rejestracja motorowera na motocykl A1
• Strona 1 z 1
rejestracja motorowera na motocykl A1
Jest taka możliwość aby można zarejestrować motorower na motocykl A1? Mam taki motocykl Aprilie rs 125 zarejestrowaną na motorower. Jak mam to zrobić? Jest to możliwe? Jeżeli tak to w jaki sposób??
- DawidAprilka125
- Świeżak
Czyli powrót do prawa?
1.Musisz dostać zaświadczenie od mechanika o wymianie silnika z 50ccm na 125ccm.
2.Zaprowadzasz moto na badania przedstawiając diagnoście papier potwierdzający wymianę silnika,a on ci wydaje kolejny.
3. Idziesz z tym do WK i tam składasz wniosek o zmianę kategorii pojazdu.
A potem jeździsz legalnie

1.Musisz dostać zaświadczenie od mechanika o wymianie silnika z 50ccm na 125ccm.
2.Zaprowadzasz moto na badania przedstawiając diagnoście papier potwierdzający wymianę silnika,a on ci wydaje kolejny.
3. Idziesz z tym do WK i tam składasz wniosek o zmianę kategorii pojazdu.
A potem jeździsz legalnie

StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
- snajper1991
- Świeżak
- DawidAprilka125
- Świeżak
cos mi sie wydaje ze jednak taniej by cie wyszło sprzedac ten moto i kupić taki sam zarejestrowany na A1, takie 125cc zarejstrowane na motorower nadal stoja w cenie wiec jeszcze był bys do przodu na całym tym interesie bo zarejestrowana na A1 kupisz owiele teniej 

Suzuki GSX-r 600 SRAD
| | Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA | Temat o mapie na forum: viewtopic.php?t=22031

-
mateusz_654 - Świeżak
pewnie że tak ,ale ja mam zrobiony remont generalny. Można powiedzieć że silnik jest jak nowy. po wymianie tłok cylindra wału itd
- DawidAprilka125
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
bardzo prawdopodbne ze bedziesz musiał jeszcze do rzeczoznawcy pojechac z nim ktory wyda opinie ze mozna to przerejestrowac itd. Dawno temu miałem tak kiedy rejestrowałem simsona na motorower. Na poczatku w dowodzie widniało motocykl i tez miałem sporo zabawy....
r6 99r
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
- kłosiakR6
- Świeżak
A ja mam troszkę inne pytanie. Niby te 125/50 to tak strasznie karane jest, czyli jak? Bo nie znam jeszcze nikogo kto by miał przez to problemy, więc trochę śmiesznie to brzmi, motocykliści zacięcie sprzeciwiają się rejestracji z A1 na motorower, a tak naprawdę wygląda na to, że mało to co daje, bo ludzie ciągle fałszują papiery i nie mają potem z tym kłopotów.
- Killaz
- Świeżak
Wpadnij tylko na suszarę lecąc 120 km/h czymś tam 125cc zarejestrowanym na motorower to się dowiesz... o kolizjach nie wspomnę... Wtedy dowiesz się jakie to "śmieszne".
Naprawdę lepiej jest jechać taką 125-ką bez uprawnień niż sfałszowaną 50-ką bo w pierwszym przypadku popełniasz tylko wykroczenie a w drugim przestępstwo, co może zaowocować poważnymi trudnościami w Twojej przyszłej karierze zawodowej. Tak więc zastanów się trzy razy...
Naprawdę lepiej jest jechać taką 125-ką bez uprawnień niż sfałszowaną 50-ką bo w pierwszym przypadku popełniasz tylko wykroczenie a w drugim przestępstwo, co może zaowocować poważnymi trudnościami w Twojej przyszłej karierze zawodowej. Tak więc zastanów się trzy razy...
-
Czester - Administrator
Popieram
popieram w 100 % "CzesterTX "
bo mialem wlasnie kolege który tez mial 125 na 50
i jechał 160 km/h jak ledwo wyjechał z miasto
a tu suszarka i od razu na komisariat i sprawdzanie pojemoność maszyny a potem same nie przyjemności mówie OD RAZU NIE WARTO chodzi caly czaas po sądach....
bo mialem wlasnie kolege który tez mial 125 na 50
i jechał 160 km/h jak ledwo wyjechał z miasto
a tu suszarka i od razu na komisariat i sprawdzanie pojemoność maszyny a potem same nie przyjemności mówie OD RAZU NIE WARTO chodzi caly czaas po sądach....
- HazorofRG
- Świeżak
Jeśli masz faktury zakupowe na części to na tej podstawie też możesz wykonać B.T. ze zmianą kategorii z motoroweru na motocykl.
P.S. Od października 2009 zmieniły się przepisy i każdy motorower przechodzi normalne okresowe badanie techniczne (dzięki kombinatorom) jeśli podczas takiego badanie wyjdzie oszustwo to współczuję tym co posiadają taki przeszczep.
P.S. Od października 2009 zmieniły się przepisy i każdy motorower przechodzi normalne okresowe badanie techniczne (dzięki kombinatorom) jeśli podczas takiego badanie wyjdzie oszustwo to współczuję tym co posiadają taki przeszczep.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
od wrześna jeśli już, i nie dzięki "kombinatorom" a LOGICE, jeśli coś jeździ z silnikiem i to dość szybko(pomijam takie cukiereczki jak wspomniana Aprilka) to czemu ma móc mieć(ale słowotok:) łyse opony, słabe hamulce itp? Niech robi przegląd i jak "przejdzie" to niech jeździ!!P.S. Od października 2009 zmieniły się przepisy i każdy motorower przechodzi normalne okresowe badanie techniczne (dzięki kombinatorom)
GSXR 1100W 153KM 1996
- AndrewK
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości