Zobacz wÄ…tek - Honda 600 rr...
NAS Analytics TAG

Honda 600 rr...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda 600 rr...

Postprzez michal_skora » 21/7/2009, 22:08

Witam
Jakiś miesiąc temu kupiłem Honde cbr 600 rr 03r...chciałbym sie zapytać użytkowników tego motoru badź znających się na tego typu problemach...gdy silnik wskazuje tęmperature powyzej 100 stopni wiatrak od chłodnicy chodzi tylko gdy silnik jest włączany lecz gdy wyłącze starterem silnik, wiatrak niedziała a chyba powinien...Dziś miałem taką akcje że jeżdziłem dość ostro i gdy wyłączyłem silnik nagle włączył sie wiatrak od chłodnicy( a zawsze chodził tylko przy włączonym silniku) potem zgasło mi swaiotało na chwile i jak próbowałem odpalić moto to nie chciał się odpalić dopiero za 5 razem udało sie... tak jakby akumulator był słaby...ale akumulator mam nowy wiec to raczej nie jego wina...może to wina elektryki???i co wy na to?? jaka moze byc przyczyna....

z góry dziękuje:):):):):)
michal_skora
Świeżak

Postprzez zzzubek » 21/7/2009, 22:17

raczej to wina elektryki ale nikt Ci nie odpisze na takie pytanie chyba ze ktos mial juz taki przypadek ale skoro sie zalacza to czujnik powinien byc dobry czyli elektryka no albo akumulator jak piszesz.. juz nie jeden nowy widzialem :)
w niczym kobieta nie wyglÄ…da tak dobrze, jak w niczym! :twisted:
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
zzzubek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MaRRiusz » 22/7/2009, 08:35

Wiatrak włącza się przy 104stC, gdy wyłączysz silnik to i on się wyłączy, ale... jeżeli silnik wcześniej wiatrakiem się nie schłodzi to temperatura podskoczy po wyłączeniu jego i ponownie wiatraki się uruchomią już bez uruchamiania moto. Nie wiem na czym to polega bo sam staram się to zrozumieć, domyślam się tylko że działają po wyłączeniu silnika gdy temperatura jest w okolicach 110stC i wtedy można wyłączyć silnik i wiatrak będzie chodził. Moja rada jak ją nagrzejesz mocniej, zamiast gasić i stać, przejedź się dłuższy kawałek by pęd powietrza schłodził silnik, wtedy nie ma problemów już z postawieniem i wyłączeniem.
PS: mój aku wytrzymuje, jak wiatraki chodzą na wyłączonym silniku, więc chyba musisz sprawdzić swój.
MaRRiusz
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê