Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
Dźwięku wydechem od 600 nie poprawisz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
juz jeden załozył od hajabuzy to poprawił... ale nam humor, nie zakłdaj tego wydechu bo w koncu bedziesz tego załował
-
andrzej551 - Bywalec
Ja założyłem teraz nowy wydech od golfa dwójki i musze ci powiedzieć, że jedenastki sikają na mój widok...
-
Łukasz_15* - Świeżak
A ja wracam do mojego pytania i czekam na wasza odpowiedz
)
mam takie pytanie czy ktoś robił tak ze gdy przekręci kluczyk na zapłon działają mu światła itp Smile a nie tak ze trzeba odpalić moto żeby to działało :/ ? Chodzi mi o coś takiego jak w 125 Smile po przekręceniu stacyjki na zapłon odrazu można włączyć światła nie odpalając motoru ?

mam takie pytanie czy ktoś robił tak ze gdy przekręci kluczyk na zapłon działają mu światła itp Smile a nie tak ze trzeba odpalić moto żeby to działało :/ ? Chodzi mi o coś takiego jak w 125 Smile po przekręceniu stacyjki na zapłon odrazu można włączyć światła nie odpalając motoru ?
LWG !
-
Krysto84 - Świeżak
Musial bys inaczej podlaczyc swiatla. W miare dobry elektryk powinien ci to zrobic. Ja kiedys robilem cos takiego w skuterze i kosztowalo mnie to 100 zł. Pamietaj ze zapomnisz wylaczc swiatel to padnie ci akumulator
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
Krysto84 napisał(a):mam takie pytanie czy ktoś robił tak ze gdy przekręci kluczyk na zapłon działają mu światła itp Smile a nie tak ze trzeba odpalić moto żeby to działało :/ ? Chodzi mi o coś takiego jak w 125 Smile po przekręceniu stacyjki na zapłon odrazu można włączyć światła nie odpalając motoru ?
W żadnym motorowerze tak nie ma. Nie jest to potrzebne i szkoda zachodu/ pieniędzy żeby przerabiać instalację.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
moj kolega mial mi takie cos zrobic powiedzial mi za to 20zł, ale raczej zrezygnuje z tego bo tak jak pisal landrys to jest nie potrzebne
-
andrzej551 - Bywalec
Siema
Planuje kupno Apki Rs 125 z 1996 roku
motocykl kosztuje 5 tyś
ma na blacie 28 tyś km, remont był robiony po 23 tyś, opłaca się taką apke kupić ? stan wizualny bdb, jutro jadę oglądać na żywo, na co zwracać uwagę?
Powiem jeszcze tyle
to "motorower"
Opłaca się? Proszę o szybką odpowiedź

Planuje kupno Apki Rs 125 z 1996 roku

ma na blacie 28 tyś km, remont był robiony po 23 tyś, opłaca się taką apke kupić ? stan wizualny bdb, jutro jadę oglądać na żywo, na co zwracać uwagę?
Powiem jeszcze tyle

- matyy
- Świeżak
-
Kubix162 - Świeżak
matyy napisał(a):Siema![]()
Planuje kupno Apki Rs 125 z 1996 rokumotocykl kosztuje 5 tyś
Powiem jeszcze tyleto "motorower"
Po pierwsze nie ten temat tak jak juz kolego zauwazyl. A po drugie jesli dobrze rozumiem to jest to 125/50 a wiec odpusc sobie. Poszukaj sobie na forum jakie sa tego konsekwencje.
-
hej ;d..
Kurcze. Nie dawno posypala sie mi skrzynia biegow. Mam stalego mechanika, do ktorego i tym razem oddalem motor. W takich sprawach motocyklem zajmuje sie moj Ojciec. Moj mechanik jest bardzo cwany i wkrecil mojemu tacie, ze katowalem motocykl i stawialem go na kolo. Powiedzial tez, ze jest spalony tlok, skrzywiona glowka ramy i otarta tylnia lampa...
Niezle mnie wkurwil, poniewaz motorem jezdzilem ostroznie i napewno nie stawialem go na kolo ... Czasami strzal ze sprzegla, ale na niska wysokosc < wysokosc kraweznika> Watpie zeby od czegos takiego skrzywila by sie glowka ramy.... Dodam, ze okolo 1,5 miesiaca temu byl wymieniany tlok+ cylinder+ pierscienie... Teraz moje pytanie. Czy po poltora miesiaca jazdy. Wcale nie katowania i stawiania na kolo, moglbym spalic tlok i wygiac rame o_O ? Wogole da sie spalic tlok ?... Musze jakos udowodnic swoja niewinnosc, bo rodzice strasznie sie zdenerwowali. Wogole to bez sensu, bo oddalem motocykl z zepsuta skrzynia biegow, a ten pajac ogadal tlok. Mysle, ze to wszystko klamstwo, bo osobicie nie widzialem czesc, tylko dostalem zjeb... A jeszcze jedno, ten remont co robil ten sam mechanik krotki czas temu, wymienial zebatki w srzyni biegow, a ona sie rozsypala po 2 miesiacach. Jak sie zepsul nie moglem wbic luzu i jedynki, a na wszystkich biegach strasznie obijaly sie zeby zebatek...
To chyba wszystko, narobilem Wam sporej lektury. Co o tym wszystkim myslicie ?
Kurcze. Nie dawno posypala sie mi skrzynia biegow. Mam stalego mechanika, do ktorego i tym razem oddalem motor. W takich sprawach motocyklem zajmuje sie moj Ojciec. Moj mechanik jest bardzo cwany i wkrecil mojemu tacie, ze katowalem motocykl i stawialem go na kolo. Powiedzial tez, ze jest spalony tlok, skrzywiona glowka ramy i otarta tylnia lampa...
Niezle mnie wkurwil, poniewaz motorem jezdzilem ostroznie i napewno nie stawialem go na kolo ... Czasami strzal ze sprzegla, ale na niska wysokosc < wysokosc kraweznika> Watpie zeby od czegos takiego skrzywila by sie glowka ramy.... Dodam, ze okolo 1,5 miesiaca temu byl wymieniany tlok+ cylinder+ pierscienie... Teraz moje pytanie. Czy po poltora miesiaca jazdy. Wcale nie katowania i stawiania na kolo, moglbym spalic tlok i wygiac rame o_O ? Wogole da sie spalic tlok ?... Musze jakos udowodnic swoja niewinnosc, bo rodzice strasznie sie zdenerwowali. Wogole to bez sensu, bo oddalem motocykl z zepsuta skrzynia biegow, a ten pajac ogadal tlok. Mysle, ze to wszystko klamstwo, bo osobicie nie widzialem czesc, tylko dostalem zjeb... A jeszcze jedno, ten remont co robil ten sam mechanik krotki czas temu, wymienial zebatki w srzyni biegow, a ona sie rozsypala po 2 miesiacach. Jak sie zepsul nie moglem wbic luzu i jedynki, a na wszystkich biegach strasznie obijaly sie zeby zebatek...
To chyba wszystko, narobilem Wam sporej lektury. Co o tym wszystkim myslicie ?
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Mysle ze jesli wymienil ci zebatka na jaki chinski badziew to mogla poprostu nie wutrzymac. Co do krzywej glowki ramy, jesli nie miales zadnych przygod takich jak stluczka czu upadek to nie uwierze ze od samego stawiania na tak niska wysokosc (czy na jaka kolwiek inna) mogla skzywic ci sie rama. Co do tloku to wszystko zalezy jak dbales o maszyne, jaki olej lales. Jesli mechanik robic cie tak w konia to poprostu go zmien...
-
najpierw przetłumacz tacie ze ten mechanik jest pierdo***** i zabierz od niego motor, albo go sam rozbierz albo do jakiegos innego.
-
andrzej551 - Bywalec
Dokladnie. wysokosc na jaka stawialem motor to jakies 40 cm... xd Balem sie dalej. Olej to Castrol 2T Racing. Nie tak latwo przekonac starszego, wierzy mechanikowi na slowo ;/ Sam chcialem rozebrac motor, ale stwierdzielm ze w skrzyni grzebac nie bede. Juz dawno powinienem skonczyc z tym pajacem. Moze jakos dam rade przekonac Ojca. A co do wypowiedzi Wojtamazi zadnej stluczki oprocz parkingowej wywrotki nie mialem... Wiec to nie mozliwe ;/ Rucha nas bez mydla ten mechanik...
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
mam maly problem z moja apka , od soboty zaczela strasznie kopcic, i do tego tlumik jest wilgotny w srodku i co jakis czas spadaja kropelki jakiejs cieczy , (wygladem przypomina benzyne ale niema zapachu) niewazne czy jest rozgrzana czy nie , nie robie mieszanki, normalnie dozownik. wydaje mi sie ze to przez benzyne bo nalalem 98 oktanowej. jak myslicie co to moze byc? pozdro
-
Kubix162 - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm