Jazda na motorze = grzech? :/
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-
Łukasz_15* - Świeżak
Jak ja bym usłyszał coś podobnego to bym wyszedł z kościoła ale nie wyjdę bo do niego nie chodzę chyba, że trzeba.
A co do moherów ksiądz nagada im takich głupot a potem zastraszają motocyklistów na ulicach.
A co do moherów ksiądz nagada im takich głupot a potem zastraszają motocyklistów na ulicach.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
mokuso napisał(a):matmax napisał(a):Ksiądz też człowiek ^^
Nie mozna ich tak usprawiedliwiac. Jak sie decyduja na celibat to niech go zachowuja. Przez 6 lat w seminarium wiedza co ich czeka, nikt nie trzyma ich na sile, zawsze mozna odejsc.
Nie popieram celibatu, wiec powinni go zniesc. Niech se beda ksiezmi, ale normalnie z rodzina i innymi czlowieczymi sprawami. Tak i tak maly procent dotrzymuje czystosci zlozonej na slubach, wiec jaki w tym sens? Niech ksiadz to zawod tak jak rzeznik, krawiec, lekarz itp.
w tym kraju jest pojebana religia, ktora uwaza, ze ksiadz to powolanie i , ze musi on kochac wszystkich rowno tylko boga mocniej

kastracja? nie ale mozna by im obsiac prawo reke albo lewa zalezy od tego, czy sa prawo czy lewo reczni, oczywiscie zeby pomoc zachowac celibat

- talta
- Mieszkaniec forum
gba4 napisał(a):Ee cały ten kosciół to wielki JOKE, jednak dobrze mieć nardzenie Chrystusa i inne bajki bo lubie karpia, pierogi oraz ferie
I chyba jest to jedyny pls tego wszystkiego.
Bo jak widze ksiedza u mnie w parafi ktory od zawsze smigal punciakiem a jak tylko wychodzilo nowe to on po 2 czy 3 dniach mial juz je przed plebania, a potem gadal ze nie ma pieniedzy na koscół to mi sie smiac chcialo.
A do kazania to mysle ze wielkie brednie i tyle..
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
talta napisał(a):jak dla mnie prawdziwy lekarz to tez powolanie, bo czasami musi zostac w swieta na dyzurze ale ida tym tropem mozna by powiedziec, ze zawod kasjera to tez powolanie
no a kto powiedział, że lekarz to nie jest powołanie? ;P bo nie bardzo ogarniam co chciałeś przez to powiedzieć... Kazdy jest do czegoś powołany ;]
Ksiądz miał errora - tyle. Poprostu miał jakieś kompleksy i dlatego tak mówił. Heh, 3/4 społeczeństwa nie mając pojecia na ten temat sie wypowiada to dlaczego jakiś "księżu" by nie miał? ;D
Rzeczą ważniejszą od rozumu jest wyobraźnia.
2oo ... in love to freedom...
Logicznie? To gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, najbogatsi byliby niewolnicy.
2oo ... in love to freedom...
Logicznie? To gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, najbogatsi byliby niewolnicy.
-
Silent - Świeżak
-
turboponczek - MEGA TROLL
Ja chodziłem do kościoła. Dawno dawno temu. Dostawałem od babci 1 zł na ofiarę. Kiedyś myślałem, że to trzeba było za mszę zapłacić (miałem wtedy z 7 lat
). Na szczęście szybko się potem dowiedziałem, że nie trzeba tego płacić i zacząłem defraudować zetafona na czipsy albo loda z automatu (tanie wtedy były
). Ogólnie już od najmłodszych lat uczyłem się defraudacji
. Teraz studiuję na uczelni ekonomicznej
... Hue hue XD

-
gelo007 - Administrator
hehe ja jakos właśnie hmmm trace wiare?? noo nie wiem jak to nazwać ale prawda ze czlowiek pochodzi od Jezusa juz coraz mniej ludzi bierze to na serio xD muszą sobie inna bajke wymyslec , no np jesli Jezus by stworzył małpe to by jakos przeszło ale ze odrazu człowiekia?? no poprostu mam jakis kryzys wiary czy jak to sie tam nazywa xD
Po wypadku apka rozjebana ja też ;/. Jak narazie liże rany a później znów na moto
- dominik12
- Świeżak
ja w jedyne co wierze to to, że w 2012 będzie koniec świata xD, ale takich końców świata było ddduuużżżooo.
A co do Boga to mój kolega kiedyś powiedział:
"Aby był Bóg to musiał być inny Bóg, który go stworzył" - przecież nie ma nic z niczego
A co do Boga to mój kolega kiedyś powiedział:
"Aby był Bóg to musiał być inny Bóg, który go stworzył" - przecież nie ma nic z niczego
-
matmax - Świeżak
matmax napisał(a):A co do Boga to mój kolega kiedyś powiedział:
Otoz to

Tak naprawde pochodzimy od bakterii. Gdzies tam na koncu ewolucji powstal czlowiek dopiero...
Ja zawsze wierzylam w teorie Darwina

Edit: a co do grzechów - kiedys pani katechetka nam wmawiala, ze ogladanie telewizji jest grzechem, pozniej w liceum ksiadz, ze masturbacja... i wychodzi na to, ze WSZYSTKO na swiecie jest grzechem, ah

Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...

So others may live...
-
mokuso - Świeżak
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5