Problemy ze skuterami. Gilera runner, Yamaha, Aprilia....
• Strona 1 z 1
Problemy ze skuterami. Gilera runner, Yamaha, Aprilia....
Z góry przepraszam jeżeli temat o podobnej tematyce został stworzony. Piszcie tutaj o problemach w swoich maszynach!!
Mam problem z gilera runner. Od kupna moje sprzetu czasami , a wręcz bardzo rzadko zapalała sie kontrolka oleju jednak po chwili gasła. W zeszłym sezonie kontrolka zapalała sie coraz częściej i na dłużej, aż w pewnym momencie (już pod koniec wakacji) kontrolka zapalila sie na stałe i nie chce zgasnąć. Od tamtego czasu raz odpaliłem skuter po czym chwile pochodził i zaraz zgasł. Teraz będę próbował
znów go odpalić ale kontrolka pewnie znów będzie sie palić. Pomóżcie mi rozwiązać ten problem. Jakie mogą być tego przyczyny ? Sprawdzałem poziom oleju i był dobry.
Mam problem z gilera runner. Od kupna moje sprzetu czasami , a wręcz bardzo rzadko zapalała sie kontrolka oleju jednak po chwili gasła. W zeszłym sezonie kontrolka zapalała sie coraz częściej i na dłużej, aż w pewnym momencie (już pod koniec wakacji) kontrolka zapalila sie na stałe i nie chce zgasnąć. Od tamtego czasu raz odpaliłem skuter po czym chwile pochodził i zaraz zgasł. Teraz będę próbował
znów go odpalić ale kontrolka pewnie znów będzie sie palić. Pomóżcie mi rozwiązać ten problem. Jakie mogą być tego przyczyny ? Sprawdzałem poziom oleju i był dobry.
- Żwirek
- Świeżak
Jeśli nie dolewałeś oleju, który idzie do mieszanki, to zrób to jak najszybciej bo możesz zatrzeć silnik. Przez cały poprzedni sezon na pewno zrobiłeś więcej niż 1000 km, więc na pewno trzeba dolać oleju.
My style is di bom digi bom di deng di deng digdigi...
NINJA 250R <-- myy Precioussss
-
Kóba - Świeżak
Kóba napisał(a):Jeśli nie dolewałeś oleju, który idzie do mieszanki, to zrób to jak najszybciej bo możesz zatrzeć silnik. Przez cały poprzedni sezon na pewno zrobiłeś więcej niż 1000 km, więc na pewno trzeba dolać oleju.
Skoro napisał :
Sprawdzałem poziom oleju i był dobry.
to raczej nie w tym problem żeby dolewać oleju...
joł czekerap oczywiście
- Dorota_TDR
- Świeżak
Posprawdzaj wszystkie złączki bo tam może tkwić problem,albo czujke szlak trafił i musisz ja wymienić.Ja miałem kiedy że jak przekręcałem kluczyk żeby zgasić moto to mi nie chciał zgasnąć,ale okazało sie że tylko złączka była rozpięta.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
mastero33 - Bywalec
Dorota_TDR napisał(a):to raczej nie w tym problem żeby dolewać oleju...
Ale ile km zrobił od ostatniego dolewania? Ten olej nie starcza na 5000 klocków (zakładam, że tyle mniej więcej się w sezonie robi na skuterze). Miałem u siebie tak, że jak oleju zaczynało braknąć to najpierw mrygało, potem zapalało się na chwilę i w końcu świeciło się prawie stale (akurat nie miałem oleju do dolania). To raz odpalam, ruszam i gaśnie. Dolałem oleju i było ok. Miałem Malaguti F15. Ta kontrolka się z dupy nie świeci, a z olejem nie ma żartów, bo to się może źle skończyć. Tyle ode mnie.
P.S. A jeśli to rzeczywiście kontrolka to nie pomogę, w elektryce nigdy się nie grzebałem wyżej niż naładowanie akumulatora

My style is di bom digi bom di deng di deng digdigi...
-
Kóba - Świeżak
Chłopaki mam problem z gilera runner pewnego dnia przestał krożyc płyn chłodnicowy wszystkie werzyki som zimne razemz chłodnicom i skuter sie szypko zagrzewa pewnego dnia odpaliłem skuter przejehałem 700m i zgasł temperatura spadła i odpalił nieznam przyczyny tego skutku i niewiem czy ten skuter ma pompe wodnom pomuszcie prosze? 

radek
- kilian1992
- Świeżak
kilian1992 napisał(a):Chłopaki mam problem z gilera runner pewnego dnia przestał krożyc płyn chłodnicowy wszystkie werzyki som zimne razemz chłodnicom i skuter sie szypko zagrzewa pewnego dnia odpaliłem skuter przejehałem 700m i zgasł temperatura spadła i odpalił nieznam przyczyny tego skutku i niewiem czy ten skuter ma pompe wodnom pomuszcie prosze?
pisz poprawnie bo tego czytać się nie da...

limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Witam mam problemy z jet forcem TSDI z 2005r. W czasie jazdy przerywa, najczęściej gdy juz sie zagrzeje. Nie mam pojęcia co to może być. Wymieniłem juz świece, fajkę, kabel wysokiego napięcia i dalej to samo. I moje pytanie brzmi co to może być. Dodam jeszcze ze wtryski i komputer sprawny na 100%. Proszę o pomoc!!!
- piotrek16k1
- Świeżak
wtryski sprawne, ale czy pompka jest czysta??
kilian1992 możliwe że pompa wody ci się skończyła. A gdzie jest to łatwo zauważyć. jest po drugiej stronie niż wariator. Idą do niej 2 grube węże
kilian1992 możliwe że pompa wody ci się skończyła. A gdzie jest to łatwo zauważyć. jest po drugiej stronie niż wariator. Idą do niej 2 grube węże
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
- piotrek16k1
- Świeżak
dla pewności jeszcze raz zmieniłbym świecę i ją porządnie przepalił.. po wkręceniu odpal go na 10 minut i dopiero zgaś, jeżeli to nie pomoże to zobacz jaki masz prąd na cewce
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm