kupno kasku
• Strona 1 z 1
kupno kasku
Witam. Mam do wydania na kask do 1500 zł, na pewno potrzebuje by była blenda przeciwsłoneczna, kask ogólnie do turystyki raczej integralny bo podobno szczękowe są głośne. do tej pory miałem Uvex boos 4000 i byłem zadowolony szczególnie z bardzo dobrej szybki. prosiłbym o jakieś porady.
- kawa396
- Świeżak
Przy tych pieniądzach warto chyba zainteresować się firmą Arai?
Suzuki GSR 600 K6 | | www.qualitypc.pl - Komputery Łódź | | www.luteklan.pl - Internet Lutomiersk
-
lu73k - Świeżak
lu73k napisał(a):Przy tych pieniądzach warto chyba zainteresować się firmą Arai?
Nowy Arai do 1500 zł ? hmm ... a gdzie takie cuda się dzieją ?
Proponuję zakup Shoei w serii xr-1000 - jest obecnie wyprzedawana w b. dobrych cenach .
<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
-
Trimix - Świeżak
kolega chciał z blendą. którykolwiek to ma?
z mojej strony zastanów się nad tą blendą. ja mierzyłem hjc i nolana. pomijam kwestię "mocy" przyciemienia tej blendy. w mojej ocenie zawsze za słabe. w każdym razie dużo słabsze niż ciemna szybka.
do tego jej dolna krawędź przebiega w polu linii wzroku. czyli raczej przeszkadza niż pomaga.
ponadto niekiedy podnosi się, że w razie wypadku taka blenda może zgilotynaować noc.
sama konstrukcja opuszczania swoje waży i podnosi ciężar kasku. wystające elementy mechanizmu podnoszą głośność garnka.
chyba nie warto za to dopłacać.
z mojej strony zastanów się nad tą blendą. ja mierzyłem hjc i nolana. pomijam kwestię "mocy" przyciemienia tej blendy. w mojej ocenie zawsze za słabe. w każdym razie dużo słabsze niż ciemna szybka.
do tego jej dolna krawędź przebiega w polu linii wzroku. czyli raczej przeszkadza niż pomaga.
ponadto niekiedy podnosi się, że w razie wypadku taka blenda może zgilotynaować noc.
sama konstrukcja opuszczania swoje waży i podnosi ciężar kasku. wystające elementy mechanizmu podnoszą głośność garnka.
chyba nie warto za to dopłacać.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Trimix napisał(a):lu73k napisał(a):Przy tych pieniądzach warto chyba zainteresować się firmą Arai?
Nowy Arai do 1500 zł ? hmm ... a gdzie takie cuda się dzieją ?
Proponuję zakup Shoei w serii xr-1000 - jest obecnie wyprzedawana w b. dobrych cenach .
Ja swojego Araia Chasera kupiłem za 650 PLN

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... rai-Chaser
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... eedom-0018
Problem tylko w tym że w ofercie Araia nie koniecznie znajdziesz dokładnie to czego szukasz
- sebasbox
- Świeżak
ostatnio znajomy wyrwał schuberta C3 za 1480zl jak go oglądałam to stwierdziłam ze wart jest pełnej ceny czyli 2200zł. Posiada blendę, względnie lekki, najcichszy na rynku zresztą można sobie poczytac na necie. wykończenie idealne tylko dziwi mnie brak zapięcia DD, kask ma zapiecie na zatrzask przy tak doskonałym kasku jest to dla mnie dziwne.
jezeli chodzi o uvex rs 750 posiadam takowy jeszcze nie jeżdzony wiec w praktyce nie wiem ale zakupilam go za 1180zl i jak na ta kwote ma wszystko co mieć dla mnie powinien. waga 990gr dotyczy rozmiaru XS i S ja posiadam XS i rzeczywiście kasku nie czuć na głowie. wizjer idealny.
uvex helix różni się chyba tylko lustrzanym wizjerem i lekko pozycją wlotów powietrza.
jezeli chodzi o uvex rs 750 posiadam takowy jeszcze nie jeżdzony wiec w praktyce nie wiem ale zakupilam go za 1180zl i jak na ta kwote ma wszystko co mieć dla mnie powinien. waga 990gr dotyczy rozmiaru XS i S ja posiadam XS i rzeczywiście kasku nie czuć na głowie. wizjer idealny.
uvex helix różni się chyba tylko lustrzanym wizjerem i lekko pozycją wlotów powietrza.
- ewa86
- Świeżak
No takiego ktory faktycznie dziala... ze mozesz wrecz z premedytacja chuchać na szybe a ona nie zaparuje i koniec. Takie sa wlasnie Pin-Locki stosowane w Nolanach, Shoei'ah i Arai'ah jak sie nie myle.
Ninnych pozadnych nie spotkalem i w zadne powloki Anti-Fog nie wierze, bo po prostu to nie dziala.
Takie moje spostrzezenie moje jesli mowimy juz o kaskach w kwocie 1500pln a nie jest to malo.
Ninnych pozadnych nie spotkalem i w zadne powloki Anti-Fog nie wierze, bo po prostu to nie dziala.
Takie moje spostrzezenie moje jesli mowimy juz o kaskach w kwocie 1500pln a nie jest to malo.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
Kris2k napisał(a):No takiego ktory faktycznie dziala... ze mozesz wrecz z premedytacja chuchać na szybe a ona nie zaparuje i koniec. Takie sa wlasnie Pin-Locki stosowane w Nolanach, Shoei'ah i Arai'ah jak sie nie myle.
Chłopie to że nie wierzysz, a nie sprawdzałeś nie znaczy że tak jest.
Ja tam w agv jeżdżę bez żadnego pinloka tylko z oryginalną szyba z antyfogiem. 20 tys km w różnych warunkach, od temperatury +3 stopnie i nic mi nie paruje... Takie gadanie że tylko shoei czy coś tam, bo inne parują to między bajki możesz włożyć.
zx10r | | http://www.bikepics.com/members/przeme/
-
przeme - Świeżak
przeme napisał(a):Kris2k napisał(a):No takiego ktory faktycznie dziala... ze mozesz wrecz z premedytacja chuchać na szybe a ona nie zaparuje i koniec. Takie sa wlasnie Pin-Locki stosowane w Nolanach, Shoei'ah i Arai'ah jak sie nie myle.
Chłopie to że nie wierzysz, a nie sprawdzałeś nie znaczy że tak jest.
Ja tam w agv jeżdżę bez żadnego pinloka tylko z oryginalną szyba z antyfogiem. 20 tys km w różnych warunkach, od temperatury +3 stopnie i nic mi nie paruje... Takie gadanie że tylko shoei czy coś tam, bo inne parują to między bajki możesz włożyć.
Popieram kolegę ja w HJC IS16 zrobiłem 15tyś km też w różnych warunkach i jest wszystko ok.
To nie prędkość zabija,tylko gwałtowna jej utrata.
-
makumba1979 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe