Zobacz wątek - Wydech w RSce
NAS Analytics TAG

Wydech w RSce

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Wydech w RSce

Postprzez czajnik » 24/3/2006, 09:42

Cześć
W sumie temet juz był przrabiany i spodkał sie z negatywną opinią... ale chbya wypowiadali sie ludzie ktorzy nie mają praktycznego dośwaidczenia w tym temacie... choć moze sie myle. Konkretnie chodzi mi o to jaki jest efekt założenia róry od 600 do 125. Temat ma różne aspekty od wygladu co napewno pójdize moco w górę i drażni emnei w tym momenci enajbardziej... dźwięku... no i mocy silnika... wkońcu dwusówy są mocno wrażliwe na mieszanie w ukłądize wydechowym. Niestety nie jestm mechnicznym specem a niegardzo uśmiechają mi sie przeróbki dość spore wkońcu, a mogące przynieść odwrotny efekt.... czekam na wasze opinie :) ewentualnie dośwaidczenia...
Raz sie żyje.. Trzeb kolekcjonować mocne wrażenia :D
czajnik
Świeżak

Postprzez Pająk » 24/3/2006, 14:07

http://2takt.w.interia.pl/ sprawdź to pucha od 4 suwu 2 staktu to moim zdaniem lipa i nie mów ze to sie tyczy komarów i wsk bardziej niż rs 2 takt to 2 takt i wszystko musi być zgodnie ze sztuką budowania
Pająk
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Terror » 24/3/2006, 14:24

ROTFL, ale zajebiste rysunki technicze na tej stornce są :D
THX za poprawę humoru ;)
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Postprzez lipek_amg » 24/3/2006, 17:00

dla mnie zakładanie wydechu np. od 600tki do 125tki jest jak leczenie syfa plastrem!!!!!
Lipek
SUZUKI GSXR 600 SRAD było ale sie rozwaliło:/:/
lipek_amg
Świeżak

Postprzez Terror » 24/3/2006, 17:18

Lipek, klawiatura ci sie zapsuła. Zamiast kropek wciąż wykrzykniki wypisujesz
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Re: Wydech w RSce

Postprzez Thrillco » 24/3/2006, 19:55

czajnik napisał(a):Cześć
W sumie temet juz był przrabiany i spodkał sie z negatywną opinią... ale chbya wypowiadali sie ludzie ktorzy nie mają praktycznego dośwaidczenia w tym temacie... ...

Ehh...skoro taki mądry to co się pyta-zakładaj se nawet od litra..a najlepiej dwa kominy załóż od Busy.
Kolejny amator tunningu poloneza...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Pająk » 24/3/2006, 19:56

Kolejny amator tunningu poloneza...

z doświadczenia wiem ze niemal kazda udana próba podniesienia mocy kończyła sie równie udaną próbą zmniejszania trwałośći
Pająk
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Thrillco » 24/3/2006, 19:59

Własnie o to mi chodzi-sa pewne rzeczy, ktorych nie powinno się dłubać, ale sa tacy, ktorzy tego nie rozumią.
I jeszcze coś-jak myslisz czajnik-czy w motoGP jakby Honda założyła se tłumik od wygrywającej z nią Yamahy to bedzie miała wieksze szanse na zwycięstwo. no i z tego następne pytanie wychodzi...czemu w klasie 250 nie montują wydechów z motocykli motoGP??
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez czajnik » 24/3/2006, 21:01

Kurcze Thrillco przesadziłeś.... twoje chamstwo jest obecne wszędzie ale jakoś póki nie dotyczyło mnie to mi to jakoś zwisało... nie uważam sie za amotora tuningu poloneza... jeśli ty tak myślisz to tylko świadczy o twoim zupełnym braku obiektywizmu i wrodzonej agresji bo jak mozesz sie wypowaidać o kimś kogo nie znasz... a co do twojej mądrości na każdy temat to jakoś odnosze wrażenie ze uważasz sieza pępek świata a jeszcze nie widziłąem zebyś komuś faktyczni pomógł atylko mieszasz ludzi z błotem... ogólnie cie nie znam ale juz cie nie trawie... grzecznie spytałem o opinie a ty mi naubliżałeś... przykto tylko ze w tak towrzyskeij i otwartej grupie ludzi znajduje sie ktoś taki jak ty... no ale cóż... wyjątki potwierdzaja regółę... całej reszcie dziękuje za opinie... tak jak mowicie... nie będę kąbinował... co jawyzej wypoleruje sobie oryginalną rórę :)

p.s. Thrillco nie pisze się se tylko sobie.. no chya ze to jakieś narzecze z twoich stron...
czajnik
Świeżak

Postprzez Bunny » 24/3/2006, 21:04

ale patenta mam :D weź wydech od 600 wybebesz go, załóż na oryginalny wydech i bedziesz miał wygląd, bez zmiany mocy, osiągów itp. :lol: 8) alem pięknie wymyślił nie ? :P
Obrazek
Bunny
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Thrillco » 25/3/2006, 12:44

To nie chamstwo czajniku to próba uzmysłowienia Tobie i podobnym o czym czasem piszą. myślą i jakie to są bzdury..aż oczy bolą od samego czytania. Człowieku trochę wyobraźni użyj-jak np: taka RSka będzie z kominem od 600tki wyglądała? beznadzieja. A skoro chamstwem nazywasz próby w miarę obrazowego wytłumaczenia, że to o czym myslisz jest pozbawione najmniejzego sensu no to sorry...czym w takim razie dla ciebie jest kopanie kolesia na chodniku??:D a tunning poloneza-taka przenośnia-porównanie. Nie mówię że zaliczasz się do tej grupy, nie nazwałem ciebie tak bezpośrednio-to Ty się pod tym podpisałeś:)
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Thrillco » 25/3/2006, 12:48

czajnik napisał(a):
p.s. Thrillco nie pisze się se tylko sobie.. no chya ze to jakieś narzecze z twoich stron...

jak mam się wysilac skoro Ty np. nie masz zamiaru:) A skoro uważasz że nic Ci/Tobie (wybieraj) nie napisałem konkretnego-napisałem już wcześniej, że takie działania nie mają sensu-to powinno wystarczyć. A co do "pępka świata"..wiesz..odnoszę wrażenie, że to goście reagujący w Tobie podobny sposób mają z tym problem, nie ja:D
Ostatnio edytowano 25/3/2006, 23:27 przez Thrillco, łącznie edytowano 1 raz
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez MATI.smg » 25/3/2006, 12:51

Thrillco widzialem juz kilka przerubek w ten sposób i całkiem niezle wygladały. A co w tym złego ze ktos chce poprawic wyglad swojego bzyczka O : ?
MATI.smg
Świeżak

Postprzez Luuk » 26/3/2006, 11:17

Przede wszystkim to siemka
Autorowi tematu chodzi i kompletny wydech czy o sam tłumik ? Bo ot tak sobie nie założy całego wydechu od np. gixera
Tak się składa że mam NSR 125 i powiem Ci że nie opłaca się montować tego (ani wydechu ani samego tłumika), chcesz zrobić z RS-ki coś czym ona nie jest więc daj sobie lepiej z tym spokój, a zainwestuj w jakiś sportowy wydeszek Arrowa lub MIG-a
pzdr
Luuk
Świeżak

Postprzez czajnik » 26/3/2006, 12:40

o i o to mi chodziło:)
dzięki za rade:)
czajnik
Świeżak

Postprzez Thrillco » 26/3/2006, 22:28

toz od poczatku i nawet w innym temacie (choć różnica tylko w tytule była) wciąż była o tym mowa...więc o co Ci chodziło??? o to, zeby kolejny raz ktoś powiedział specjalnie Tobie rzecz, ktora jest oczywista?? I potem jeszcze od chamów ludzi wyzywasz??!!
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Powrót do Motocykle