rękawice alpinestars
• Strona 1 z 1
rękawice alpinestars
witam wszystkich.
pytanie kieruję do posiadaczy rękawic marki alpinestars, właśnie czekam na paczuszkę z rękawicami alpinestars OCTANE S-MOTO. wiem że są to rękawiczki przeznaczone wg producenta na jazdę szosową/supermoto, ale czy będą nadawały się też na jazdę turystyczną na suzuki bandit n600.
a może zamiast nich wybrać alpinestars gp-pro lub sp-1.
chciałbym wygodne rękawiczki, a co bardziej bezpieczne.
a może jakaś inna marka i model ?
z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
pytanie kieruję do posiadaczy rękawic marki alpinestars, właśnie czekam na paczuszkę z rękawicami alpinestars OCTANE S-MOTO. wiem że są to rękawiczki przeznaczone wg producenta na jazdę szosową/supermoto, ale czy będą nadawały się też na jazdę turystyczną na suzuki bandit n600.
a może zamiast nich wybrać alpinestars gp-pro lub sp-1.
chciałbym wygodne rękawiczki, a co bardziej bezpieczne.
a może jakaś inna marka i model ?
z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
- mikit_bp
- Świeżak
octane'ki owszem.. ale na lato do zbroi.. jako normalne rękawice długie... sp2 też by wystarczyły myślę. sam w sp3 jeżdżę i jestem zadowolony- gleby w nich nie miałem więc nie testowałem, jednak są całe ze skóry, na kostkach są jakieś wstawki z pianka i kevlarem więc najgorzej z bespieczeństwem nie jest
-
kravec - Administrator
Konio napisał(a):Ja tam bym wybral GP PRO najlepiej albo SP1. Sam smigalem w SP1 i w wypadku daly rade
czytałem recenzję GP PRO na serwisie moto i raczej polecane są na tor jako najlepszy wybór. octanki kupowałem właśnie z myślą o lecie gdyż są to rękawice 3/4, a jakieś dłuższe na zimniejsze dni.
kravec a czemu octanki do zbroi, do normalnego ubioru się nie nadają ?
konio jak mi się uda wylicytować to i sp-1 będą :]
- mikit_bp
- Świeżak
gp pro juz sie kumplowi prują przebieg 9tys km lub 1 rok jak kto woli, zreszta moje najwyższe spidi tez juz pekly w jednym miejscu
ps nie ma sensu kupowac tak drogich rekawic
a kumpel ma utiki i nic sie z nimi nie stalo dal 160zl a juz 2 sezon lata
ps nie ma sensu kupowac tak drogich rekawic
a kumpel ma utiki i nic sie z nimi nie stalo dal 160zl a juz 2 sezon lata
Tl 1000r
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
-
Artur 666 - Bywalec
Artur 666 napisał(a):a kumpel ma utiki i nic sie z nimi nie stalo dal 160zl a juz 2 sezon lata
a ja swoje sp3 juz 3 lata chyba mam i jakoś żyją i mają się dobrze (z tym że przejechały w tym czasie jakieś 9 000 tylko)
http://www.martimotos.com/catalog/image ... GRAYpt.jpg
Czemu na lato i do zbroi? Dokładnie tak jak Konio napisał- nie wciągniesz ich na rękaw przez co zawsze będzie Ci tam wiało. Sam mam drugą parę rękawic na lato właśnie do zestawu zbroja+ bluza czy zbroja + t-shirt i jest to bardzo fajne rozwiązanie (akurat nie octane a sps'y ale to zbliżone modele powiedzmy).
Więc jeśli szukasz rękawic uniwersalnych- tzn. do latania przez cały sezon kupuj takie z długim mankietem (tak na marginesie w tej kwestii urzekły mnie rękawice berika- które jak widziałem na zdjęciach mają zarąbiście długi mankiet:); modelu niestety w tej chwili nie moge podać bo pożyczyłem mój zbiór katalogów:D)
-
kravec - Administrator
dzięki wszystkim za pomoc.
co do rękawic właśnie odebrałem moje octanki. rozmiar L pasuje idealnie, rękawice jednak nie mają żadnych plastików do ochrony palców co nie przemawia za ich 100% ochroną w razie "W" którego jednak nie przewiduję
ale mimo wszystko cena jaką za nie zapłaciłem [30Ł z wysyłką co w chwili obecnej daje ok. 135zł za nówki] to nie jest jakaś wygórowana cena i nie mam chyba co płakać.
zastanawiam się jeszcze nad SP-1 lub SP-2 jako rękawice zapasowe z właśnie dłuższym mankietem który można zaciągnąć na rękaw kurtki.
co do rękawic właśnie odebrałem moje octanki. rozmiar L pasuje idealnie, rękawice jednak nie mają żadnych plastików do ochrony palców co nie przemawia za ich 100% ochroną w razie "W" którego jednak nie przewiduję

zastanawiam się jeszcze nad SP-1 lub SP-2 jako rękawice zapasowe z właśnie dłuższym mankietem który można zaciągnąć na rękaw kurtki.
- mikit_bp
- Świeżak
wybrałem się ostatnio do sklepiku po przymierzać rękawice alpiny i niestety jak octanki roz. L pasują idealnie to już i sp1 i sp2 roz. L niestety są tak ciasne że ledwo daję radę wsadzić tam dłoń, a z wyjęciem jeszcze większy problem, XL z kolei mają za długie palce. w związku z tym skłaniam się do zakupu SPADA VORTEX lub WEISE TORNADO. więc na razie będą octanki i dojdą któreś z tych chyba że polecicie coś jeszcze, może IXS ?? planuję zakup kurtki z tej firmy, a dokładniej IXS NAPIER
- mikit_bp
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe