zmiana w karcie pojazdu
• Strona 1 z 1
zmiana w karcie pojazdu
Witam
Mam wątpliwość. Chodzi mi konkretnie o odblokowanie motocykla. W karcie pojazdu mam wpisaną moc jeszcze z przed odblokowania, zaraz po rejestracji stan faktyczny uległ zmianie. W pouczeniu karty jest zaznaczone, że w razie zmiany parametrów technicznych trzeba to zgłosić. Czy jest to absolutnie konieczne w przypadku odblokowania moto, czy można to przemilczeć. Jeżeli trzeba zgłosić, to jak to załatwiać? UM kieruje na odpowiednie badania, czy może wystarczy moja deklaracja?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Mam wątpliwość. Chodzi mi konkretnie o odblokowanie motocykla. W karcie pojazdu mam wpisaną moc jeszcze z przed odblokowania, zaraz po rejestracji stan faktyczny uległ zmianie. W pouczeniu karty jest zaznaczone, że w razie zmiany parametrów technicznych trzeba to zgłosić. Czy jest to absolutnie konieczne w przypadku odblokowania moto, czy można to przemilczeć. Jeżeli trzeba zgłosić, to jak to załatwiać? UM kieruje na odpowiednie badania, czy może wystarczy moja deklaracja?
Z góry dzięki za odpowiedź.
- goofy27
- Świeżak
Olej to i nigdzie nie zgłaszaj. Nawet jakbyś zgłosił to póki co na Stacjach Kontroli Pojazdów nie maja hamowni żeby mieć mozliwość sprawdzenia mocy. W radiowozach tymbardziej
A skoro chcesz to zgłosić to wnioskuję, że posiadasz stosowne uprawnienia do prowadzenia motocykli o mocy przekraczającej 11 Kw więc poruszasz się legalnie a zmiana takiego parametru w karcie pojazdu to niepotrzebny zachód.

Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Ponad pół roku nic z tym nie zrobiłem i chyba tak zostanie, tylko chciałem wiedzieć, czy ktoś może coś takiego już robił. Być może przedzwonię kiedyś do UM. Być może. A że prawko mam pełne A, nie przeszkadza mi to, dzięki
- goofy27
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość