Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
aa to ci sie Å‚ancuch rozciÄ…gnÄ…Å‚ tylko wymiana.
przemo na dekielku obok wlewu na 99% masz napisane ile sie go wlewa
przemo na dekielku obok wlewu na 99% masz napisane ile sie go wlewa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
przemo11 napisał(a):witam. moglby mi ktos powiedziec ile oleju wlac do silnika w KTM 250 sx??? albo prosilbym o jakas tabelke w ktorej byloby napisane ile i do jakiego motoru wlewac.
Obstawiam, że chodzi o dwusuwa - 0.7L oleju do skrzyni biegów. Najlepiej korzystaj z olei silnikowych do czteropaków, półsyntetycznych lub syntetyczny 10W40.
-
Beavis - Moderator
WRE to motocykl kategorii Yamahy DT, czy Aprili RX, zaś WR to sprzęt 100% wyczynowy.
Co do awaryjności to się nie wypowiadam, bo i tak mnie ludzie z Husky nie lubią . Ale każdy źle użytkowany sprzęt jest awaryjny (poza H-D, który ponoć awaryjny jest jeszcze w salonie ).
Co do awaryjności to się nie wypowiadam, bo i tak mnie ludzie z Husky nie lubią . Ale każdy źle użytkowany sprzęt jest awaryjny (poza H-D, który ponoć awaryjny jest jeszcze w salonie ).
-
Beavis - Moderator
Å‚ancuch jak Å‚ancuch srednia firma sÄ… gorsze i sÄ… lepsze. jak juz wymieniac to lepiej na cos porzÄ…dnego
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
polecam tez renthala ja mam kompletny naped i naprawde bardzo mocny.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam takie pytanie chwile temu jeździłem sobie w takie deszcze hondą swoją i w pewnym momencie tak z 30 minut jazdy motor mi zdusiło jak chciałem mu dać więcej gazu i tak cały czas jak chciałem mu dać to go muliło. na drugi dzień już nie odpalił później wyczyściłem filter gaźnik i też nic tylko jak na pycha go paliłem to mi łapał na chwile i zaraz zgasł co to może być proszę o pomoc
Moja maszyna HONDA CR 125 w końcu
- Jack17
- Świeżak
Jack17, a może zwarcie elektryki. Sprwadz, przeczyść. Zobacz iskrę. Odkręć pokrywę od silnika z tej strony gdzie elektr. wysusz, wyczyść.
Ostatnio edytowano 16/7/2009, 07:49 przez Hamulec, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
Hamulec - Bywalec
mogło tez fajke jak masz słabą zalac ja raz tak miałem i podobne objawy.
co do tego łancucha to pierwszo słysze i wiesz co co do firmy RK to mi sie pomieszało z inną firmą. te RK o którym ty myslałes to robi tez dobre łancuchy. tylko tez trzeba dac swoją cene. ponieważ są modele tanie i drogie. ja polecam własnie RK droższe, WRP, Renthal, i did oczywiscie
co do tego łancucha to pierwszo słysze i wiesz co co do firmy RK to mi sie pomieszało z inną firmą. te RK o którym ty myslałes to robi tez dobre łancuchy. tylko tez trzeba dac swoją cene. ponieważ są modele tanie i drogie. ja polecam własnie RK droższe, WRP, Renthal, i did oczywiscie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
róznie to bywa za swiecami wystarczy że masz źle ustawiony gaźnik i moze ci swiece w 5 minut spalic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ba, mi raz padła świeczka po jednym odpaleniu. Właściwie to moto odpaliło, złapało chwilę obroty i zgasło.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
darek róznie mówi ksiazka bo zalezy od wagi kierowcy itp lej 380 ml. to jest srednia. bo chyba 360 - 400 z tego co pamietam.
dokładnie nie ma seryjnbego ustawienia. seryjnie jest pewnie odkręcone w jedną strone i kupujący dopasowuje zawieszenie pod swoją wage i pod teren
dokładnie nie ma seryjnbego ustawienia. seryjnie jest pewnie odkręcone w jedną strone i kupujący dopasowuje zawieszenie pod swoją wage i pod teren
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
beavis juz napisał ustawiasz mniej więcej na srodku i jeździsz. i jezeli czujesz że np za twardy to pół obrotu na S. jeździsz dalej za twardy to kolejne pół obrotu i tak do momentu idealnego ustawienia. najpierw ustawienie na dole bym proponował
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mógłby mi ktoś podać wymiar uszczelniaczy na lagach w Yamaszce Yz 125 2004?
Lej powoli, sraj dokładnie może lekcja ci przepadnie.
Peugeot Tkr--> Gilera Dna 180--> Yamaha Yz 125, Suzuki Katana R 70
"Nie moc, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika"
Peugeot Tkr--> Gilera Dna 180--> Yamaha Yz 125, Suzuki Katana R 70
"Nie moc, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika"
-
charlibrkck - Świeżak
ta na srodku jest od regulacji ta druga jest od odpowietrzania. jak ją odkręcisz powietrze ci syknie i tyle jeszcze masz regulacje od dołu na płaski srubokręt pewnie
charlibrkck - jak zdejmiesz uszczelniacz przeciwpyłowy i pierscien trzymający uszczelniacz główny pewnie wymiary bedą napisane
mam pytanie gadałem z serwisantem o zawieszeniu czemu twardo działa a on mówi że " Może są źle ustawione na ośce koła " co to moze oznaczac ?
charlibrkck - jak zdejmiesz uszczelniacz przeciwpyłowy i pierscien trzymający uszczelniacz główny pewnie wymiary bedą napisane
mam pytanie gadałem z serwisantem o zawieszeniu czemu twardo działa a on mówi że " Może są źle ustawione na ośce koła " co to moze oznaczac ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
imre2 to porównanie nie ma najmniejszego sensu. EXC to wyczynówka 2t z homologacją. WR to soft enduro do jazdy po asfalcie i popyrkania po lesie o małej mocy bo to 4t. Jeśli nastawienie na jazdę w terenie a homologacja tylko po to żeby dojechać do lasu czy na tor ze 2km to zdecydowanie EXC. Ale jeśli moto ma być Twoim środkiem transportu a od czasu do czasu chcesz się gdzieś przejechać poza drogami to WR. EXC nie nadaje się do jazdy po asfalcie ponieważ został stworzony do szaleństw w terenie a jeśli jedno to nie drugie.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 14 gości