sv czy fazer???
• Strona 1 z 2 • 1, 2
sv czy fazer???
Waham się przed zakupem motorka. Co wybra SV650 czy może lepiej Fazerka. Co myślicie??
-
mariusz_v - VIP Ścigacz.pl
ja mam ten sam dylemat ale w wersji thundercat czy fazer... wszyscy mowia za fazer i ja tak chyba wlasnie zrobie. sv ma 70 konikow a fazerek prawie 100. sv to V-ka a fazerek 4 w rzedzie, wiec to zalezy czy wolisz V-ki czy rzedowki bo generalnie oba motocykle sa zajebiste:) pozdrawiam
Pal gumę i wąchaj mój smród...
-
dr_stunter - Świeżak
SV niby słabszy od Fazera ale...ten moment, ten dźwięk...no i dobry driver objedzie Fazera SVką:D Ja nie bedę radził bo mam naturalny pociąg do V2 w układzie L-a więc do SV również...zawsze bym go polecał:D
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Jezdze SVka od zeszlego roku i jestem bardzo zadowolony. Jest tak jak pisali Thrillco i dr_stunter. SV ma niby "tylko" 72 KM ale prawda jest taka ze bez problemu dorownuje fazerkowi. A ze startu rolowanego zastawia go daleko z tylu. Zaleta SV jest to ze nie musisz go wysoko krecic zeby jezdzic dynamicznie. Nie trzeba tez mieszac biegami. No i wazne gdzie bedziesz jezdzil. Jak miasto to najlepiej SV. Jak trasa to fazer ze wzgledu na owiewke. A z reszta to najlepiej poczytaj tu:
http://scigacz.pl/Suzuki,SV650,893.html
http://scigacz.pl/Yamaha,FZS,600,Fazer, ... 3,605.html
http://scigacz.pl/Suzuki,SV650,893.html
http://scigacz.pl/Yamaha,FZS,600,Fazer, ... 3,605.html
-
siekson - VIP Ścigacz.pl
-
kris - VIP Ścigacz.pl
serdeczne dzięki!!!
dzięki za cenne uwagi, będę wobec tego szukał sv-ki
-
ludzie i sv i fazer sa fajne!a to jest jak dyskusja na temat wyzszosci swiat wielkiej nocy nad bozonarodzeniowymi... mariusz idz do jakiegos komisu wlez na jedno a potem na drugie zrob pare kilosow i zobaczysz co ci bardziej pasi. i fazer i sv nie sa wolne a roznice miedzy nimi sa naprawde znikome. sv ma mniej konikow ale jest lzejsza, faza ma wiecek kucykow ale za to ma brzuszek. wybor naprawde nalezy tylko do ciebie i do twojego gustu i upodoban. my zarowno jedno jak i drogie goraco polecamy( a przynajmniej ja) pozdrawiam
Pal gumę i wąchaj mój smród...
-
dr_stunter - Świeżak
Thrillco napisał(a):No i SV jedzie na każdym biegu całkiem fajnie-bez myslenia...redukować czy nie..a w Fazerku...redukować:D
To niewątpliwa zaleta silnika V

Czas zacząć odkładać kapuchę na Kodo

No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
tez miałem ten sam dyletm ten sam!!! mówie o nowym motocyklu bo taki kupiłem!
sv z owiewka ksoztował 26tys fazer z owiewka 30tys
do tego do fazerka dostalem cale ubezpieczenie gratis nic nie place nic (na rok) i crash pady które kosztują 700zł do tego również otrzymałem zniżke na zakup kasku xr 1000 za 1300zł wiec dużo mi dali nawet BARDZO!!!
od suzuki niestety nie otrzymałem nic powiedzieli że mogą mi zejśc z ceny 5% wiec to niewiele w porównianiu do tego co zaoferowała mi yamaha!!
ja kupiłem fazera!! jestems zadowlony wizualnie tylko narazie !!! to moje 1 moto więc sądze ze dobrze zrobiłem!!
ps. ja na miasto to wolabym kupić gsr 600 od sv jedyna wadą jego jest to że nie ma owiewki ale na lousie mozna kupic za 50-70 ojro
jak w trasy i na miasto to fazera uniwersalny dlatego go kupiłem i te 98KM to nie to samo co 70KM!
pozdrawiam tra
sv z owiewka ksoztował 26tys fazer z owiewka 30tys
do tego do fazerka dostalem cale ubezpieczenie gratis nic nie place nic (na rok) i crash pady które kosztują 700zł do tego również otrzymałem zniżke na zakup kasku xr 1000 za 1300zł wiec dużo mi dali nawet BARDZO!!!
od suzuki niestety nie otrzymałem nic powiedzieli że mogą mi zejśc z ceny 5% wiec to niewiele w porównianiu do tego co zaoferowała mi yamaha!!
ja kupiłem fazera!! jestems zadowlony wizualnie tylko narazie !!! to moje 1 moto więc sądze ze dobrze zrobiłem!!
ps. ja na miasto to wolabym kupić gsr 600 od sv jedyna wadą jego jest to że nie ma owiewki ale na lousie mozna kupic za 50-70 ojro
jak w trasy i na miasto to fazera uniwersalny dlatego go kupiłem i te 98KM to nie to samo co 70KM!
pozdrawiam tra
- tra
- Świeżak
Jak cię ktoś wjeżdżony w (nawet starą) SVkę objedzie na trasie to zmienisz zdanie co do mocy. Mam kolesia który na starej XJ600 ganiał gościa na gixerze 750'01-oczywiście drogowe waruneczki też temu sprzyjały ale o gościu mówili tak-"o ile popaprańcy wyciskają z moto ostatnie soki to TY Filip zrobiłeś z motoru sokowirówke":D
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
?
Cenne uwagi!!! Dzięki!! Ale może podpowiecie coś na temat kosztów serwisu? Bo z jednej strony V-ka i 8 zaworów a z drugiej 16 i rząd. Podobno obsługa V-ki trochę droższa, ale za to tylko 2 cylinderki?
"osiłkowi w żłoby dano......"
"osiłkowi w żłoby dano......"
-
jak by posadził 2 typów jednakowo jezdzacych to fz6 by objechał sv z palcem!!!
a chyba logiczne jest ze jak to jest moj 1 moto to sie ucze i nawet gdybym wsiadl na hajke jak na 1 raz a typ doswiadcozny na ezt250 to by mnie objechal rzadna nowość jak ktoś umie jeździź!!!
ale 2 kierowców o takich samych umiejętmnościach i sv mówimy papapa
a chyba logiczne jest ze jak to jest moj 1 moto to sie ucze i nawet gdybym wsiadl na hajke jak na 1 raz a typ doswiadcozny na ezt250 to by mnie objechal rzadna nowość jak ktoś umie jeździź!!!
- tra
- Świeżak
tra napisał(a):jak by posadził 2 typów jednakowo jezdzacych to fz6 by objechał sv z palcem!!!
Pytanie tylko o poziom kierowców. Jak dla mnie SV fajniej oddaje moment i łatwiej nią jeździć, więc śmiem twierdzić, że kierowcy o porównywalnych zdolnościach mieliby niezłe wyzwanie, żeby jechać równo
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
• Strona 1 z 2 • 1, 2