Problem z korbowodem
• Strona 1 z 1
Problem z korbowodem
Lecialem sobie 70 kmh zipp quantum zgasl i lecial dym z cylindra 5 min poczym juz nie zaplalil odkrecilem tlok zeby zobaczyc czy go zatarlem no troche
i teraz mam pytanie pirwsze czy czeka mnie jakis powazniejszy remont dadam ze mam luzy na korbowodzie nie wiem jak to tak sie nazywa to co trzma tlok i tam w sierodku korbowodu w komoze miesznki tez maly bardzo maly luz drugie pytanie to co mam wymienic zeby nie zatrzec nastepnego sprzenta a i trzecie piasek w komoze moze zatrzec nastepny ? prosze o szczera odpowedz 

Ostatnio edytowano 7/6/2009, 14:16 przez Masterleoni, łącznie edytowano 2 razy
- Masterleoni
- Świeżak
Sprawdź czy wszystko jest dobrze z olejem...tzn czy pompka dobrze doprowadza olej do cylindra...jak będzie dobrze to kup nowy cylinder albo stary do szlifu i wolna jazda Ci została...najwyżej Wał wzmocniony załóż i cylek 80ccm i wtedy śmigaj...
Pozdr

- Karol2309
- Świeżak
Dozownik dawno wywalilem i teraz mieszam olez z paliwem bo w karzdym skuterze to robie bo w sierodku wycieraja sie zemby i dozownik po 7-8 tys podaje mniej oleju takie jest moje zdanie mozecie mi doradzic jaki wal kupic ?
- Masterleoni
- Świeżak
<post zedytowany sorki za pomyłke>
Ostatnio edytowano 7/6/2009, 20:03 przez wojtasmazi1, łącznie edytowano 2 razy
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości