Porada Motocross
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Porada Motocross
Mam taki problem, dotychczas jezdziłem tylko po "ulicach" lecz chciałbym przerzucic się na motocross, lecz nie wiem czy jest sens poniewaz mam 16 lat na motocrossie jezdzilem moze z 4 razy mam 192 cm wzrostu oraz waze 85 kg. Nie wiem czy się za to brac, jestem wysoki i nie mam doswiadczenia, a bardzo podoba mi sie taki sport. Moglby mi ktos doradzic? Z gory dzieki i czekam na odpowiedz!
- masterlw
- Świeżak
wszystko zalezy od twoich funduszy
z twoim wzrostem nic innego nie polecił bym jak jakiegoś 2t o pojemnosci 125cm3 cos typu mojego ktma
nie powiem ale bierz pod uwagę że jeżeli chcesz dobry motor będziesz musiał wywalic troszkę kasy
po więcej info zgłoś się na gg a powiem Ci więcej
z twoim wzrostem nic innego nie polecił bym jak jakiegoś 2t o pojemnosci 125cm3 cos typu mojego ktma
nie powiem ale bierz pod uwagę że jeżeli chcesz dobry motor będziesz musiał wywalic troszkę kasy
po więcej info zgłoś się na gg a powiem Ci więcej

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
jasne tylko 125 2T albo 250 4t
to podobna klasa i podobny stosunek mocy do masy i tak dalej. moto są dosyc duze a to że jestes wysoki pomoże ci opanowac szybciej motor. ja musze swój obnizac bo na podwyzszonym ledwo co dostaje do ziemi
ty nie bd miałtakich problemów wiec w mig poczujesz jak sie jeździ
i w razie czego masz czym sie podeprzeć 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
haha le wyższy jestem od ciebie mam 182
xd 250 są większe niz 125 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie jest to prawdÄ…
bo remont w 2t to wymiana co sezon tłoka i co 3 tłoki korba tak mniej więcej. w 4T jasne robi sie remonty rzadziej tłoki są tansze ale koszty remonty głowicy są większe niz remonnt w 2t dla porównania remont tłoka głowicy to koszt około 2 tysięcy to tyle co prawie kompletny remont silnika w 2t
z korbą łozyskami uszczelkami i tak dalej
cena jednego jak i drugiego jest praktycznie taka sama w utrzymaniu

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- xxxMatii13
- Świeżak
henio12323 napisał(a):nie jest to prawdąbo remont w 2t to wymiana co sezon tłoka i co 3 tłoki korba tak mniej więcej. w 4T jasne robi sie remonty rzadziej tłoki są tansze ale koszty remonty głowicy są większe niz remonnt w 2t dla porównania remont tłoka głowicy to koszt około 2 tysięcy to tyle co prawie kompletny remont silnika w 2t
z korbą łozyskami uszczelkami i tak dalej
cena jednego jak i drugiego jest praktycznie taka sama w utrzymaniu
że tak powiem pier.. jak potłuczony ziomek ;d
w 2t szybko tłoki sie konczą, 30 mth i do kasacji tłoczek leci
co jakieś 2 tłoki idzie korba
w 2t tłoki kosztują od 350 do 400zł w 4t od 500 do 600 650
korbowody w podobnych cenach
tak więc jeżdząc na gwizdku licz się że w sezonie wymienisz ze 2 tłoki
ale jako amator bo zawodnik jakoś raz w miesiącu wymienia tłoka itp
i nie wymyślam bo znam gościa który musiał tak robic

nie zapominajmy że co kilkanaście mth wymieniamy olej w skrzyni
okazało się że nieźle zaś migałem skrzynię ;p dużo syfów było ;p bo za długo olej był stary a przeciez w maju był wymieniany i mało co najeździłem,a jednak naśmigałem co nieco tak więc tego też trzeba pilnowac
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
masterlw - do boju, ostro. Tyle Ci powiem. Zapomnij o swoich nie prawdziwych kompleksach i realizuj swoje marzenia. Popatrz sobie na zawody startuja tam zawodnicy różnego wzrostu. Antonio Cairioli mistrz świata MX nie jest wielkoludem.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
zawodnik jakoś raz w miesiącu wymienia tłoka itp
Bostorn dobrze napisal, ja osobicie znam Marcina Małka jezdzi on na ktmie exc 250 co kazdy kto interesuje sie enduro pwiniem wiedziec. Malek jako zawodowiec tlok wymienia co 20mth a to daje ok. tydz. treningu. Natomist Andrzej Szic zawodowy jezdziec w motocrossie jezdzi na yamaha yz 250f i tlok wymienia co 60mth. Tak wiec zastanowil bym sie nad kupnem. A to ze jestes wysoki masterlw to twoj atut i wykorzystajgo.

Bostorn dobrze napisal, ja osobicie znam Marcina Małka jezdzi on na ktmie exc 250 co kazdy kto interesuje sie enduro pwiniem wiedziec. Malek jako zawodowiec tlok wymienia co 20mth a to daje ok. tydz. treningu. Natomist Andrzej Szic zawodowy jezdziec w motocrossie jezdzi na yamaha yz 250f i tlok wymienia co 60mth. Tak wiec zastanowil bym sie nad kupnem. A to ze jestes wysoki masterlw to twoj atut i wykorzystajgo.
- mattktm
- Świeżak
hahaha nie wiem chyba że to był jakis super PRO który jeździł codziennie po kilka godzin po torze
kumpel wyjeździł 6 litrów oleju (kto wie ile wyjeździł poprzedni własciciel) i mówi że jeszcze nie czuje spadku mocy. wie że niedługo wymiana no ale wyjeździc 6 litrów oleju to jest pół sezonu oooostrej jazdy. to są zawodowcy początkujący po 5 latach na jednym moto moze im dorównac
wiec nie da rady żeby zwykły smiertelnik wymieniał tłok co miesiąc xD no chyba że tak jak powiedziałęm jeździ codziennie po kilka godzin
ale master ma 16 lat wiec chodzi do szkoły na tygodniu nie polata a na weekend niech spali 2 baki paliwa
choc mysle że i tak na początku prędzej ręce mu odpadną niz wypali chociażby bak dziennie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości