Kask BOX czy LS2? Na ten sezon busi być,
• Strona 1 z 1
Kask BOX czy LS2? Na ten sezon busi być,
Prosze o rade dot. wyboru miedzy dwoma firmami: LS2 lub Box. Niestety w tym sezonie musi byc ktorys z kaskow tej firmy (budzet tylko 200 zl).
W przyszlym zesonie bedzie cos lepszego a ten bedzie dla pasazera jak wypanie. Czytalem test kaskow i tam wyszlo ze kask BOX BX-2 zdobyl 4 na 5 mozliwych w tescie wytrzymalosci. LS2 majÄ… jak dla mnie fajniejszy wyglÄ…d. Ale bardziej stawiam na bezpieczenstwo. Ktora firme radzicie?
W przyszlym zesonie bedzie cos lepszego a ten bedzie dla pasazera jak wypanie. Czytalem test kaskow i tam wyszlo ze kask BOX BX-2 zdobyl 4 na 5 mozliwych w tescie wytrzymalosci. LS2 majÄ… jak dla mnie fajniejszy wyglÄ…d. Ale bardziej stawiam na bezpieczenstwo. Ktora firme radzicie?
- Pyriel
- Świeżak
jak dla mnie oba nie zapewniają żadnego bezpieczeństwa, ale sam powiedziałeś że budżet tylko 200 złoty ......
P.S tylko błagam cie nie mów mi zaraz o tym żenującym teście kasków wykonanym w wielkiej brytani
P.S tylko błagam cie nie mów mi zaraz o tym żenującym teście kasków wykonanym w wielkiej brytani
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Sorry że sie wtrące, ale nie każdego stać na kask za 1000zł, a poza tym trzeba od jakiegoś zacząć i ja bym sie cieszył z tego ze wybiera BOX, lub LS2 a nie Tornado lub chinczyka bez nazwy 

Pierwszy sezon już za mną
Cały i w jednym kawałku

Cały i w jednym kawałku

-
Beton - Świeżak
Beton napisał(a):nie każdego stać na kask za 1000zł,
dlatego mówie że najważniejsza jest bezpiczna skorupa, a bez extrasów da się żyć.
ja bym brał box'a, chyba ma nawet zapięcie 2D - taki miły dodatek.
- lolokolo
- Świeżak
kosta napisał(a):P.S tylko błagam cie nie mów mi zaraz o tym żenującym teście kasków wykonanym w wielkiej brytani
Pewnie jesteś wściekły, że wydałeś dwa tysiaki na ukochanego Shoei`a, który pod względem bezpieczeństwa wypada tak samo jak kaski za 200zł. Jeśli zrobisz lepsze testy, to wtedy chętnie będziemy się nimi kierować, a jak narazie nie ma innych wiarygodnych źródeł na temat bezpieczeństwa kasków, niż te "żenujące testy kasków wykonane w Wielkiej Brytani".
Jeśli chodzi o skorupy, to najlepiej, żeby kask miał skorupę z kompozytów, włókien szklanych czy innych wynalazków. Termoplastik i inne plastiki, pomimo stosowania farb z filtrem UV, mają tendencje do starzenia się i robienia się kruchym. Kompozyty mają pod tym względem lepsze właściwości i przed długi czas potrafią ochronić twoją głowę. Ale należy pamiętać, że bardzo istotny jest materiał pod skorupą, który amortyzuje uderzenie i pochłania energie w czasie wypadku.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość