1 skuter
• Strona 1 z 1
1 skuter
witam mam do wydania 2,5tysiaka
co moge za to kupic , chodzi mi o skuter,
chcialbym cos wloskiego uzywanego
bardzo mi sie podoba apilia sr czy kupie jakas
zeby sie nie psula albo do lekkich poprawek , i za ile?
jaki max przebieg i rocznik zeby chodzila
pozdro
ps: to moj 1post, witam wszystkich
co moge za to kupic , chodzi mi o skuter,
chcialbym cos wloskiego uzywanego
bardzo mi sie podoba apilia sr czy kupie jakas
zeby sie nie psula albo do lekkich poprawek , i za ile?
jaki max przebieg i rocznik zeby chodzila

pozdro
ps: to moj 1post, witam wszystkich
- claris1994
- Świeżak
Myślę, że za 2.500 spokojnie kupisz jakąś sr'kę z 2000r. Jeśli chodzi pod względem awaryjności to zależy jaką kupisz, bo możesz kupić super, extra sprzęt, który posłuży ci jeszcze przez dłuższy okres czasu albo trafisz na jakieś padło i długo się nią nie nacieszysz.
Jeśli interesuje cię coś z produkcji Japońskiej to warto zwrócić uwagę na Yamahę Aerox. Fajny sprzęcik tylko byś musiał dozbierać jeszcze z jakieś 1000 zł i na pewno coś już kupisz w tej cenie.
Jeśli interesuje cię coś z produkcji Japońskiej to warto zwrócić uwagę na Yamahę Aerox. Fajny sprzęcik tylko byś musiał dozbierać jeszcze z jakieś 1000 zł i na pewno coś już kupisz w tej cenie.
- gr8*
- Świeżak
aha a mam jeszcze takie pytanko , gdzie kupic srke,
ma alegro/ gieldzie , gdzie najpewniej? i czy jakbym trafil na taka srke nie w najlepszym stanie jak ty mowisz, to chyba mozna zmienic czesci czy cos zeby dalej jezdzila ?? co do aeroxow to mi nie leza i nie dozbieram jeszcze tysia
mam 2,5 i to sie nie zmieni
a np malaguti f12 albo spedfigtetr peugeot albo runner gilera dobre motorki ? malo awaryjne i da rade za tyle znalesc okazje?
ma alegro/ gieldzie , gdzie najpewniej? i czy jakbym trafil na taka srke nie w najlepszym stanie jak ty mowisz, to chyba mozna zmienic czesci czy cos zeby dalej jezdzila ?? co do aeroxow to mi nie leza i nie dozbieram jeszcze tysia

a np malaguti f12 albo spedfigtetr peugeot albo runner gilera dobre motorki ? malo awaryjne i da rade za tyle znalesc okazje?
- claris1994
- Świeżak
Jeśli chodzi gdzie kupić motorek to obojętnie czy upatrzysz sobie ofertę na allegro czy na giełdzie. Przecież zanim kupisz motorek to najpierw go musisz obejrzeć itd.
Zawsze można dokupić części coś pozmieniać, tylko żeby remont nie wyniósł więcej niż wartość skutera.
Peugeot Speedfight lub Speedfight 2 kupisz już w tej cenie. Jeśli chodzi o peugeota to bardzo często problem jest z elektryką.
Gilera runner kupisz w tej cenie już od 1998r coś.
Co do awaryjności to na temat tego motorka nie wiem.

claris1994 napisał(a):czy jakbym trafil na taka srke nie w najlepszym stanie jak ty mowisz, to chyba mozna zmienic czesci czy cos zeby dalej jezdzila ??
Zawsze można dokupić części coś pozmieniać, tylko żeby remont nie wyniósł więcej niż wartość skutera.
Peugeot Speedfight lub Speedfight 2 kupisz już w tej cenie. Jeśli chodzi o peugeota to bardzo często problem jest z elektryką.
Gilera runner kupisz w tej cenie już od 1998r coś.
Co do awaryjności to na temat tego motorka nie wiem.
- gr8*
- Świeżak
Kymco lub SYM OK ale nie ROMET, omijaj Rometa z daleka, taka dobra kolezeńska rada
Ja jednak polecam uzywaną SR, nawet jakby był w niedalekiej przyszłosci tłok do wymiany to nie jest to bardzo duzy koszt.
Najwazniejsze by w silniku żadnych stuków nie było bo wał to już droga rzecz, aby był prosty, mial nie wybite i nie krzywe zawieszenie itd
Zipp, romet itp - NIE

Ja jednak polecam uzywaną SR, nawet jakby był w niedalekiej przyszłosci tłok do wymiany to nie jest to bardzo duzy koszt.
Najwazniejsze by w silniku żadnych stuków nie było bo wał to już droga rzecz, aby był prosty, mial nie wybite i nie krzywe zawieszenie itd
Zipp, romet itp - NIE
XL 125 Varadero
-
gba4 - Bywalec
WItaj
Mogę Ci polecic używanego Malaguti FireFox f15. 5 lat temu kupiłem go z przebiegiem 9tys km pojedzilem 2 lata i od 3 lat jedzi nim mój młodszy brat. Maszyna jest na prawdę dobra (przynajmnije moja taka jest). 0 jakich kolwiek problemów po zimie zapalił bez wiekszych pproblemów pomimo że stał w nie ogrzewanym garażu. w tej chwili ma 19tys przebiegu i dalej świetnie się trzyma. Silnik ma ponad 4 km więc spokojnie spobie radzi z 2 osobami. mam załorzone lżejsze rolki dlatego zakręcić kołem z jazdy na piasku to żaden problem. Jak masz pytania to pisz, odpowiem.
Pozdro
Mogę Ci polecic używanego Malaguti FireFox f15. 5 lat temu kupiłem go z przebiegiem 9tys km pojedzilem 2 lata i od 3 lat jedzi nim mój młodszy brat. Maszyna jest na prawdę dobra (przynajmnije moja taka jest). 0 jakich kolwiek problemów po zimie zapalił bez wiekszych pproblemów pomimo że stał w nie ogrzewanym garażu. w tej chwili ma 19tys przebiegu i dalej świetnie się trzyma. Silnik ma ponad 4 km więc spokojnie spobie radzi z 2 osobami. mam załorzone lżejsze rolki dlatego zakręcić kołem z jazdy na piasku to żaden problem. Jak masz pytania to pisz, odpowiem.
Pozdro
- r4dkoo
- Świeżak
no wlasnie nie chce zadnego kymca syma czu rometa, bo interesuje mnie silnik minareli , czyli cos wloskiego , wlasnie chcialbym cos zrywnego i szybkiego , i np zeby sie do stuntu nadawal
r4dkoo jak mozesz to napisz cos o tym malaguti, zrywny , predkosc , jak sie zbiera , itp
a sluchajcie jak bym kupil srke to tez bym mial cos takiego jak moj kolega w aeroxie , znaczy ze np jedzie 30km/h a jak doda gazu to mu kolo podrywa?
podobno te same silniki , wiec prosze o podpowiedzi , koledzy
to bedzie moj 1 motor wiec prosze o wyrozumialosc co do moich pytan!
aha a jak sprawdzic czy nie ma zadnych stukow w silniku i czy rama jest ok, nie zadna krzywa wybita itp ?

r4dkoo jak mozesz to napisz cos o tym malaguti, zrywny , predkosc , jak sie zbiera , itp

a sluchajcie jak bym kupil srke to tez bym mial cos takiego jak moj kolega w aeroxie , znaczy ze np jedzie 30km/h a jak doda gazu to mu kolo podrywa?
podobno te same silniki , wiec prosze o podpowiedzi , koledzy

to bedzie moj 1 motor wiec prosze o wyrozumialosc co do moich pytan!
aha a jak sprawdzic czy nie ma zadnych stukow w silniku i czy rama jest ok, nie zadna krzywa wybita itp ?
- claris1994
- Świeżak
v Max zależy od rodzaju rolek. na lekkich jedzie ok 75-80 a na ciężkich 90km/h. Ale pamiętaj, że na lekkich rolkach jest bardziej zrywny i czuły na gaz, także Twój wybór. Czy zawieszenie nie wybite to wystarczy się przejechać i czuć czy jedzie się jak na "taczce" czy nie. jak pokonuje"dziury" i w ogóle. na ramę najlepiej spojrzeć pod plastiki i zobaczyć czy nie spawana itp. a jak nie chce właściciel zdjąć plastików to niech się przejedzie o Ty zobacz czy nie robi 2-óch śladów i czy tylne koło jedzie w pionie a nie jakoś pochylone.
a co do stuków to zobacz czy pracuje równo, jak zapala, czy nie ma żadnych niepokojących odgłosów.
a co do stuków to zobacz czy pracuje równo, jak zapala, czy nie ma żadnych niepokojących odgłosów.
- r4dkoo
- Świeżak
-
Viggen - Świeżak
odswiezam.
a jajk kupie f12 albo srke to np bede miec cos takiego ze przy predkosci 20km/h czy iltes tam , jak dam gaz do mi kolo poderwie?
a jajk kupie f12 albo srke to np bede miec cos takiego ze przy predkosci 20km/h czy iltes tam , jak dam gaz do mi kolo poderwie?
- claris1994
- Świeżak
- claris1994
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie nowego Kymco, SYMa czy Rometa. Wbrew pozorom są bardzo dobrze wykonane, niezbyt drogie przy zakupie i tanie w eksploatacji. Mają taką ilość różnych modeli, że pewnie coś sobie byś dopasował 'ala SR. Używki, zwłaszcza leciwe, mają to do siebie, że są używane. I tutaj masz loterię; albo będzie si albo kaplica.
przepraszam za wyrażenie: "ale cię chyba coś w głowę jebło" lepiej kup używany firmowy skuter niż te wymienione przez kolegę marki typu "kup a będziesz miał co naprawiać". sprzęty niepewnych producentów to skarbonka bez dna. kupisz skuter a zaraz będziesz musiał kupować części, części i jeszcze raz części, bo inaczej nie pojeździsz. wiem z doświadczenia.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
EE tam. Kymco to akurat nie chinol tylko Tajwan ale jeżeli człowiek słyszy azjatycka nazwę to już sobie myśli...
"Chinol.. To musi byc chinol. Nie kupuj tego bo to gówno jakich mało. Po dotarciu od razu pojedziesz do mechanika... i bla bla bla"
Ja natomiast mam Kymco Vitality 2T i nie narzekam. Z ciekawości zrobiłem sobie kiedyś parę wyścigów i przyspieszenie jest niewiele gorsze niż w Aeroxie, a takie samo jak w MBK. Ze SpeedFightem się jeszcze nie mierzyłem, ale te trzy skutery to chyba jedne z najczęściej kupowanych z powodu osiągów (nie licząc SR). Jeżeli już byś kupował Kymco to jedynie 2T. W 4T nie wiem jak jest z awaryjnością więc Ci nie polecam:D Niby nic, ale w osiągach porównywalny do dwa razy droższych skuterów.
Decyzję i tak podejmiesz sam. ja życzę Ci tylko powodzenia i żeby Ci służył.
"Chinol.. To musi byc chinol. Nie kupuj tego bo to gówno jakich mało. Po dotarciu od razu pojedziesz do mechanika... i bla bla bla"
Ja natomiast mam Kymco Vitality 2T i nie narzekam. Z ciekawości zrobiłem sobie kiedyś parę wyścigów i przyspieszenie jest niewiele gorsze niż w Aeroxie, a takie samo jak w MBK. Ze SpeedFightem się jeszcze nie mierzyłem, ale te trzy skutery to chyba jedne z najczęściej kupowanych z powodu osiągów (nie licząc SR). Jeżeli już byś kupował Kymco to jedynie 2T. W 4T nie wiem jak jest z awaryjnością więc Ci nie polecam:D Niby nic, ale w osiągach porównywalny do dwa razy droższych skuterów.
Decyzję i tak podejmiesz sam. ja życzę Ci tylko powodzenia i żeby Ci służył.
-
Arturo925 - Stały bywalec
- claris1994
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości