Yamaha jog nie chce palic POMOZCIE
• Strona 1 z 1
Yamaha jog nie chce palic POMOZCIE
siemka wszystkim
jestem nowy na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc
mam problem a mianowicie taki ze posiadam yamahe jog i ostatnio zaczela przerywac ale nadal jezdzila powoli ale wkrecala sie na obroty ale wczoraj yamaszka padla zgasla i nie chce palic nie wiem co jest czyscilem juz gaznik dawalem nowa swiece i nic swieca jest zalana i kapie odplywem z gaznika
pomozcie

- dybek12323
- Świeżak
sprawdzalem go i jest dobry nie przepuszca ale jak rozebralem gaznik i zlozylem to mi odpalil ale nie trzyma obrotow
a i jeszcze jedno jak dam mu gazu prawie na maksa to caly czas trzyma takie same obroty i w ogole z nich nie spada a nawet jeszcze przyspiesza i nie wiem co to jest myslalem ze moze sprzeglo.... juz sam nie wiem 

- dybek12323
- Świeżak
- Wojtek-S51
- Świeżak
ja mam identyczny przypadek w swoim poprzednim skuterku (honda vision) na poczatku jak dalem gazu obr spadały az zgasła i nie chce odpalic swieca jest mokra iskra jest. Jak jej dałem dawke do cyla to odpaliła na momet i potem zgasła ;/ wiec dołaczam sie do tematu
-
andrzej551 - Bywalec
kolor swiercy jest brazowy ale caly czas jest mokra
ale juz raz mi odpalil wiec raczej go nie zatarlem poza tym jest tam dozownik
mnie martwia te wysokie obroty jak dam mu gazu to w ogole nie zwalnia dopiero jak zahamuje tylnym hamulcem boje sie ze sprzeglo jest do wymiany 

- dybek12323
- Świeżak
uuu powiem ci tak
motor na złom
sprzęgło nie ma nic do obrotów silnika
jak juz to wina gaźnika. skoro pali i jeździ i nie przerywał aż tak wiec to tez nie wina elektryki. zalewa go - mogą byc zawory membranowe
a filtr powietrza ma seryjny ? moze ktos sie bawił w rozwiercanie dyszek ? xD ja stawiam na gaźnik lub zawór membranowy 

sprzęgło nie ma nic do obrotów silnika

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
owszem ma bo sprzeglo mam zwalone nie odbija sprezyna centralna
napewno ma tez za duzo powietrza bo filtr powietrza jest seryjny ale polamany i ssie lewe powietrze
i prze to ciezko pali
choc to dziwne bo kumpel mial MBK i zamiast gabki mial szmate wsadzona i jeszce dziury rozwiercal bo mial za malo powietrza

- dybek12323
- Świeżak
tyle że ten kumpel miał sport wydech i cylinder który potrzebował więcej powietrza niz seria
. a sprzęgło nieodbijające charakteryzuje sie tym że jak puszczasz gaz i na wolnych obrotach moto jedzie. ale obrotów silnika sprzęgło nie wkręca. 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości