czterosów
• Strona 1 z 1
czterosów
Witam jestem nowym użytkownikiem czyli ciemnym xD
Mam pytanko. Podoba mi się Derbi GPR 50 tylko że... jest to dwusuw
Podoba mi się także Aprilla RS 50 tylko że też to jest dwusuw...
Co wybrac?? Chodzi mi o wygląd takiego sportowego motoru jak np: Derbi GPR 50 (sry za błędy ortogr. xD) Z Góry Dzięki i Pozdrawiam...

Mam pytanko. Podoba mi się Derbi GPR 50 tylko że... jest to dwusuw
Podoba mi się także Aprilla RS 50 tylko że też to jest dwusuw...
Co wybrac?? Chodzi mi o wygląd takiego sportowego motoru jak np: Derbi GPR 50 (sry za błędy ortogr. xD) Z Góry Dzięki i Pozdrawiam...

- lisu2t
- Świeżak
Nie rozumiem dlaczego tak nazwales temat ale ok. Co do pytanie to sam musisz wiedziec co Ci sie podoba....
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
oby dwa dobre bierz który Ci się podoba to że dwusuw to nie wada pali troche więcej ale i moc większa
ja brał bym derbiego jeśli ta nowsza wersja a takto apke
ja brał bym derbiego jeśli ta nowsza wersja a takto apke
-
radio1811r - Świeżak
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=2501 (otwórz link)
dziekuje za uwagÄ™
dziekuje za uwagÄ™
-
lewko - Świeżak
Powiadacie żebym brał 2T ? A jakbym zapomniał wlać oleju czy co tam się wlewa do baku?? to co w tedy? Myślałem też żeby rometa kupic takiego jak mój braciak ma. jest to 4T malo pali i śmiga ma najechane 1600 km w miesiąc a moze i mniej i dalej se jezdzi. Kupił tylko (starter czy coś co odpala motor zapomnialem) i jezdzi dalej
- lisu2t
- Świeżak
2t rządzi. Poszukaj na forum tematów o chińskich niewypałach i problemach z nimi, w szczególności 4T.
W 4T musisz zmieniać filtry oleju, olej, z czasem regulacja zaworów itd. wiele rzeczy musisz robić w serwisie, w 2t nie ma tego problemu, może więcej pali ale więcej jedzie, nie ma takiego muła, części w razie remontu są tańsze niż w 4t. Markowe 2t typu aprilia wytrzymają więcej niż chińskie 4t które mało palą a remont to duzy wydatek i cieżko z dostępnościa dobrych części. Pamiętaj że markowe motorowery tracą mniej na wartości niż chińczyki. chinole tracą po 1 roku około 50% na wartości markowe 25-30% mowa o nowych sprzętach. Z resztą popatrz na allegro 10 letnie markowe sprzęty są w takich cenach jak 1, 2 letnie chińczyki.
Powodzenia w wyborze. wg. Aprillia lepsza od derbi
W 4T musisz zmieniać filtry oleju, olej, z czasem regulacja zaworów itd. wiele rzeczy musisz robić w serwisie, w 2t nie ma tego problemu, może więcej pali ale więcej jedzie, nie ma takiego muła, części w razie remontu są tańsze niż w 4t. Markowe 2t typu aprilia wytrzymają więcej niż chińskie 4t które mało palą a remont to duzy wydatek i cieżko z dostępnościa dobrych części. Pamiętaj że markowe motorowery tracą mniej na wartości niż chińczyki. chinole tracą po 1 roku około 50% na wartości markowe 25-30% mowa o nowych sprzętach. Z resztą popatrz na allegro 10 letnie markowe sprzęty są w takich cenach jak 1, 2 letnie chińczyki.
Powodzenia w wyborze. wg. Aprillia lepsza od derbi
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
Dobra Dzięki wam. Bardzo mi pomogliście. Tylko teraz pytanie (chyba było już takie) Który z tych motorków wybrać ? Wiem że derbi trochę szybciej jedzie ale owiewki są z dupnego materiału, ( chociaż ja nim nie będę stuntował xD no może trochę.. ) A Aprilia ma lepszy ten plastik ale cienkie oponki... Więc który??
- lisu2t
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości