Przeskakiwanie łańcucha
• Strona 1 z 1
Przeskakiwanie łańcucha
Witam. Mam chińskiego Skyteama st125gy i mam z nim taki problem, że jak jadę pod stromszą górę nawet po asfalcie to na 2 i 3 przeskakuje strasznie łańcuch. Co zrobić, żeby nie przeskakiwał? Naciągnąć go czy do wyrzucenia jest łańcuch?
- wojtek0550
- Świeżak
Aha i jeszcze jedno. Jestem zielony i nie wiem za bardzo czy lepiej jak łańcuch jest bardziej naciągnięty czy mniej? Bo mam go chyba trochę za luźnego ale jak chce go naprężyć nawet troszkę tylko to nie mogę bo przeszkadza mi tylna tarczówka.
- wojtek0550
- Świeżak
łancuch ma sie uginac ok 2,5 cm.A jak ci przeskakuje to albo jest wyciagniety w pizdu,albo zębatki maja zeby jak 80'cio letnia babcia i nadaja sie do wymiany.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
jak będziesz wymieniał zembatki to pamiętaj że musisz wymienić też łańcuch bo inaczej stary rozciągnięty łańcuch zniszczy ci nowe zembatki. Tak czy inaczej musisz wymienić cały zestaw napędowy(zembatki i łańcuch)
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
Dokladnie - pelen zestaw napedowy najlepiej jakies porzadnej niekoniecznie drogiej firmy JP Sprockets np maja dobre zeby i do tego jakis lancuszek podstawowy O-Ringowy, bo X i inne wynalazki nie sa Ci potrzebne.
Pamietaj tez ze lancuch myjemy NAFTA a nie benzyna czy WD40 poniewaz uszkadza on gumowe laczniki pomiedzy ogniwkami, przez co lancuch sie niszczy bezmala momentalnie w oczach. Zadna benzyna zaden diesel, koryto z nafta i landuch do srodka, albo pedzel i naftowac.
Smarowac przepalonym olejem silnikowym albo teflonowymi preparatami do lancucha.
Pamietaj tez ze lancuch myjemy NAFTA a nie benzyna czy WD40 poniewaz uszkadza on gumowe laczniki pomiedzy ogniwkami, przez co lancuch sie niszczy bezmala momentalnie w oczach. Zadna benzyna zaden diesel, koryto z nafta i landuch do srodka, albo pedzel i naftowac.
Smarowac przepalonym olejem silnikowym albo teflonowymi preparatami do lancucha.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Na szczęście wystarczyło tylko go naciągnąć. Ale dzięki za rady dotyczące napędów. Na pewno się kiedyś przydadzą.
- wojtek0550
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości