Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Witam.
Proszę o porade dotyczącą wyboru skutera >125cm3.
Mam 183 cm wzrostu i wazę 75 kg.
Skuter głównie będzie używany w mieście, a sporadycznie na wypady poza miasto (do 100km). Zalerzy mi na ekonomicznym spalaniu oraz jakotakiej dynamice (czyli jakis kompromis). Fajnie byłoby mieć również taką maszynkę którą bezproblemowo będe pokonywał korki.
Moją uwage zwróciły 2 modele od japonczyków:
-Yamaha Cygnus X (od 2005)
Przekonuje mnie 11KM oraz rzekomo 3l/100km przy 116 KG wagi.
Czy gażnik a wtrysk bezposredni to duża róznica przy spalaniu (gdyż głównie tym róznią się modele 2005-2007 a 2008)
-Honda Dylan 150cm3
14KM oraz również niskie spalanie, lecz już 120 KG przy pustym baku...
Wyczytałem że Dylan jest również jest w stanie wycisnąc 3l/100km, choc sceptycznie podchodzę do tych informacji podawanych w zagranicznych recenzjach.
z góry dzieki za pomoc;)
Proszę o porade dotyczącą wyboru skutera >125cm3.
Mam 183 cm wzrostu i wazę 75 kg.
Skuter głównie będzie używany w mieście, a sporadycznie na wypady poza miasto (do 100km). Zalerzy mi na ekonomicznym spalaniu oraz jakotakiej dynamice (czyli jakis kompromis). Fajnie byłoby mieć również taką maszynkę którą bezproblemowo będe pokonywał korki.
Moją uwage zwróciły 2 modele od japonczyków:
-Yamaha Cygnus X (od 2005)
Przekonuje mnie 11KM oraz rzekomo 3l/100km przy 116 KG wagi.
Czy gażnik a wtrysk bezposredni to duża róznica przy spalaniu (gdyż głównie tym róznią się modele 2005-2007 a 2008)
-Honda Dylan 150cm3
14KM oraz również niskie spalanie, lecz już 120 KG przy pustym baku...
Wyczytałem że Dylan jest również jest w stanie wycisnąc 3l/100km, choc sceptycznie podchodzę do tych informacji podawanych w zagranicznych recenzjach.
z góry dzieki za pomoc;)
- spejss
- Świeżak
Ale jak to nie chce kręcic? Wciskasz przycisk, a on chwile pokręci i przestanie? Czy trzeba długo kręcic żeby moto zapaliło?
A teraz może coś na temat. Mam Aprilię RS 50 rocznik 07 i zamierzam ją sprzedac w tym roku i kupic jakąś 125. Do wydania będę miał jakieś 7500-8000zł. Znam tam pare marek jak Honda NSR 125, CBR 125, Yamaha YBR 125, Suzuki CBF 125 i na tym się kończy moja znajomośc . Otóż chciałem zapytac co jeszcze moglibyscie polecic oprócz tych czterech motorków?
A teraz może coś na temat. Mam Aprilię RS 50 rocznik 07 i zamierzam ją sprzedac w tym roku i kupic jakąś 125. Do wydania będę miał jakieś 7500-8000zł. Znam tam pare marek jak Honda NSR 125, CBR 125, Yamaha YBR 125, Suzuki CBF 125 i na tym się kończy moja znajomośc . Otóż chciałem zapytac co jeszcze moglibyscie polecic oprócz tych czterech motorków?
-
Łukasz_15* - Świeżak
Witam wszystkich, poszukuje coś na moje 2-gie moto.
Fundusze: Jestem w trakcie sprzedaży swojego Ogara, ogółem będę miał jakieś 1000zł +/-.
Typ: Enduro/Skuter/Turystyk (Jeśli jest coś takiego w 50ccm ).
Wzrozt: >170cm (ciągle rosnę...)
Waga: 55-60kg
Główna cecha: Bezawaryjność w przemieszczaniu się z punktu A do punktu B w dosyć komfortowej prędkości (60-80km/h).
Co polecacie kupić?
Fundusze: Jestem w trakcie sprzedaży swojego Ogara, ogółem będę miał jakieś 1000zł +/-.
Typ: Enduro/Skuter/Turystyk (Jeśli jest coś takiego w 50ccm ).
Wzrozt: >170cm (ciągle rosnę...)
Waga: 55-60kg
Główna cecha: Bezawaryjność w przemieszczaniu się z punktu A do punktu B w dosyć komfortowej prędkości (60-80km/h).
Co polecacie kupić?
- ufosi
- Świeżak
Witam!
Czy Piaggio NRG Extreme nadaje się dla mnie?
Czy będzie dobrym wyborem?
Wzrost: 180
Waga: 77kg
Fundusz: 3000-3500
Oczywiście w grę wchodzą tylko skutery do 50ccm.
Zależy mi na bezawaryjności, małym wkładzie finansowym, i nawet dobrym przyspieszeniu. Czy Piaggio NRG Extreme będzie dobre dla mnie? Skuter do jazdy po mieście ew. max 60km za miasto.
Czy Piaggio NRG Extreme nadaje się dla mnie?
Czy będzie dobrym wyborem?
Wzrost: 180
Waga: 77kg
Fundusz: 3000-3500
Oczywiście w grę wchodzą tylko skutery do 50ccm.
Zależy mi na bezawaryjności, małym wkładzie finansowym, i nawet dobrym przyspieszeniu. Czy Piaggio NRG Extreme będzie dobre dla mnie? Skuter do jazdy po mieście ew. max 60km za miasto.
- Bilun
- Świeżak
Ave!
Szukam skutera 50-tkę. Zależy mi przede wszystkim na przystępnej cenie, dobrej jakości, bezawaryjności i małym koszcie utrzymania. Może być używany. Mogę też sprowadzić go z zagranicy, jeśli to coś da.
Jestem raczej filigranowy, bo mam 168 cm wzrostu i ważę 55 kg.
Potrzebuję go do krótkiej, codziennej jazdy. Maksymalnie 30 km.
Dodam jeszcze, że często będę jeździł w dwie osoby.
Z góry dziękuję za porady.
Szukam skutera 50-tkę. Zależy mi przede wszystkim na przystępnej cenie, dobrej jakości, bezawaryjności i małym koszcie utrzymania. Może być używany. Mogę też sprowadzić go z zagranicy, jeśli to coś da.
Jestem raczej filigranowy, bo mam 168 cm wzrostu i ważę 55 kg.
Potrzebuję go do krótkiej, codziennej jazdy. Maksymalnie 30 km.
Dodam jeszcze, że często będę jeździł w dwie osoby.
Z góry dziękuję za porady.
- Greenhorn
- Świeżak
Cześć Wszystkim
Jako nowy użytkownik chciałbym się dowiedzieć jaki motor 125ccm by był dobry dla mnie. Do zrobienia prawka A1 mam jeszcze 3 lata, bo mieszkam w Anglii. Motor będę sprowadzał na pewno z Polski, bo taniej, ale jeździł z rozsątkiem będe choć by i nawet na 600ccm, ponieważ mój ś.p dziadek, miał zamiłowanie do motorów, więc nie chciał bym sie zabić tak jak on na motorze.
Pieniądze nie wchodzą w grę. Moim zdaniem pasowała by mi Honda NSR 125ccm i myślę, że to dobry wybór, potem to chyba CBR 600ccm, bo mniejszej się nie opłaca, chyba że 400.
Jako nowy użytkownik chciałbym się dowiedzieć jaki motor 125ccm by był dobry dla mnie. Do zrobienia prawka A1 mam jeszcze 3 lata, bo mieszkam w Anglii. Motor będę sprowadzał na pewno z Polski, bo taniej, ale jeździł z rozsątkiem będe choć by i nawet na 600ccm, ponieważ mój ś.p dziadek, miał zamiłowanie do motorów, więc nie chciał bym sie zabić tak jak on na motorze.
Pieniądze nie wchodzą w grę. Moim zdaniem pasowała by mi Honda NSR 125ccm i myślę, że to dobry wybór, potem to chyba CBR 600ccm, bo mniejszej się nie opłaca, chyba że 400.
- troxet
- Świeżak
troxet napisał(a):Cześć Wszystkim
NSR jest trochę droga w eksploatacji. W końcu to dwusuw. Musiałbyś sie zastanowić czy stać by Cię było na utrzymanie motocykla. Jeżeli wolałbyś coś bardziej ekonomicznego to pomyśl nad 4T (np. CBR 125). Są one trochę słabsze niż dwusuwy.
ZeHir napisał(a):50cc
- sportowy "ścigacz"
- v-max do 100
- wzrost 168cm
- waga 40 kg
- koszt: do 4000-5000 PLN
Aprilia RS 50, Yamaha TZR 50. Przybierz trochę wagi, człowieku
-
Frugos - Bywalec
Witam!
Mam 180cm wzrostu, ważę 65kg. Chcę kupić swój pierwszy motor i nie bardzo odpowiada mi skuter.
Zastanawiam się nad:
1.) Yamaha TZR 50
2.) Honda NSR 50
Macie może jakieś podpowiedzi? Zależy mi na ścigaczu, spokojne spalanie, blokady z późniejszą możliwością ich prostego zdemontowania. Cena najlepiej ~3.000.
Lub co polecacie ogólnie na start? Ponieważ tylko raz kierowałem skuterem
Mam 180cm wzrostu, ważę 65kg. Chcę kupić swój pierwszy motor i nie bardzo odpowiada mi skuter.
Zastanawiam się nad:
1.) Yamaha TZR 50
2.) Honda NSR 50
Macie może jakieś podpowiedzi? Zależy mi na ścigaczu, spokojne spalanie, blokady z późniejszą możliwością ich prostego zdemontowania. Cena najlepiej ~3.000.
Lub co polecacie ogólnie na start? Ponieważ tylko raz kierowałem skuterem
- Soku
- Świeżak
Siemka, mam zamiar kupić sobie jakąś 125cc, myślę pomiędzy cagivą planet, a huską sm, co jest lepsze wiem, że to dwa różne moto, ale zależy mi na jak największej bezawaryjności, jakie spalanie tych moto?
I czy za 5000zł moge wyrwać jakąś dobrą sztukę
I czy za 5000zł moge wyrwać jakąś dobrą sztukę
- MKrystian
- Świeżak
-50cc
- ścigacz
- v-max do 100km/h
- waga: 55 kg
- wzrost : 175 cm
- dobry dla początkującego
- budżet : do 5500-6000 tys
Zastanawiam się nad Aprilią RS 50 lub Yamahą TZR 50 , który z tych dwóch był by lepszy . Lub jeszcze jakiś inny ścigacz .
Pozdrawiam Matizoj333
- ścigacz
- v-max do 100km/h
- waga: 55 kg
- wzrost : 175 cm
- dobry dla początkującego
- budżet : do 5500-6000 tys
Zastanawiam się nad Aprilią RS 50 lub Yamahą TZR 50 , który z tych dwóch był by lepszy . Lub jeszcze jakiś inny ścigacz .
Pozdrawiam Matizoj333
- matizoj333
- Świeżak
Witam! Jest to pierwszy mój post i od razu z prośbą:)
Poszukuję motoroweru turystycznego, który po prostu będzie na dłuższe trasy (200 km). Może być poj. tam 50 czy tam 80 ale musi być zarejestrowany na motorower i musi być wygodny, praktyczny, niezawodny i osiągać te przelotowe 60-70 km/h. Mój budżet jest ograniczony do ok. 4500 zł. Mój wzrost to ok. 170 cm, a waga to 60 kg. Piszę tutaj bo mam nie zły problem ze znalezieniem takiego motoroweru. Za każdą przemyślaną odpowiedz dziękuję:)
Poszukuję motoroweru turystycznego, który po prostu będzie na dłuższe trasy (200 km). Może być poj. tam 50 czy tam 80 ale musi być zarejestrowany na motorower i musi być wygodny, praktyczny, niezawodny i osiągać te przelotowe 60-70 km/h. Mój budżet jest ograniczony do ok. 4500 zł. Mój wzrost to ok. 170 cm, a waga to 60 kg. Piszę tutaj bo mam nie zły problem ze znalezieniem takiego motoroweru. Za każdą przemyślaną odpowiedz dziękuję:)
- Krulisz94
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm