Zobacz wątek - Gilera SMT 50 - Kilka pytań początkującego mechanika
NAS Analytics TAG

Gilera SMT 50 - Kilka pytań początkującego mechanika

i inne małe pojemności
_________

Gilera SMT 50 - Kilka pytań początkującego mechanika

Postprzez Browarczyk » 12/8/2009, 21:24

Witam.
Sam motor ma pojemność 50 ccm i jest wyprodukowany w 2003 roku.
Jako że ostatnio miałem wypadek na tym sprzęcie (na szczęście drobny i w dodatku nie z mojej winy) chcę złożyć moją maszynkę do kupy. I teraz chcę zadać kilka pytań innym, którzy zapewne mają dużo większe doświadczenie w dziedzinie mechaniki motocyklowej. Zaczynajmy:

1. Poszła mi przednia owiewka razem z lampą. Czy będzie pasować owiewka wraz z lampą, tak zwane "UFO"?

2. Strzeliły mi zegary. Nowe w autoryzowanym serwisie kosztują 950 zł! (dochodzi jeszcze czas oczekiwania na dostawę ok 1 miesiąca, sprowadzają z Włoch) I teraz też pytam: Czy będzie problem z montażem i podłączeniem liczników uniwersalnych? Nie ukrywam że najbardziej podoba mi się licznik Koso RX1N i zapewne jeżeli nie było by problemu z montażem i podłączeniem go zostanie zakupiony. Chyba że mogą być jeszcze inne tego typu zegary (wymagany obrotomierz + kontrolki)

3. I tu największa sprawa jaka mnie w tym motorze denerwuje. Brak kontrolki luzu. Zauważyłem że inne motory z tym samym silnikiem (AM6) i z tą samą skrzynią biegów posiadają takie rzeczy. Da radę coś takiego dorobić? (przykład: Aprilia RS)

Byłbym bardzo wdzięczny za udzielone odpowiedzi.
Pozdrawiam.

P.S I od razu witam na forum (jestem nowy :) )
Pozdrawiam Browarczyk
Browarczyk
Świeżak

Postprzez wojtasmazi1 » 12/8/2009, 21:43

1. Bedzie pasowac. Kwestia tylko czy nie bedziesz musial przerabiac mocowan.

2. Poszukaj zegarob po motocyklach przeznaczonych na czaesci...

3. Da rade bo juz cos takiego widzialem. Niestety nie potrafie powiedziec ci jak....
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez Browarczyk » 12/8/2009, 21:49

1. W sumie też zależy czy są na metalowych czy gumowych obejmach, o ile się nie mylę.

2. Szukam już od tygodnia. Dzwonię po ludziach, allegro itp, itd i nie ma (jak by było to bym nawet nie pytał ;) )

3. To czekam na wypowiedź kogoś innego ;) Ale i tak bardzo dziękuję, mam teraz świadomość że coś może z tego będzie :)
Pozdrawiam Browarczyk
Browarczyk
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości

na górê