szkodliwe, wiÄ™c lepiej używać na dworze.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
no ja bym nie ryzykował i się nie bawił w takie eksperymenty chemiczne, bo może się źle skończyć dla danego elementu, może zmienić się barwa itp...
Więc możesz kilka elementów pomalować, no ale to jest koszt....
Więc możesz kilka elementów pomalować, no ale to jest koszt....
-
R1 - Bywalec
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
jak skończysz, zapodaj info a najlepiej foty jak wyszło 

-
R1 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości