problem z odpowietrzeniem sprzęgła w fzr 1000
• Strona 1 z 1
problem z odpowietrzeniem sprzęgła w fzr 1000
witam mam problem z odpowietrzeniem sorzęgła w mojej fzr 1000 dolewam płynu pompuje trzymam klamkę odpowietrzam sprzegło jest twarde ale nie wysprzęgla do konca jak dam bieg i trzymam sprzegło to przy pchaniu motocykla czuc opór proszę o poradę co może byc zepsute pozdrawiam 

- baton11980
- Świeżak
A jak wrzucisz na luz nie ma już tego oporu? W mojej fzr jak mi się plyn skonczyl(nie wiem dlaczego) i sprzeglo wciśnięte do końca już zaczynalo lapać, to dolalem plynu i odpowietrzylem. Dopiero po przejechaniu jakiechś 20 km zaczęlo dobrze dzialać.
FZR 1000
-
grzybek124 - Świeżak
może poprostu się kończy.
Jak nie to gdzieś w układzie pewnie masz powietrze.
Jak nie to gdzieś w układzie pewnie masz powietrze.
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
Hmmm, a ja myślałem że to normalne że kiedy w motocyklu wrzucimy jedynke i z wciśniętym sprzęgłem będziemy go pchać, to będzie pewiem opór. Miałem tak w dwóch motocyklach i jakoś nie było to dla mnie dziwne, ale moge się mylić...
- nismo
- Świeżak
ja tak samo jak nismo
na kazdym biegi bedziesz cuł opur tylko duzo mniejszy na Neutralu
albo niewłasciwy olej (u mnie to sie dzieje bo olej ma z 10 lat)
albo kupiled siepskiej jakosci tarcze sprzegłowe które dostały oleju i ci spuchły i teraz nie maja luzu (na wyzszych obrotach nie czuc)
na kazdym biegi bedziesz cuł opur tylko duzo mniejszy na Neutralu
albo niewłasciwy olej (u mnie to sie dzieje bo olej ma z 10 lat)
albo kupiled siepskiej jakosci tarcze sprzegłowe które dostały oleju i ci spuchły i teraz nie maja luzu (na wyzszych obrotach nie czuc)
- swirus2007
- Stały bywalec
robilem tak ale grucha do nosa czy ucha to wolno i slabo szlo
dodal bym tylko zeby wezyk byl ciasno na odpowietrzniku zeby powietrza nie ciÄ…gnÄ…Å‚ z zewnÄ…trz
dodal bym tylko zeby wezyk byl ciasno na odpowietrzniku zeby powietrza nie ciÄ…gnÄ…Å‚ z zewnÄ…trz
Tl 1000r
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
-
Artur 666 - Bywalec
Odpowietrzanie
Ja zalewam płyn odkrecam odpowietrznik z nałozonym szczelnie wezykiem i pompuje dolewając do zbiorniczka płyn aż przestana sie pokazywać pecherzyki powietrza i i na koniec zakrecam dopiero odpowietrznik.Problemów z odpowietrzaniem nigdy nie mam.Strzykawka kiedyś tez robiłem ale całkowicie odwrotnie,wstrzykujac płyn od dołu ,tez dawałem rade ale pierdologia bo wystarczy przy zakładaniu strzykawki odrobina powietrza i dupa.Pozdr
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
Racja
Masz racje ,muszę spróbować moje myslenie biegło innym torem i tak sie zastałem.Trzeba isc z duchem czasu.Pozdrawiam
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
ja na mojej fzr zaliczyłem szlifa i złamałem klamkę sprzęgła po załozeniu nowej klamki sprzęgło się zepsuło wcześniej było dobrze
- baton11980
- Świeżak
OdgrzebiÄ™ kotleta
Mam pytanko, bo nigdy nie zajmowałem się jeszcze sprzęgłem hydraulicznym...
Gdzie zwykle jest zbiorniczek płynu (rozumiem, że używamy płynu hamulcowego dot 4) i gdzie znajduje się odpowietrznik.
Z góry dzięki za porady.

Mam pytanko, bo nigdy nie zajmowałem się jeszcze sprzęgłem hydraulicznym...
Gdzie zwykle jest zbiorniczek płynu (rozumiem, że używamy płynu hamulcowego dot 4) i gdzie znajduje się odpowietrznik.
Z góry dzięki za porady.
- levis
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości