Stuki po raz kolejny w VTR 1000f
• Strona 1 z 1
Stuki po raz kolejny w VTR 1000f
Witam. Szukalem bardzo duzo ale nie znalazlem mojego problemu, otoz kupilem w w kwietniu VTR 1000f z 98r wszystko jest wporzÄ…dku ale od poczÄ…tku przy wchodzeniu na obroty(i na postoju i w czasie jazdy przy przyspieszaniu) slychac takie dziwne stuki nie jest to napewno panewka zastanawiam sie czy to nie napinacz slychac tez w tylnym cylindrze, lancuszek napewno slychac delikatnie tego jestem pewny w 100% na liczniku ma przejechane 20tyskm ale wiadomo to tylko licznik przejechalem juz 2500tys km i ani sie nie poprawilo ani nie pogorszylo (ewentualnie moze stal sie delikatnie glosniejszy ten stuk ale prawie nieodczuwalnie) mozecie mi cos poradzic na odleglosc??w przyszlym tygodniu zaprowadzam na gazniki i zawory (choc zastanawiam sie nad zaworami jeszcze czy regulowac) slyszal ten mechanik te "stukanie" ale sam nie wiedzial co to powiedzial ze popatrzy jak bedzie robil ale niechcialbym zeby mnie naciagal na wymiane elementow na chybil-trafil pozdr
- DJMordziak
- Świeżak
za pomylke przeprasam jesli mozna prosze o przeniesienie i czekam na inne opinie pozdr (apropo moze polecice jakis konkretny warsztat okolice PÅ‚ocka)
- DJMordziak
- Świeżak
W moim fajerze jest takie leciutkie metaliczne stukanie od 3.5 do 6k obr. i też się tym zamartwiałem na początku. Byłem u mechaników i stwierdzili, że ten typ tak ma. Ciekawe... Tyle tylko, ze właśnie u mnie na jałowych obrotach tego cykania nie słychać.
-
lonewolf - Bywalec
- DJMordziak
- Świeżak
lonewolf napisał(a):W moim fajerze jest takie leciutkie metaliczne stukanie od 3.5 do 6k obr. i też się tym zamartwiałem na początku. Byłem u mechaników i stwierdzili, że ten typ tak ma. Ciekawe... Tyle tylko, ze właśnie u mnie na jałowych obrotach tego cykania nie słychać.
ty masz kolego SC33? jeśli tak to ten typ tak nie ma i proponuję wyregulować zawory a mechanikom podziękować....
-
YZF R1 - Moderator
Polecam odwiedzić kogoś kto zna się na silnikach VTR, osłucha go i oceni co jest uszkodzone.
Standardowa bolączka rocznika 97 - 98 to napinacze, a i tak użytkownicy zalecają wymianę co 30kkm.
Niestety bez osłuchania nikt nie poda diagnozy, chyba że wróżka.pl
Standardowa bolączka rocznika 97 - 98 to napinacze, a i tak użytkownicy zalecają wymianę co 30kkm.
Niestety bez osłuchania nikt nie poda diagnozy, chyba że wróżka.pl
http://motomaniax.pl/ - serwis Ducati | http://www.motorakowski.pl/ - serwis Kawasaki | | Nie pomagam w oględzinach motocykli.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości