Alpinestars S-MX Plus vs Sidi Vertigo
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Podwazyc najlepiej srobokretem przy tyle slidera ( w kierunku piety ) jest wcisniety.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Śmigałem przez sezon w Sidi Vertigo i bez wahania mogę je polecić. Bardzo wygodne, stabilne, na wentylacje nie narzekałem. W dodatku szybko się je ubiera i w przypadku zakładania na skórę pasują idealnie. Chodzić też się da.
Z racji tego, że wszystkie plastiki są na śrubach można je bez problemu wymienić (nic się nie odkręca). Dzięki dość wąskim szpicom nie ma się problemu z wyczuciem biegów, hamulca etc. Ogólnie rewelka. Jedyna wada to rozciągająca się regulacja łydki (raz na jakiś czas trzeba prze regulować na nowo).
Z racji tego, że wszystkie plastiki są na śrubach można je bez problemu wymienić (nic się nie odkręca). Dzięki dość wąskim szpicom nie ma się problemu z wyczuciem biegów, hamulca etc. Ogólnie rewelka. Jedyna wada to rozciągająca się regulacja łydki (raz na jakiś czas trzeba prze regulować na nowo).
My beautiful little girl... | | http://bikepics.com/members/czupryna/
-
Czupryna - Świeżak
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... lusem.html
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art13.html
warto przecztac
choc prawde mowiac ja nadal sam nie jestem zdecydowany
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art13.html
warto przecztac
choc prawde mowiac ja nadal sam nie jestem zdecydowany
- thelii
- Świeżak
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Tylko nikt nie wspomniał , że alpiny trzeba kupić o jeden nr większe, bo na ten przyklad cywilne buty mam rozmiar 43 i tak tez kupiłem alpiny no i mogły by być ciut większe, poza tym jak już ktoś wspominał że sie źle spina, to prawda jak miałem kobi Dainese to nie mogłem zapiąć zamka teraz mam Arlen Ness zamek zapinam bez problemu,chyba chodzi o grubość skóry.
s1000rr
-
marek760i - Świeżak
Sam użytkuje alpiny smx i są spoko ,nie pocą się w nich nogi ,wygodne do jazdy i do chodzenia , i nie skrzypią i nie są twarde
- KASZUB 220580
- Świeżak
Stachoo napisał(a):W Sidi jest dokładnie tak samo, kupujemy rozmiar o 1 większy od noszonych na co dzień butów.
A w moim przypadku jest zupełnie inaczej- buty do chodzenia 44, Sidi Vertigo 43... Trzeba zmierzyć przed kupnem.
- Pupgo
- Świeżak
Ja ostatnio przymierzałem smxy rozmiar 45 i były za małe ( nie mogłem dopiąć zamka) a normalnie noszę 44. Teraz czekam na rozmiar 46 który niestety jest droższy o 200zł :/
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
To ja nieco odchylę się od tematu- przymierzając buty, na moją stopę nie wlazły ani SMX Plusy, ani Vertigo, ani nawet B2. Kupiłem TCXy, które to polecam jako alternatywę. Może nie są to super ultra sztywne buty, ale z porównania wychodzi, że mają porównywalną ochronę, a dodatkowo da się w nich chodzić. Używałem ich w każdych warunkach klimatycznych do 5 st. C i dały radę.
Co do rozmiaru, to zwróćcie uwagę, że obok rozmiarówki europejskiej jest jeszcze amerykańska, japońska i obok jedyna jak dla mnie normalna- wyrażana w centymetrach.
Jakich butów bym nie kupował (motocykl, narty, snowboard, zwykłe), to zawsze jest jazda z różną rozmiarówką europejską. Za to gdy podam rozmiar w centymetrach, pasują jak ulał...
Co do rozmiaru, to zwróćcie uwagę, że obok rozmiarówki europejskiej jest jeszcze amerykańska, japońska i obok jedyna jak dla mnie normalna- wyrażana w centymetrach.
Jakich butów bym nie kupował (motocykl, narty, snowboard, zwykłe), to zawsze jest jazda z różną rozmiarówką europejską. Za to gdy podam rozmiar w centymetrach, pasują jak ulał...
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
haha ja powiem że też mierzyłem w sklepach buty za półtora kafa sidi i jakoś mi nie podeszły,
a TCXy za 800zł (co tez jakby nie patrzeć jest dużo) pasowały idealnie. I mówię tutaj szczególnie o dopasowaniu ochraniaczy bocznych do nogi. reszta butów jakby stworzona na jakiegoś dziwoląga.
a TCXy za 800zł (co tez jakby nie patrzeć jest dużo) pasowały idealnie. I mówię tutaj szczególnie o dopasowaniu ochraniaczy bocznych do nogi. reszta butów jakby stworzona na jakiegoś dziwoląga.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości