co myslicie o tym kombinezonie???
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
cos mi tu nie pasuje - jak jedziecie na jakies ognisko albo nie wiem.... z laska do kina to tez sie okuwacie w kombinezony?? bo kask, rekawice - rozumiem... Ale extra buty, kurtka i spodnie do "lekkiej " jazdy tez sa niezbedne?? Z tego, co tu czytam, wynika, ze tak. Wszystko jasne, jak sie jedze w dluga trase albo poszalec. Ale na egzamin do budy to chyba w skorach nie jedziecie... :/ A motocykl tez ma jakas praktyczna strone - nie jest przeciez zabawka nadajaca sie tylko i wylaczie na samotne podroze noca po autostradzie. I poprosze tych, co to wszystko najlepiej wiedza, o wyrozumialosc wzgledem tego pytania. Moja uwaga chyba jest uzasadniona, prawda??
(anielski usmiech do Panow, ktorym wykwitl usmieszek poblazania na twarzy)...

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Ogólnie rzecz biorąc kombinezon kupuje się po to, żeby w nim jeździć. A siadając na moto, powinno się siadać z przekonaniem, że tym razem możemy mieć wypadek i tym samym odpowiednio się zabezpieczyć tj. kombinezon, kask etc. A w kombi to i nawet do kościoła można 

-
gelo007 - Administrator
Jesli te zdjecia beda na tyle drastyczne, ze bede miala ciarki jak zobacze motor, to masz ode mnie osobiscie kopa, Akon !!

-
Do budy na egzamin... wtedy przewaznie w garniaku a to dyskwalifikuje motocykl
Jak napisal gelo kombinezon kupuje sie po to zeby w nim jezdzic. Jednak troche racji masz, niekoniecznie zawsze i wszedzie... wyskakujac do sklepu po bulki wystarczy kurtka tekstylna i dzinsy z np. zalozonymi ochraniaczami na kolana, na romantyczny spacerek z dziewczyna tez 

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
patty_brawurka napisał(a):cos mi tu nie pasuje - jak jedziecie na jakies ognisko albo nie wiem.... z laska do kina to tez sie okuwacie w kombinezony?? bo kask, rekawice - rozumiem... Ale extra buty, kurtka i spodnie do "lekkiej " jazdy tez sa niezbedne?? Z tego, co tu czytam, wynika, ze tak. Wszystko jasne, jak sie jedze w dluga trase albo poszalec. Ale na egzamin do budy to chyba w skorach nie jedziecie... :/ A motocykl tez ma jakas praktyczna strone - nie jest przeciez zabawka nadajaca sie tylko i wylaczie na samotne podroze noca po autostradzie. I poprosze tych, co to wszystko najlepiej wiedza, o wyrozumialosc wzgledem tego pytania. Moja uwaga chyba jest uzasadniona, prawda??![]()
![]()
ja mysle, ze dobry stroj powinien obowiazywac zawsze i wszedzie, w mysl zasady "ubieraj sie tak, jakbys planowal upadek a nie przejazdzke"

-
harry89 - Bywalec
-
Patty jak masz dobry pejcz to się możemy umówić.
BTW. Mój ojciec wracał kiedyś z kumplem z pracy i do domu mieli niedaleko, nawet pasów nie zapięli. Cóż ktoś bardzo mądry miał w d.... przepisy ruchu drogowego i skończyło się na tym, że mój ojciec własną głową rozpieprzył szybę w aucie i wyleciał do przodu. Oczywiście nadal żyje i ma się dobrze, jednak zderzenie z szybą powoduje, że kobiety nie muszą robić make-upu conajmniej przez miesiąc...., a facetom coś takiego chyba nie potrzebne
Więc w kombi to nawet po bułki, chociażby po to, żeby przy okazji ekspedientke wyrwać.
BTW. Mój ojciec wracał kiedyś z kumplem z pracy i do domu mieli niedaleko, nawet pasów nie zapięli. Cóż ktoś bardzo mądry miał w d.... przepisy ruchu drogowego i skończyło się na tym, że mój ojciec własną głową rozpieprzył szybę w aucie i wyleciał do przodu. Oczywiście nadal żyje i ma się dobrze, jednak zderzenie z szybą powoduje, że kobiety nie muszą robić make-upu conajmniej przez miesiąc...., a facetom coś takiego chyba nie potrzebne

-
gelo007 - Administrator
gelo007 napisał(a):Oczywiście nadal żyje i ma się dobrze, jednak zderzenie z szybą powoduje, że kobiety nie muszą robić make-upu conajmniej przez miesiąc...., a facetom coś takiego chyba nie potrzebne
ke? chyba to zbyt rozbudowana metafora dla mojego mozdzku

-
harry89 - Bywalec
No wiesz, mnie si raczej nie przyda kombi DO WYRYWANIA EKSPEDIENTEK <lol2>
he he he pejcz?? no no no coz to za niemoralne propozycje..

-
patty_brawurka napisał(a):cos mi tu nie pasuje - jak jedziecie na jakies ognisko albo nie wiem.... z laska do kina to tez sie okuwacie w kombinezony?? bo kask, rekawice - rozumiem... Ale extra buty, kurtka i spodnie do "lekkiej " jazdy tez sa niezbedne?? Z tego, co tu czytam, wynika, ze tak. Wszystko jasne, jak sie jedze w dluga trase albo poszalec. Ale na egzamin do budy to chyba w skorach nie jedziecie... :/ A motocykl tez ma jakas praktyczna strone - nie jest przeciez zabawka nadajaca sie tylko i wylaczie na samotne podroze noca po autostradzie. I poprosze tych, co to wszystko najlepiej wiedza, o wyrozumialosc wzgledem tego pytania. Moja uwaga chyba jest uzasadniona, prawda??![]()
![]()
Krytykowac twojej opini nie bede bo kazdy ma swoje podejscie do sprawy ja Ci tylko powiem ze najwiecej wypadkow wlasnie jest podczas krotkich wypadow i wlasnie takie lekkie ubieranie powodoje albo ciezkie obrazenia albo smierc, dlatego pytajac po co sie tak ubierac no po to zeby sie nam nic nie stalo bo chyba widze ze nie wiesz jakie sa konsekwencje upadku na moto.
- gixxer
- Świeżak
ekhm... wiem. Dwa tygodnie temu mialam operacje na kolano z podobnego powodu. Co prawda bylam pasazerka, ale... W sumie macie racje, warto sie ubezpieczac nawet na pare chwil.
-
ekhm... wiesz, chyba wole swoja dupcie w jednolitej powloce skory
:D:D okropne i smutne zdjecia. Akon masz kopasa w dupasa 

-
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości