Minarelli - jak naprosciej podłączyć zapłon?
• Strona 1 z 1
Minarelli - jak naprosciej podłączyć zapłon?
Witam.
Chciał bym dowiedzieć się jak najprostszym sposobem (drogą) podłączyć zapłon w silniku Minarelli Horizontal AC - gdzie który kabelek ze sobą złączyć żeby po prostu była iskra. Chodzi mi o taką drogę jak MAGNETO--->CDI--->CEWKA. Ssanie, światła oraz inne tego tego typu udogodnienia nie są mi potrzebne ponieważ skuterek ma być tylko do "kata"
ProszÄ™ o pomoc
Pozdrawiam!
Chciał bym dowiedzieć się jak najprostszym sposobem (drogą) podłączyć zapłon w silniku Minarelli Horizontal AC - gdzie który kabelek ze sobą złączyć żeby po prostu była iskra. Chodzi mi o taką drogę jak MAGNETO--->CDI--->CEWKA. Ssanie, światła oraz inne tego tego typu udogodnienia nie są mi potrzebne ponieważ skuterek ma być tylko do "kata"
ProszÄ™ o pomoc
Pozdrawiam!
- k245
- Świeżak
-
andrzej551 - Bywalec
Odśiwerzam temat. Podłączyłem wg. serwisówki od aeroxa. Przyznaje wszystko się zgadza lecz jest jedno ale. W serwisówce czarno biały kabelek odchodzący od modółu ma się stykać z masą(w ten sposób można odcinac zapłon oraz pownownie go włączać) lecz ani jedna opcja nie daje iskry. Iskara powstaje tylko wtedy gdy podczas odpalania pocieram owy czarno biały kabelek o ramę(masę) poprostu robie przeskoki iskry lub jak kto nazywa spięcia, właśnie wtedy na świecy pojawia się iskra. Posiadam ten oto modół http://allegro.pl/item724314421_modul_cdi_yamaha_jog_quantum_2t_odblokowany.html (otwórz link)
oraz cewkę(chyba nie muszę pokazywać-typowa cewka do yamahy). uzwojenia na statorze są całe. Wszystkie części są nowe(cdi, cewka). Czy może wie ktoś o co może chodzić? Bo w tym momencie możliwości serwisówki się kończą.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Pozdrawiam!
oraz cewkę(chyba nie muszę pokazywać-typowa cewka do yamahy). uzwojenia na statorze są całe. Wszystkie części są nowe(cdi, cewka). Czy może wie ktoś o co może chodzić? Bo w tym momencie możliwości serwisówki się kończą.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Pozdrawiam!
- k245
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości