Delikatne strzelanie z rur Honda vf 750 f
• Strona 1 z 1
Delikatne strzelanie z rur Honda vf 750 f
Moje pytanie brzmi w czym tkwi przyczyna strzelania z rur w mojej hondzie świece właśnie wymieniłem i nic się nie poprawiło. Moto na wolnych obrotach chodzi ładnie ale czasami delikatnie kichnie, gdy przygazuje wszystko jest ok kichnie tylko gdy schodzi z obrotów i jeszcze gdy przytrzymam na 3 tys albo na innej wartości obrotów dłużej to też słychać kichanie z rur. Swiece, fajki i przewody są sprawdzone i ok. W czym jest problem? Proszę o poradę. Pozdrawiam.
- Mateusz19
- Świeżak
A jaki masz kolor tych świec po tym jak je wykręcasz? jak lekko zbyt czarny to mam to samo tyle, że w innym moto - lekko za bogata mieszanka. Oczywiście jeżeli zawory masz ustawione wg. zaleceń. Poza tym przy tych temp. i wilgotnościach powietrza też wynik nie musi być idealny jak latem.
Tak czy inaczej - daj do ustawienia poziom mieszanki. To wg. mnie.
Tak czy inaczej - daj do ustawienia poziom mieszanki. To wg. mnie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
taki mały offtop - elco - od kiedy masz moda? 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Juno napisał(a):Na pewno za bogata mieszanka, jak reszta wspomniała. Jeśli się dobrze domyślam - coś w stylu dopalania mieszanki w wydechu?
Systemow, tudziez ukladow dopalania spalin w ukladzie wydechowym nie mozna w zaden sposob mylic ze skladem mieszanki paliwowo-powietrznej przygotowywanej przez gazniki, albo wtrysk. Najprosciej mowiac: mamy do czynienia ze zle ustawiona proporcja paliwa i powietrza.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości