------------Yamaha dt 80 LC2--------------
• Strona 1 z 2 • 1, 2
------------Yamaha dt 80 LC2--------------
Potrzebuje informacji jak odblokować yamahe dt 80.
Dokładnie to w sprawie zapłonu, albo tej puszki pod siedzeniem(coś trzeba polutować, ale co?), bo wiem co trzeba z wydechem zrobić
Chętnie kupie cały wydech za rozsądną cenę
Pozdro all

Dokładnie to w sprawie zapłonu, albo tej puszki pod siedzeniem(coś trzeba polutować, ale co?), bo wiem co trzeba z wydechem zrobić

Chętnie kupie cały wydech za rozsądną cenę

Pozdro all
-
krzychu8463 - Świeżak
http://www.dt-80-lc2.prv.pl/
miłej lektury, tam jest wszystko
miłej lektury, tam jest wszystko
http://www.bikepics.com/members/indus/ | http://www.tkkj.net/ | dt 80 kupię, chętni na gg
- indus
- VIP Ścigacz.pl
Najlepszym sposobem na odblokowanie dt jest zmiana lub przeróbka tłumika. W dt mamy dwa tłumiki :jeden nisko obrotowy (dt lepiej sie zbiera ale kreci sie do ok 8 tys), a drugi wysoko obrotowy (gorzej przyspiesza do 8 tyś ale później tłumik nisokobrotowy nie ma szans bo ten kreci sie do 12 tys rpm ) Ja mam oba te tłumiki i dobrze wiem . Tłumik wysokoobrotowy duzo kosztuje , wiec jesli nie masz kasy to mozesz odblokowac niskoobrotowy ale to nie da tego co daje wysokoobrotowy. Aby odblokowac ten tłumik trzeba go rozciąc i wyjąc z niego kryze , w kształcie lejka. To da nam lepsze przyspieszeenie na 1,2,3 biegu i troche wieksza v -max. Mozliwa jest tezx zmiana filtra na stozkowy,i zdjecie blokady modułu. Moja dt na wyskoobrotowym bez zmiany filtra jedzie 115km/h, a na nisko ok 90 km/h POZDRAWIAM W RAZIE CEZGO piszcie pod zaczek.endo@interia.pl
- zaczek
- Świeżak
Dzięx
Wielkie dzięki za pomoc!!!
Zaczek możesz mi powiedzieć jeszcze gdzie kupić taki tłumik i ile by on kosztował??

Zaczek możesz mi powiedzieć jeszcze gdzie kupić taki tłumik i ile by on kosztował??
-
krzychu8463 - Świeżak
Ja ten tłumik wysookobrotowy miałem z motorem odrazu,a od kolegi mam niskoobrotowy. Koszt samego dyfuzora (firmy tuningowej giannelli) wacha sie ok 300zł , uzywke mozna kupic na allegro. Mój kolega kupił za 80zł !!. Końcówki nie warto kupywac chyba ze zalezy ci tylko na lepsym głosie ale ja przeciez latwo przerobic
- zaczek
- Świeżak
możesz mi wytłumaczyć czym się różni tłumik wysokoobrotowy od tłumika niskoobrotowego ? bo też chciałbym sie nauczyć
i co to znaczy że tłumik jest obrotowy? czy to znaczy że się obraca wokół własnej osi jak go dokręcasz kluczem 32?
i co to znaczy że tłumik jest obrotowy? czy to znaczy że się obraca wokół własnej osi jak go dokręcasz kluczem 32?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
To jest proste tłumik nazywany niskoobrotowy najlepiej czuje sie w zakresie obotów do 7 tyś i lepiej przyspiesza do dycz obrotów. Tlumik wysokoobrotowy mozna powiedziez ze nie jedzie do 6 tys obrotów na minute. Zaczyna dopiero nam dawac frajdy przy zakresie ok 7 tys do konca obrotomieza. To własnie jest główna róznica miedzy tymi tłumikami. Oczywiscie różnia sie wyglądem tłumik (zwykły) niskoobrotowy ma bardziej wygięty kształt i jest cieższy.
- zaczek
- Świeżak
zaczek napisał(a):a jezeli dalej nie kumasz to wysokoobrotowy = lepsze wysokie obroty silnika , niskoobrotowy = lepsze niskie obroty tłumika![]()
Hmm to chyba obaj z mar111cinem jesteśmy strasznie nie kumaci, albo mamy zerowe pojęcie o mechanice

-
Bunny - VIP Ścigacz.pl
Bunny napisał(a):zaczek napisał(a):Hmm to chyba obaj z mar111cinem jesteśmy strasznie nie kumaci, albo mamy zerowe pojęcie o mechanice![]()
[/b]
Bunny nie wiem jak Ty, ale ja lepiej już ide do książek

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
nom ja mam jótro spraffćan z chistori i dyktanto z polskiego! móshe sie pszygotoffać! jak nie dostane szustki to mama znuf bedzie mósiała iść do szkoły z kopertom! i nici z motoró
;( ;( !!!!??!?!?!?!...,,,

-
Bunny - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm