Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Uprzejmość na drodze może zabić!
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Uprzejmość na drodze może zabić!

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 22/6/2009, 08:12

Właśnie wróciłem z Włoch. W miastach, a szczególnie w ich centrach ilość jednośladów jest porównywalna do puszek. W ogóle ścisk jak diabli, ale nikt nie myśli o takich "uprzejmościach". Każdy kierowca zdaje sobie sprawę, że zanim obok niego i to i z lewej i z prawej strony znajduje się, bądź w każdej chwili może się znaleźć jednoślad. Obserwowałem to z wielką fascynacją i z marzeniem, żeby u nas kiedyś tak było, żeby kierowcy samochodów tak szanowali kierowców jednośladów, a ci drudzy nie nadużywali swoich praw. Zgadzam się w 100% z autorem tekstu. Taka "uprzejmość" może się dla nas skończyć tragicznie i znowu w mediach rozgłoszą, że gdyby motocykl jechał wolniej... Ech, abyśmy dożyli wzorca włoskiego. Może kiedyś i nad Wisłą zaświeci dla nas słońce. <br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/6/2009, 21:08

Barany skończone, uświadomcie sobie jedną jedyną ale jakżę fundamentalną rzecz. Jeżeli pożal sie boże motórzysta wyprzedza samochody stojące w korku i droge zajedzie mu pojazd z podporządkowanej to skąd ten pojazd sie tam wziął? Mam nadzieje ze nie obcy jest wam wyraz skrzyżowanie i przepis zabraniający wyprzedzac w takich własnie miejscach...<br><hr>Zuo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/7/2009, 10:12

Komentatorzy napisał(a):Barany skończone, uświadomcie sobie jedną jedyną ale jakżę fundamentalną rzecz. Jeżeli pożal sie boże motórzysta wyprzedza samochody stojące w korku i droge zajedzie mu pojazd z podporządkowanej to skąd ten pojazd sie tam wziął? Mam nadzieje ze nie obcy jest wam wyraz skrzyżowanie i przepis zabraniający wyprzedzac w takich własnie miejscach...<br><hr>Zuo<br>
A ja mam nadzieje że dla Ciebie nieobce jest pojęcie OMIJANIA "Baranie". I przeczytaj jeszcze raz wypowiedź drugiego Policjanta (3 razy - to może zrozumiesz).<br><hr>krycek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/7/2009, 11:14

19 lipca 2009 przy słonecznej pogodzie i suchej nawierzchni jechałem z pasażerką Harrym Night Rod Special pseudo-autostradą A4 w kierunku z Legnicy do Wrocławia. Na zjeździe z A4 na Pietrzykowice, przy niewielkiej prędkości (ok 40km/h) zaliczyłem fatalnego szlifa z powodu długiej plamy oleju, który prawdopodobnie nanoszą tam ciężarówki z pobliskich placów budów. Motor do generalnego, ja i dziewczyna poobijani a winnych nie ma. Czy macie info, czy jestem w stanie wskazać administratora drogi jako winnego? Są świadkowie, że nie bylo innych okoliczności niż ta plama oleju. P.S. Jechliśmy na 2 maszyny, w sumie 4 osoby. Po "dzwonie" ustawiła sie kolejka/mikro-korek ok. 10 samochodów. Ciekawostka - były podarte ciuchy, uszkodzone kolano, troche krwi, rozwalony motocykl i ... nikt z tych samochodów nawet nie zapytał czy nam pomóc!!! mimo, że stali tam dobrych 5 min zanim SAMI posprzątaliśmy bałagan. Robili za to zdjęcia komórkami. Coś chyba jest fundamentalnie nie tak z naszą wrażliwością. <br><hr>Night Rod Wawa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/8/2009, 13:46

Komentatorzy napisał(a):Barany skończone, uświadomcie sobie jedną jedyną ale jakżę fundamentalną rzecz. Jeżeli pożal sie boże motórzysta wyprzedza samochody stojące w korku i droge zajedzie mu pojazd z podporządkowanej to skąd ten pojazd sie tam wziął? Mam nadzieje ze nie obcy jest wam wyraz skrzyżowanie i przepis zabraniający wyprzedzac w takich własnie miejscach...<br><hr>Zuo<br>
Wyprzedzanie na skrzyzowaniu wyprzedzaniem, ale jeśli nie jestes absolutnie pewien, ze jest czysto z tyłu, to NIE WPUSZCZASZ z podporządkowanej. Mam 24 lata, jeżdżę samochodem już 6 lat, teraz planuje kupno motocykla i wiem, jakie zagrożenie powoduje taka uprzejmość, czasem sam wpuszczam ludzi z podporządkowanej, ale tylko wtedy, gdy w lewym i w prawym lusterku mam czysto. To wcale nie musi być omijający motocyklista, to może być np. szybko jadacy rowerzysta, który niekoniecznie musi mieć kask i ochronny kombinezon.<br><hr>Wojtek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 12:24

Jezdrze motocykle w Londynie i tam bez uprzejmosci innych nie dalo by sie jezdzic wiec jesli chodzi o motocyklistow to oni musza sie tego poprostu spodziewac i sie spodziewaja. Juz nie mowie o swoim przypadku ale za kazdym razem jak auto zwalnie lub sie zatrzymuje bez wyraznego powodu to kazdy motocyklista powinien ta sytuacje brac jako potencjalnie niebezpieczna a nie powod do przyspieszenia. Tak tu jest i to dziala!<br><hr>Mikos_24
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2009, 13:15

A ty idioto to pewnie zawsze pakujesz się z podporządkowanej nie sprawdzając czy komuś wymusisz lub zajedziesz zwłaszcza jak jedzie drogą z pierwszeństwem. Właśnie takim kretynom jak ty powinni zabierać prawko bo widać, że nie powinieneś go mieć imbecylu.<br><hr>Norbii
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/12/2009, 14:06

Ale z ciebie kretyn....żal że tacy ludzie jezdza w Polsce samochodami...<br><hr>Jeery
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/12/2009, 14:10

Komentatorzy napisał(a):Zgadzam sie z autorem tematu,chociaz czuje ze bede w mniejszosci.Jezdze bardzo duzo po miescie i okolicach zarówno autem jak i motocyklem.Widze tez zachowanie moich znajomych za kołkiem,czesto bywa tak ze jadąc na prostym odcinku 300 m. potrafią przeklinac i się pienic na auto przed nimi tylko dlatego ze jedzie z przpisową prędkoscią,próbują wyprzedzic,manewrują miedzy innymi uczestnikami ruchu znowu przeklinając na czym świat stoi a po chwili dają ostro po hamulcu bo fajna lala stoi przed przejsciem...a cala reszta z tyłu teraz ich przeklina bo tak wyprzedzal i stwarzal zagrozenie a teraz ostro zahamowal i znów stworzyl zagrozenie i to w takim kapryśnym celu...zeby popatrzec na dupcie.<br><hr>honda potęga<br>
hmmm...skoro wpadles na taka rozkmine to chyba sam tak robisz...albo jezdzisz jak te dziadki w czapce lewym pasem 50km/h probujac uczyc innych jak sie jezdzi bo byl znak 50. Przypomne ze nawet jesli jedziesz 50 na ograniczeniu 50 i ciagle jedziesz lewym pasem to utrudniasz ruch=mandat!!! <br><hr>Jeery
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/8/2010, 11:18

W jednym artykule, piszecie szanowni redaktorzy o kulturze na drodze, a raczej jej braku. W tym artykule ganicie kierowców za ułatwianie innemu pojazdowi włączyć się do ruchu, co jest jednoznacznym przejawem kultury osobistej!!! Radzę zdecydować się, czego właściwie żądacie, bo chyba sami nie wiecie czego chcecie!!! Radziłbym większą uwagę skupić na motocyklistów. Piszę to pomimo iż sam dążę do uprawnień kat. A<br><hr>18- letni kierowca
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê