Owady na ubraniu
• Strona 1 z 1
Owady na ubraniu
Czym mozna usunąć owady rozbite na kurtce skórzanej? Woda nie do końca się sprawdza bo w całości nie chce usuwać tych glutów. Czy są na to jakieś środki, które równocześnie nie niszczą skóry?
- kasztan
- Świeżak
-
przemko27vr4 - Świeżak
Ja czyszczę kombiaka i buty pianką “AKTIV-CLEAN” z Wurth-a. Świetnie rozpuszcza robale i nie niszczy skóry.
-
t_racer_ - VIP Ścigacz.pl
Najlepiej faktycznie usuwać tego typu zabrudzenia jak najszybciej, ale i na dobrze już zaschnięty brud też są sposoby. Spróbuj położyć na tę część skóry wilgotną, ciepłą szmatkę i zostaw tak na kilka minut. Syf powinien "rozmięknąć" i dać się łatwiej usunąć.
http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
-
duddits - Świeżak
-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
Mogę się podzielić ciekawostką na temat konserwacji skóry (jeżdżę konno, mamy na co dzień czyszczenie siodeł i uprzęży).
Wilgotną szmatką z bawełny należy zetrzeć powierzchowny brud (niestety, na siodłach nigdy nie rozbijają się owady, więc nie mam pojęcia jak je usunąć), potem zastosować mydło glicerynowe do nacierania gąbką (nie wiem, na ile będzie dostępne w zwykłych sklepach, ale w sklepie jeździeckim jest na pewno
) i wypolerować szmatką do sucha. Potem można natłuścić skórę.
Nie słuchaj kolegów, którzy twierdzą, żeby namoczyć skórę! Ona nie lubi wody, szybciej się niszczy!
Krem NIVEA czy kremy glicerynowe do rąk stosowaliśmy do rozmiękczania w elementach skórzanych ubrania jeźdźca
Wymądrzyłam się, to pewnie zaraz dostanę w łeb
Czekam na profesjonalny ochrzan 
Wilgotną szmatką z bawełny należy zetrzeć powierzchowny brud (niestety, na siodłach nigdy nie rozbijają się owady, więc nie mam pojęcia jak je usunąć), potem zastosować mydło glicerynowe do nacierania gąbką (nie wiem, na ile będzie dostępne w zwykłych sklepach, ale w sklepie jeździeckim jest na pewno

Nie słuchaj kolegów, którzy twierdzą, żeby namoczyć skórę! Ona nie lubi wody, szybciej się niszczy!
Krem NIVEA czy kremy glicerynowe do rąk stosowaliśmy do rozmiękczania w elementach skórzanych ubrania jeźdźca

Wymądrzyłam się, to pewnie zaraz dostanę w łeb

KOCHAM ŻELUSIA :*
-
Łobuz - Świeżak
Ja czasami czyszcze skorzane buty i skorzane, tudziez skoropodobne elementy kombinezonu tekstylnego plynem do spryskiwaczy. To dobrze rozcienczony alkohol, ktory nie powinien zrobic krzywdy skorze a swietnie rozpuszcza krew i resztki owadow.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Łobuz napisał(a):[..]
[..]
No nie, ja nie pisałem żeby na skórę wylewać wiadro wody, tylko położyć wilgotną (a nie mokrą) szmatkę. Chodzi o rozmiękczenie warstwy brudu, a nie samej skóry.
Działa, sprawdzone.
I skóra ma się dobrze

http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
-
duddits - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe