[Aktualności] Prawo jazdy na quady?
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Moim zdaniem dobrze że chcą wprowadzić prawo jazdy na quady. Miałem okazję się przejechać takim cudeńkiem i gdy wskazówka na zegarze minęła 100km/h potem rosła rosła i dotarła do magicznego 120km/h to myśle, że jest to uzasadnione by posiadać dokument stwierdzający umiejętność jazdy na owym czterokołowcu... co prawda prawo jazdy i zdobycie go zależy tak na prawde od widzimisie i humoru szanownego Pana/Pani egzaminator-a więc to tylko formalność...
-
rechaa - Świeżak
ale jak to uprzywilejowani? przeciesz w zalezności od typu rejestracji trzeba miec prawojady na quada... kat A,B lub T wiec problem polega na robieniu innej oddzielnej kategorji co pociągnie za sobą zbędne koszta<br><hr>SPEEDKomentatorzy napisał(a):No w koncu robia cos w sejmie pozytecznego. Bo niby dlaczego urzytkownicy quadow mieliby byc uprzywilejowani i jezdzic bez prawa jazdy.<br><hr>ziomal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
widzisz kolezko taki jest wlasnie nasz posrany kraj POLSKA tez kupuje teraz quadaKomentatorzy napisał(a):Nie no *** ŻAL quadem poruszamy się w terenie a nie po drogach.Może zrobią *** prawo jazdy na rower??<br><hr>1000CC<br>Komentatorzy napisał(a):Mam 13 lat i teraz zdaje na kartę motorowerową i denerwuje mnie to, że nie mogę jeździć na quadzie o pojemności 50 ccm, ale na skuterze o tej samej pojemności już mogę jeździć. Zawsze chciałem mieć quada, a skutery nidy mnie nie interesowały po prostu wydają mi się takie dziecinne. <br><hr>Arek <br>
tylko ze ja mieszkam w UK tu sa takie przepisy ze prawko musisz miec na quada albo na motor zalezy od ciebie
a w PL jest taki wymogl ze musisz miec prawko tylko na auto bo to nie zalicza sie motorkow tylko do aut bo na 4 a nie 2 kolka<br><hr>malyuk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
głupota!!!
chyba "naszym" posłom znów brakuje kasy!!!
najlepiej wprowadzić jeszcze kategorie prawka na rowery: najpierw wigry3, po dwóch latach prawko na "górala" a po ukończeniu 18 lat prawko na kolarkę - każdy kursik po 200zł; egzamin po 100zł.
i już w kasie 900 od "łepka",
a tak poważnie dlaczego mając prawko kat: A;B;C;E od 10 lat - żeby pojeżdzić na quadzie będę musiał robić nowe prawko?!?!
wkuża mnie to że nie robi się nic w naszym kraju aby było faktycznie bezpieczniej a tylko ściąga sie kasę z ludzi pod pozorem poprawy bezpieczeństwa.
i tak wszystko zależy od głowy kierujących; i rodziców co kupują 8-latkom "małego quada" ale tak żeby i oni mogli poszaleć "lekko" go tuningują, a potem zdziwko bo maluch jedzie 60-70 km/h na takim sprzęcie. nie prościej jest wprowadzić zakaz modyfikacji wszystkich małych "50" również skuterków, bo właśnie tu jest pies pogrzebany.<br><hr>fany123
najlepiej wprowadzić jeszcze kategorie prawka na rowery: najpierw wigry3, po dwóch latach prawko na "górala" a po ukończeniu 18 lat prawko na kolarkę - każdy kursik po 200zł; egzamin po 100zł.
a tak poważnie dlaczego mając prawko kat: A;B;C;E od 10 lat - żeby pojeżdzić na quadzie będę musiał robić nowe prawko?!?!
wkuża mnie to że nie robi się nic w naszym kraju aby było faktycznie bezpieczniej a tylko ściąga sie kasę z ludzi pod pozorem poprawy bezpieczeństwa.
i tak wszystko zależy od głowy kierujących; i rodziców co kupują 8-latkom "małego quada" ale tak żeby i oni mogli poszaleć "lekko" go tuningują, a potem zdziwko bo maluch jedzie 60-70 km/h na takim sprzęcie. nie prościej jest wprowadzić zakaz modyfikacji wszystkich małych "50" również skuterków, bo właśnie tu jest pies pogrzebany.<br><hr>fany123
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
120 km/h - dobry!!!
do wypowiedzi poniżej; skoro jedziesz 120 km/h na quadzie bez uprawnień to ile będziesz jechać z "nowym" prawkiem?.pytanko jeszcze po drodze czy w terenie???
jeśli po drodze to przekroczyłeś prędkość a wterenie ... troche trudno!!!.Po co gadac że "dobrze jeśli wprowadzą prowko na quady", skoro jeżdzisz powyżej 100 to albo jesteś bardzo dobrym , prawie zawodowcem na tego typu sprzęcie, albo jesteś kompletnym kretynem i tego żadne przepisy nie zmienią.<br><hr>fany123
do wypowiedzi poniżej; skoro jedziesz 120 km/h na quadzie bez uprawnień to ile będziesz jechać z "nowym" prawkiem?.pytanko jeszcze po drodze czy w terenie???
jeśli po drodze to przekroczyłeś prędkość a wterenie ... troche trudno!!!.Po co gadac że "dobrze jeśli wprowadzą prowko na quady", skoro jeżdzisz powyżej 100 to albo jesteś bardzo dobrym , prawie zawodowcem na tego typu sprzęcie, albo jesteś kompletnym kretynem i tego żadne przepisy nie zmienią.<br><hr>fany123
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kiedyś była karta motorowerowaKomentatorzy napisał(a):Nie no *** ŻAL quadem poruszamy się w terenie a nie po drogach.Może zrobią *** prawo jazdy na rower??<br><hr>1000CC<br>
<br><hr>ziom
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kasy?!?!Komentatorzy napisał(a):głupota!!!
i tak wszystko zależy od głowy kierujących; i rodziców co kupują 8-latkom "małego quada" ale tak żeby i oni mogli poszaleć "lekko" go tuningują, a potem zdziwko bo maluch jedzie 60-70 km/h na takim sprzęcie. nie prościej jest wprowadzić zakaz modyfikacji wszystkich małych "50" również skuterków, bo właśnie tu jest pies pogrzebany.<br><hr>fany123<br>
chyba szarych komórek!!<br><hr>ecs
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chyba cie posrałoKomentatorzy napisał(a):Moim zdaniem dobrze że chcą wprowadzić prawo jazdy na quady. Miałem okazję się przejechać takim cudeńkiem i gdy wskazówka na zegarze minęła 100km/h potem rosła rosła i dotarła do magicznego 120km/h to myśle, że jest to uzasadnione by posiadać dokument stwierdzający umiejętność jazdy na owym czterokołowcu... co prawda prawo jazdy i zdobycie go zależy tak na prawde od widzimisie i humoru szanownego Pana/Pani egzaminator-a więc to tylko formalność...<br><hr>rechaa<br>
<br><hr>inter
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chyba cie posrałoKomentatorzy napisał(a):Moim zdaniem dobrze że chcą wprowadzić prawo jazdy na quady. Miałem okazję się przejechać takim cudeńkiem i gdy wskazówka na zegarze minęła 100km/h potem rosła rosła i dotarła do magicznego 120km/h to myśle, że jest to uzasadnione by posiadać dokument stwierdzający umiejętność jazdy na owym czterokołowcu... co prawda prawo jazdy i zdobycie go zależy tak na prawde od widzimisie i humoru szanownego Pana/Pani egzaminator-a więc to tylko formalność...<br><hr>rechaa<br>
<br><hr>inter
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<br><hr>inter
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I bardzo dobrze, przynajmniej mniej będzie wypadków powodowanych przez zwariowane dzieciaki, 13-sto latek to do wózka dziecięcego się nadaje a nie na quada!<br><hr>MaciaWKomentatorzy napisał(a):Nie no *** ŻAL quadem poruszamy się w terenie a nie po drogach.Może zrobią *** prawo jazdy na rower??<br><hr>1000CC<br>Komentatorzy napisał(a):Mam 13 lat i teraz zdaje na kartę motorowerową i denerwuje mnie to, że nie mogę jeździć na quadzie o pojemności 50 ccm, ale na skuterze o tej samej pojemności już mogę jeździć. Zawsze chciałem mieć quada, a skutery nidy mnie nie interesowały po prostu wydają mi się takie dziecinne. <br><hr>Arek <br>Komentatorzy napisał(a):widzisz kolezko taki jest wlasnie nasz posrany kraj POLSKA tez kupuje teraz quada
tylko ze ja mieszkam w UK tu sa takie przepisy ze prawko musisz miec na quada albo na motor zalezy od ciebie
a w PL jest taki wymogl ze musisz miec prawko tylko na auto bo to nie zalicza sie motorkow tylko do aut bo na 4 a nie 2 kolka<br><hr>malyuk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chyba posrało ich żeby mieć prawko na qady
oni i tak zdzierajÄ… kase na mandatach i jeszcze to niech siÄ™ walom na lewo i prawo
może to też robią dla bezpieczeństwa żeby było mniej wypadków
sam już nie wiem <br><hr>pawlo
oni i tak zdzierajÄ… kase na mandatach i jeszcze to niech siÄ™ walom na lewo i prawo
może to też robią dla bezpieczeństwa żeby było mniej wypadków
sam już nie wiem <br><hr>pawlo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mi to tam gwiżdże co oni tam robią ja jestem 13latkiem i mam yamahe yfz 450 i z toru praktycznie nią nie zjeżdżam więc po co miałbym kiedyś robić prawko na quada , ale gdy jadę pojeżdzić po lesie to przejeżdżam asfaltem a prawka jak nie miałem to nie będe miał i *** im da te prawko na quada
oni to chcą zrobić prawko na quada hinola bo ktury quad wyciąga 45kmh jakiś zjeb pisze ustawe co nie widział quada na oczy<br><hr>oni to chcą zrobić prawko na quada hinola
oni to chcą zrobić prawko na quada hinola bo ktury quad wyciąga 45kmh jakiś zjeb pisze ustawe co nie widział quada na oczy<br><hr>oni to chcą zrobić prawko na quada hinola
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ty idiotoo !!!! do wozka to chyba ty sie nadajesz ;d tez mam 13 lat i chce miec prawko na skutere i quada ;d tylko szkoda ze bedzie tylko do 50 cm3 ;d szkoda<br><hr>kapiMisQKomentatorzy napisał(a):Nie no *** ŻAL quadem poruszamy się w terenie a nie po drogach.Może zrobią *** prawo jazdy na rower??<br><hr>1000CC<br>Komentatorzy napisał(a):Mam 13 lat i teraz zdaje na kartę motorowerową i denerwuje mnie to, że nie mogę jeździć na quadzie o pojemności 50 ccm, ale na skuterze o tej samej pojemności już mogę jeździć. Zawsze chciałem mieć quada, a skutery nidy mnie nie interesowały po prostu wydają mi się takie dziecinne. <br><hr>Arek <br>Komentatorzy napisał(a):widzisz kolezko taki jest wlasnie nasz posrany kraj POLSKA tez kupuje teraz quada
a w PL jest taki wymogl ze musisz miec prawko tylko na auto bo to nie zalicza sie motorkow tylko do aut bo na 4 a nie 2 kolka<br><hr>malyuk<br>Komentatorzy napisał(a):I bardzo dobrze, przynajmniej mniej będzie wypadków powodowanych przez zwariowane dzieciaki, 13-sto latek to do wózka dziecięcego się nadaje a nie na quada!<br><hr>MaciaW<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak nauczysz się pisać<br><hr>SkamolKomentatorzy napisał(a):od ilu lat morzna miwć prawko<br><hr>wisiu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja słyszałem że trzeba mieć tylko dowód na quada do 250 pojemności i nie wiem czy to prawda prosze o odpis .......<br><hr>ziomek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 49 gości