co to moze byc jak skuter jest zimny to ma kopa a jak cieply
• Strona 1 z 2 • 1, 2
co to moze byc jak skuter jest zimny to ma kopa a jak cieply
witam mam aprilie sr50 LC z przebiegiem 20000km i jak skuteraz jest zimny swiezo co odpale to ma kopa jak niewiem co a jak juz sie rozgrzeje to takiego nie ma
i jak postoji troche to znow tak samo co to moze byc??

nowik441
-
nowik441 - Świeżak
Remont przed tobą. Jak się rozgrzeje to się powiększa cylinder i tarci kompresje. Powodem mogło być przegrzanie. teraz musisz zrobić szlif w zależności od stanu cylindra i nowy tłok i pierścienie.
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
a jak sprawdzic kompresje?? czy to napewno to?? ;/ ja nie mam kasy na takie zeczy dopiero co kupilem i sie zapozyczylem a nie bedzie to tłumik albo dzwon sprzegla juz przegrzany?? przeciez ladnie idzie jakies 75km/h jak mozna sprawdzic ta kompresje
nowik441
-
nowik441 - Świeżak
Kompresje mozna zbadac takim przyrzadem który miezy jaka masz kompresje (w barach)
Ma ktos spowalnieacz do przyspieszacza
nie wiek, ale doświadczenie/objeżdzenie; ja zwał tak zwał. najpierw trzeba nauczyc sie chodzic, potem biegac, a na końcu zapierda..ć;)
-
pajro93 - Świeżak
Jak nalezie dobrze idzie to remontu nie trzeba robic. a z kad wiesz jak go traktował poprzedni własciciel ? np palił gume chłodzenia nie było i się mógł zagotować...
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
U mnie też tak było- po wyjęciu tłoka można go było łamac w palcach. Czeka cię remont kolego... Nie ma co kupować tłoków po 50zł bo to (jak to ujął mój mechanik) odlewy z alufelg xD Lepiej dołozyc drugie 50 i kupic cos lepszego...
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
Zgadzam się z przed mówca lepiej zrobić remont na kolejne kilkanaście tysięcy niż byle do zimy...
-
gallanonim92 - Świeżak
Ja kupiłem tłok za 170 zł i jest lux, z chromowanym dolnym pierścieniem, szlif mnie kosztował 70 zł a robocizna 50 zł Czyli w sumie niecałe 300 zł
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
Re: zawory???
wladys napisał(a):elo, a weź go porządnie rozgrzej i spr czy zawory nie mają za dużego luzu;p
jeżeli tak to go zmniejsz i po sprawie;ppp
Czy ty w ogóle wiesz co ty mówisz ? Przecież to 2T (dwusuw). Poczytaj trochę na temat opisywanego problemu i motoru zanim napiszesz posta.
-
gallanonim92 - Świeżak
Przecież wiadomo że skuter zimny to ma większą moc bo chodzi na ssaniu. Ma wyższe obroty dlatego szybciej na początku startuje.
...PITER WCIĄŻ ŻYJE...
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
- Piter_Stunter
- Świeżak
chodzi na ssaniu ale nie jezdzi, a tu o jazde chodzi
jezdziles kiedys na ssaniu? jak tak to chyba ci spalil z 10l/100km
poza tym napisal ze jak moto postoi chwile to znowu ma kopa, nie wiem jak ty ale ja nie musze wlaczac ssania np. po 10 minutach stania moto tylko kopie i pali za pierwszym
jezdziles kiedys na ssaniu? jak tak to chyba ci spalil z 10l/100km
poza tym napisal ze jak moto postoi chwile to znowu ma kopa, nie wiem jak ty ale ja nie musze wlaczac ssania np. po 10 minutach stania moto tylko kopie i pali za pierwszym
- talta
- Mieszkaniec forum
Przecież ssanie to ogranicza dopływ powietrza... Więc jak może być w tedy mocniejszy ?
-
gallanonim92 - Świeżak
J mam tak w speedfight 2 (powietrze) i tak samo jak zimny to ma kopa i dobrego V-max a jak się rozgrzeje to V-max się pogarsza i nie idzie tak. Czyli trzeba zrobić remont a jak go kupiłem to szedł równo no ale to było zimno jeszcze 

- Tomek1616
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości