Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
To nie mamy o czym rozmawiać... Świecę wymień na nową.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Wymieniłem swięce na nową, nic nie pomogło, nadal strzela z tłumnika;( Nic innego mi chyba nie pozostało tylko oddac do mechanika...
- Szymen1111
- Świeżak
Witam więc tak mam problem w Nowej Apce RS więc tak spadł mi łańcuch i zawinął 3 razy na przednią zębatke ale to jest zrobione po tym zdarzeniu jak jeżdżę i stanę to śmierdzi mi zpalenizną co to może być?
- adam9565
- Świeżak
Minarelli maja to do siebie, że w lato w gorącu po dłuższej jeździe czuć jakby ktoś frytki smażył za plecami
Jeśli się nawinął na biegu mógł się uszczelniasz uszkodzić albo dekiel od silnika, olej gdzieś wypływa małymi ilościami i śmierdzi. Odkręc plastiki i zobacz jak tam z tym jest.
Jeśli czysty i nie grzeje się bardziej niż wczesniej to nie przejmuj się tym, nic się nie dzieje.
Pozdrawiam

Jeśli się nawinął na biegu mógł się uszczelniasz uszkodzić albo dekiel od silnika, olej gdzieś wypływa małymi ilościami i śmierdzi. Odkręc plastiki i zobacz jak tam z tym jest.
Jeśli czysty i nie grzeje się bardziej niż wczesniej to nie przejmuj się tym, nic się nie dzieje.
Pozdrawiam
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
-
andrzej551 - Bywalec
Mateusz149 napisał(a):Hmm.. Ostatnio zobaczylem wyciek paliwa z mojego motorku. Wydaje mi sie, ze wycieka z uszczelki przy mocowaniu linki gazu, tam do silnika... Czy to mozliwe, zeby tamtedy wyciekala benzyna ?
Powtarzam post, bo nikt go nie widzial chyba xdd
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
jezeli Ci z tamtad cieknie to najwyrazniej moze tak byc, chodz o czyms takim nie slyszalem
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
nie rozumien jak kiedy masz wlac plyn do chlodnicy??? płyn w chłodnicy powinien byc zawsze i wlewasz dotad az bedzdie pełna
-
andrzej551 - Bywalec
musicman napisał(a):Witam. Mam do was małe pytanko, mianowicie jaka jest oryginalna zębatka z przodu do aprilii rs 50 ? Wiem że w tym temacie na pewno gdzieś to jest ale nie chce mi się czytać tego wszystkiego
Ale mnie teraz rozsmieszyles

Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
witam. Mam pytanie. Jezdze aprilia sr50 factory.
Ostatnio 1 raz wyglebilem, nie bylo slisko, ale jednak wpadłem w lekki poslizg. Było tak jechałem
przez rondo 40km/h nagle dosc szybko dodalem gazu jak bylem zlozony i motor mi sie obsunal...
Jedni mowia, ze na skuterach balansuje sie cialem, a inni zeby siÄ™ bron boze nie skladac. Co mam robic? Sklada sie w zakretach czy nie,na skuterach??? Dzieki z gory
Ostatnio 1 raz wyglebilem, nie bylo slisko, ale jednak wpadłem w lekki poslizg. Było tak jechałem
przez rondo 40km/h nagle dosc szybko dodalem gazu jak bylem zlozony i motor mi sie obsunal...
Jedni mowia, ze na skuterach balansuje sie cialem, a inni zeby siÄ™ bron boze nie skladac. Co mam robic? Sklada sie w zakretach czy nie,na skuterach??? Dzieki z gory

Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
A powiedz mi taką jedną rzecz. Jak chcesz pokonać zakręt skuterem żeby się nie złożyć? Bo to jest niewykonalne chyba że to skuter 3 kołowy 

-
Witam. Mam dość nietypowy problem z Aprilią RS 80 '96. Chodzi o to, że po wejśćiu na pewne obroty silnik zaczyna przerywać. Na piątce ok 70 km/h, na szóstce jakieś 85km/h. Poniżej wszystko jest w najlepszym porządku, dobrze pali, nie zamula się, pod górkę idzie jak po maśle. Dopiero przy wspomnianych prędkościach zaczyna przerywać, jakby coś ją blokowało. Może ktoś wie czym to może być spowodowane i orientuje się jak można to poprawić??
- bartek45
- Świeżak
A przy jakich obrotach dokładnie Ci przerywa? Być może świeca już na wykończeniu.
-
Jeśli przerywa przy 5-7tyś obr to tak Fenku.
-
Nie mogę podać obrotów, bo w mojej Aprilce jest uszkodzony obrotomierz, a nowy strasznie ciężko znaleźć. Jest to wartość bliżej końca zakresu, myśle że jakieś 9tys. Świecę wymieniałem, raczej nic to nie dało. Obecnie jest NGK B9 o ciepłocie minimalnie większej niż zalecana. Co do blokady to chyba mało prawdopodobne w tak starym sprzęcie
. Fenek mógłbyś rozwinąć temat dziury obrotowej??;)

Yamaha XJ600 Diversion
- bartek45
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości