Zobacz wÄ…tek - bashan
NAS Analytics TAG

bashan

Dla fanów czterokołowców
_________

bashan

Postprzez Rudy125 » 27/7/2009, 21:12

witam wszystkich.kupilem bashana 200 uzywanego za 2000zlwszystko jest oki pali jezdi ale bez ssania gaznie i wogole nie trzyma wolnych obrotow krece ta srubka od odbrotow ktora jest przy gazniku ale wogole na nia nie reaguje co moze byc przyczyna ?co zrobic ?z gory dziekuje
Rudy125
Świeżak

Postprzez nocnik » 27/7/2009, 23:10

ja tam nie wiem jaką ty śrubką kręcisz, ale wnioskuję po Twojej wypowiedzi, że gaźnik zaciąga "lewe powietrze".
wykręć go, wyczyść i uszczelnij.

pzdr
nocnik
Świeżak

Postprzez icid » 29/7/2009, 20:58

Zastanawiałeś się kiedyś co się dzieje z puszkami po piwie które wywalasz do kosza? Zbierają je śmieciarze zanoszą na skup, potem trafiają do odbiorcy hurtowego, dalej na statek i do chin gdzie ze śmieci i różnego rodzaju gówna chinole za garść ryżu kleją skutery, quady i różne inne gówna typu bashan.
Kontrola jakości, reżim technologiczny to pojęcia abstrakcyjne dla chinoli.
Myślę że dość jasno wyjaśniłem ci czemu twój quad za 2 tys. nie trzyma obrotów.
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mirek65s » 30/7/2009, 07:27

Masz zły skład paliwa z powietrzem [ jedna z przyczyn], za uboga mieszanka.
Do tej regulacji służy inna śrubka w gaźniku od strony cylindra. U mnie [w innym quadzie niż Twój] pionowo gwintem do góry. Powinna być luźna i po tym ją poznasz. Potrzebny krótki płaski wkrętak.
* na całkowicie zimnym silniku dokręć tą śrubkę do oporu i odkręć półtora obrotu.
* pociągnij dźwignię ssania, nie dotykaj dźwigni gazu
i start rozrusznika do 5 sek, jeśli nie zgaśnie, to OK
* jeśli kłopot to śrubką tą lekko przekręć w prawo i start, gdy zaskoczył silnik i zgasł, to jeszcze lekko w prawo
* gdy jest gorzej, to do podstawy wyjściowej
i przekręcać w lewo
Natomiast śrubką żółtą na sprężynce z boku gaźnika reguluje się tylko wolne obroty na dobrze rozgrzanym silniku.
Przy okazji sprawdź czy inne śruby w gaźniku i na połączeniu z cylindrem są dokręcone, czy nie pęknięty króciec łączący gaźnik z cylindrem - czy nie bierze niechcianego powietrza jak napisano wyżej.
Jeśli to nie pomoże to sprawdzenie gaźnika.
mirek65s
Świeżak

Postprzez zalo » 30/7/2009, 12:54

Niski poziom paliwa w gazniku - rozbierz i podegnij blaszke w komorze plywakowej - moja rada na przyszlosc nie kupuj chinszczyzny lepiej starszy a dobrej marki pozdrawiam
GSF 600N , GSF 600S SPRZEDAM

ONE LIFE - LIVE IT
zalo
Świeżak

Powrót do Quady

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê