Witam szybkie pytanko
• Strona 1 z 1
Witam szybkie pytanko
sprzedaje motorek kupilem go od handlarza ktory podpisal sie za niemca
czyli mam umowe zniemcem moto jest zniemeic bez tablic jest niezarej. i nieoplacony co musze dac nowemu nabywcy ksero mojej umowy?
czyli mam umowe zniemcem moto jest zniemeic bez tablic jest niezarej. i nieoplacony co musze dac nowemu nabywcy ksero mojej umowy?
- blady89
- Świeżak
Z tego co mówisz masz przepisana umowę? Może też przy sprzedaży przepisz umowę? Albo rejestruj na siebie i musisz chyba sie bujać na nim z pol roku inaczej z 20% podatku, bo jesteś traktowany jako handlarz? Słyszałem ostatnio ,że tak jest przy autach. Lepiej dowiedzieć się w urzędzie.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
wiec tak babka w urzedzie powiedziala ze musze zaplacic 160 zl by dostac vat 25 potrzebny do rejestracji ale pierw musze pokazac jej badania techniczne motocykla to powiedzialem ze narazie go remontuje a ona ze to nieszkodzi czy ja przyjde za tydzien czy za 2 czy za 3 i ze ludzie sie spiesza bo chca szybciej jezdzic
tyle wiem z US
umowe mam niby z niemcem bo tak podpisal gosc ktory mi go sprzeadwal co myslicie by tez podpsiac sie za niemca?
tyle wiem z US
umowe mam niby z niemcem bo tak podpisal gosc ktory mi go sprzeadwal co myslicie by tez podpsiac sie za niemca?
- blady89
- Świeżak
Ja bym podpisu niepodrabiał,bo brachol sprzedał motorower i gosciu pobrobił podpis bo zgubił umowe i 4000 kary za podrabianie bo daty sie niezgadzały.Spisz umowe z kupujacym i daj mu ksero umowy z niemcem i jeszcze raz zapytaj u uzedzie co masz zrobic bo niechcesz go rejestrowac tylko dalej sprzedac .Na umowie napisz tyle samo co z nimcem (lub mniej)bo jak drozej sprzedaz to jest 18 procent podatku od twojego zarobku.
CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
- baktus
- Świeżak
Poza tym podrabianie czyjegoś podpisu to przestępstwo.
Grozi za to nawet 5 lat pozbawienia wolności (art. 270 KK).
Także byłbym ostrożny
Grozi za to nawet 5 lat pozbawienia wolności (art. 270 KK).
Także byłbym ostrożny

http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
-
duddits - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości