Union Moto Al. Krakowskie Warszawa
• Strona 1 z 1
Union Moto Al. Krakowskie Warszawa
witam
zamierzam kupić nowe moto suzuki gsr w firmie UNION MOTO, czy może ktoś z was miał jakieś doświadczenia z tą firmą?
poszukuje opinii na temat firmy a także jak jest z gwarancją na moto zakupione u importera a nie w polskim salonie
dziękuję i pozdrawiam
seba[/b]
zamierzam kupić nowe moto suzuki gsr w firmie UNION MOTO, czy może ktoś z was miał jakieś doświadczenia z tą firmą?
poszukuje opinii na temat firmy a także jak jest z gwarancją na moto zakupione u importera a nie w polskim salonie
dziękuję i pozdrawiam
seba[/b]
- sebek1981
- Świeżak
Firma UnionMoto Aleja Krakowska, Warszawa
Znam ich. To kompetentni i rzetelni ludzie. W grudniu 2008 kupiłem u nich moją FJR. Przyjechała w ciągu tygodnia. Nie wymagali zaliczki. Model był nowy (2009) więc trochę sią przewlekło z homologacją, bo oficjalny importer miał jeszcze stare egzemplarze i nie zgłosił nowego modelu do ITS. Ale miękki dowód jest całkiem skuteczny. Sprawa rozwiązała się z nadejściem wiosny i zakończeniem procedury homologacyjnej w marcu 2009. W rozliczeniu wzięli mój dotychczasowy motocykl, więc zapłacić trzeba było tylko różnicę. Jestem zadowolony ze sposobu przeprowadzenia transakcji i z kontaktu z nimi. Mogę z czystym sumieniem polecić tę firmę.
- fjr_2008
- Świeżak
Mój znajomy także jest ich klientem, i nie narzekał. Jest nawet bardzo zadowolony. Też kupował bez zaliczek.
Yamaha YZF 600 R6
Z tym bawie się na codzień: klimatyzacja warszawa (otwórz link)
klimatyzacja (otwórz link)
Z tym bawie się na codzień: klimatyzacja warszawa (otwórz link)
klimatyzacja (otwórz link)
- grasss
- Świeżak
Ciekawe,
bo ja wpłaciłem zaliczkę na nowe moto i właśnie mija 4ty tydzień czekania, od 2 tygodni brak kontaktu telefonicznego. Sporadycznie ktoś odbiera w salonie i zawsze tłumaczy tak samo że ktoś się dzisiaj skontaktuje...
Czy to na pewno sprawdzona firma ? Ja zaczynam się martwić o moje pieniądze. Nie mam żadnej informacji kiedy i czy w ogóle motocykl będzie.
bo ja wpłaciłem zaliczkę na nowe moto i właśnie mija 4ty tydzień czekania, od 2 tygodni brak kontaktu telefonicznego. Sporadycznie ktoś odbiera w salonie i zawsze tłumaczy tak samo że ktoś się dzisiaj skontaktuje...
Czy to na pewno sprawdzona firma ? Ja zaczynam się martwić o moje pieniądze. Nie mam żadnej informacji kiedy i czy w ogóle motocykl będzie.
- zoltar
- Świeżak
- lothar
- Świeżak
no więc potoczyła się tak że... czekam nadal. komórka nie działa od 2 miesięcy, a na maile już od 2 tygodni nie dostaję żadnej odpowiedzi. Ostatnio tylko przeczytałem że są strasznie zajęci zamówieniami na nowy rok a mój motocykl niestety znowu nie dojechał.
Rozumiem teraz święta, ale jak na razie czuje się totalnie olany.
Zażądałem zwrotu pieniędzy. Ale pewnie mój mail zostanie odczytany już w nowym roku. Więc czekam nadal.
I niech to im psuje opinie bo nawet jeżeli jestem wyjątkowym przypadkiem, i faktycznie jest problem z załatwieniem motocykla dla mnie, to jednak sposób w jaki jestem traktowany jest oburzający.
Moje odczucie jest takie że boją się powiedzieć w prost że nie mogą załatwić i muszę czekać a zamiast tego ściemniają licząc na szczęście że jednak im się uda i zarobią.
Zresztą, co tu dużo pisać. Spróbuj dodzwonić się na jakikolwiek numer podany na otomoto.
Rozumiem teraz święta, ale jak na razie czuje się totalnie olany.
Zażądałem zwrotu pieniędzy. Ale pewnie mój mail zostanie odczytany już w nowym roku. Więc czekam nadal.
I niech to im psuje opinie bo nawet jeżeli jestem wyjątkowym przypadkiem, i faktycznie jest problem z załatwieniem motocykla dla mnie, to jednak sposób w jaki jestem traktowany jest oburzający.
Moje odczucie jest takie że boją się powiedzieć w prost że nie mogą załatwić i muszę czekać a zamiast tego ściemniają licząc na szczęście że jednak im się uda i zarobią.
Zresztą, co tu dużo pisać. Spróbuj dodzwonić się na jakikolwiek numer podany na otomoto.
- zoltar
- Świeżak
Witam, przy okazji zakupu motocykla w Union Moto zapytałem jak sie sprawa potoczyła (powyższy post), co mnie zdziwiło to nie wyparli sie że miała miejsce taka sytuacja dotyczyło to zakupu motocykla BMW (podobno) - info. już u nich moto tej marki nie kupicie, podobno poślizg w czasie był spowodowany pierwszeństwem realizacji zamówień przez dilera dla autoryzowanych sprzedawców. Zaliczka została zwrócona ale lepiej by było gdyby wypowiedział sie główny zainteresowany.
- mave
- Świeżak
Witam
pod koniec maja odebrałem od Union Moto motocykl Aprilia Dorsoduro. Wpłata prawie 60% wartości - przez internet przelewem. Następnie po około dwóch-trzech tygodniach reszta czyli 40% wartości motocykla. Wszelkie rozmowy prowadzone przez internet i telefonicznie. Mieszkam we Wrocławiu jakieś 330 km od Union moto - transport pod dom 200 złotych. Polecam, żadnych problemów z kontaktem mailowym czy telefonicznym. Motocykl kupiłem nowy tak więc kasa była spora i wszystko poszło bardzo dobrze bez zgrzytów i nieporozumień. Jeszcze raz polecam i następny nowy sprzęt też będę kupował u nich. Motocykl miał przejechane 2 kilometry
żadnych zadrapań, uszkodzeń. Całość załatwienia wszystkich formalności to jakiś miesiąc i kilka dni (motocykl ściągany na zamówienie).
pod koniec maja odebrałem od Union Moto motocykl Aprilia Dorsoduro. Wpłata prawie 60% wartości - przez internet przelewem. Następnie po około dwóch-trzech tygodniach reszta czyli 40% wartości motocykla. Wszelkie rozmowy prowadzone przez internet i telefonicznie. Mieszkam we Wrocławiu jakieś 330 km od Union moto - transport pod dom 200 złotych. Polecam, żadnych problemów z kontaktem mailowym czy telefonicznym. Motocykl kupiłem nowy tak więc kasa była spora i wszystko poszło bardzo dobrze bez zgrzytów i nieporozumień. Jeszcze raz polecam i następny nowy sprzęt też będę kupował u nich. Motocykl miał przejechane 2 kilometry

- Bero
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do Katalogu Firm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość