[Suzuki] Suzuki Hayabusa - GSX-R 1300 model 2008
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
elo,
jestem nowy "klubie/branży"..
ciagnie mnie do tematow ; HD VRod, Triumph Rocket (cruisery)III, ..ale takze Hayabusa czy Ducati z duzymi pojemnosciami...generalnie najbardziej cool motorki...
mozece polecic jakies targi, zloty ...najwazniejsze najwieksze w polsce lub blisko za granica?....
gg 3787531<br><hr>stanczyk
jestem nowy "klubie/branży"..
ciagnie mnie do tematow ; HD VRod, Triumph Rocket (cruisery)III, ..ale takze Hayabusa czy Ducati z duzymi pojemnosciami...generalnie najbardziej cool motorki...
mozece polecic jakies targi, zloty ...najwazniejsze najwieksze w polsce lub blisko za granica?....
gg 3787531<br><hr>stanczyk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja nabyłem.
I powiem tylko, że jest super.
I bardzo, bardzo praktyczna.
I twierdzÄ… tak wszyscy co przesiadali siÄ™ z GSX-R 600, 750 czy 1000.
A co do prędkości to są i tacy co prędkości skuterowe uważają za w zupełności wystarczające. I niech tak pozostanie. Przecież nikt ich nie namawia do kupowania Hayabusy. <br><hr>motochris
I powiem tylko, że jest super.
I bardzo, bardzo praktyczna.
I twierdzÄ… tak wszyscy co przesiadali siÄ™ z GSX-R 600, 750 czy 1000.
A co do prędkości to są i tacy co prędkości skuterowe uważają za w zupełności wystarczające. I niech tak pozostanie. Przecież nikt ich nie namawia do kupowania Hayabusy. <br><hr>motochris
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest ideał. Jeśli stać cię na ten sprzęt to kup. Na pewno nigdy, nigdy nie pożałujesz. Ferrari wśród motocykli. Drapieżnik, nie środek transportu.<br><hr>Greg
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motór z jajami..Komentatorzy napisał(a):To jest ideał. Jeśli stać cię na ten sprzęt to kup. Na pewno nigdy, nigdy nie pożałujesz. Ferrari wśród motocykli. Drapieżnik, nie środek transportu.<br><hr>Greg<br>
historia motórnictwa dieli sie na przed i po 'Buzie..ale pracownik Suzuki powiedzial mi kiedys na prezentacji ze do 180 kmh nic sie nie dzieje, ze nudno

elo, jezdzil ktos czyms porownywalnie szybkim..?
<br><hr>stanczyk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szczerze dla tego ze ponoć w roku 2008 wyszła ustawa czy coś podobnego iż motocykle produkowane seryjnie maja mieć ograniczenie do 299km/h tylko nie zostało to zbyt dobrze sformułowane w związku z czym postawili tylko bolec w liczniku i został on wyskalowany do 300 a w praktyce 300na liczniku masz gdy kończysz 5tke a masz jeszcze jeden bieg wiec z 330-350 poleci ale tego już nie ujrzysz ...Komentatorzy napisał(a):zastanawia mnie jedna rzecz, czemu ona ma tylko predkosciomierz wyskalowany do 300 ? :/ przedziec poleci powyzej 300 na pewno...Pupe ma extra nie ma co, mnie osobiscie sie podoba, chociaz ta przednia lampa taka troche dziwna, dodaje jej agresywnosci ale mogliby ja troche zmienic, pomaranczowa prezentuje sie super, <br><hr>KRYN<br>
pozdrawiam Marcin<br><hr>szczęśliwy posiadacz ;p
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szczerze na zdjęciach morze nie wygląda cudownie ale w realu jest świetna a kolor grafitowy perfekt !!! a co do poprzednich nawet nie dorównują do piet ;p <br><hr>szczęsliwy posiadacz ;pKomentatorzy napisał(a):WOOW nowa hajka jest jeszcze brzydsza od poprzednich. Brawo!!<br><hr>Fazer<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam ja kupiÅ‚em nie dawno nówkÄ™ kolor grafitowo czarny wyglÄ…da zaj-b-ie po prostu miód malina … ciesze siÄ™ z tego zakupu … i nie zmieniÅ‚ bym ja na nic innego w Å›wiecie ; pKomentatorzy napisaÅ‚(a):ok ok suzuki gratulacje starej hayabusy, faktycznie motocykl skonstruowany prawie bezblednie...ale co od teraz w motocyklach bedzie panowal trend jak, nie wiem, w peugeocie (chodzi mi o auta) ze co zmienimy przednie lampy tu damy listewka, tam kufa antenke i bedzie nowe...litosci!! poza tym ja rozumiem ze dumni inzynierowie z suzuki nie traktuja konkurencji w postaci chociazby tego monstrum zzr 1400 powaznie...a powinni bo jak zobaczylem z e NOWA busa ma miec znowu silnik 1300 to prasknalem takim smiechem ze monitor opluÅ‚em...i 180 KM...hahahahahhaha co to jest w dzisiejszych czasach 180 KM jak na super motocykl??!! zgadzam sie to ogromna moc prawie nie do okieÅ‚znania ale to sie nie bedzie sprzedawaÅ‚o tak jak 200 koni kawy, kudzie chca haseÅ‚ marketingowych ludzie chca miec NOWÄ„ buse, nowy supermotocykl batmana a nie kasie skrzynecka motocykli, zrobili jej lifting, wjebali make- up i mysla ze cacy..a ch***!!! <br><hr>bobzone<br>Komentatorzy napisaÅ‚(a):Mam stareko hayka, i strasznie szkoda mi go zmieniac. Wsadzilem w niego ponad 10tyspln i osiagam moc 202KM. Mysle ze nowa Hayabusa niema nawet cienia szansy przy mojej straej. A stylistycznie tes sie niepopisali, ja mam czarna perelka z chromowanymi i zlotymi wstawkami. ODP jak macie swoje Hayki<br><hr>Mr Q<br>
poza tym amorek skrÄ™tu jest już seryjnie produkowany i jest w każdym motocyklu … do tego ma 197,2km a z doÅ‚adowaniem aerodynamicznym równe 213 km przy czym jeÅ›li ktoÅ› lubi robić z niej wiÄ™kszego drapieżnika można na poczÄ…tek wrzucić sportowe wydechy i to da nam jakieÅ› kolejne 15km do tego nie który wrzucajÄ… jeszcze kompresor i na poczciwym i sprawdzonym warsztacie z maÅ‚ymi przeróbkami wycisnÄ… z niej jakieÅ› 260km do tego Å‚adujÄ… jeszcze nitro ale to już przesada …
wedÅ‚ug mnie tak mocna maszynÄ™ nie trzeba przerabiać … a wraz z przeróbkami jak wiadomo koszty rosnÄ… same wydech sportowe 2koÅ‚a kosztujÄ… ….<br><hr>szczÄ™sliwy posiadacz ;p
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
yyy a jak to jest z klankiem? odp na maila: edytka0705@wp.pl<br><hr>sk8
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam suzuke hayabuse k8 i zapala mi się taka czerwona lampka wbudowana w obrotomierzu CZY TO JEST przeciążeniu systemu wtrysku paliwa???I CO TO ZNACZY???<br><hr>BAUCH
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niestety facet mial racje tyle ze nawet przy 250 oprocz huku powietrza nic sie nie dzieje zadnych wibracji niestabilnosci itp prowadzi sie jak rower, motorek bajka, na nizszych biegach trzeba uwazac przy odkrecaniu manetki bo 200KM robi swoje<br><hr>hayabuserKomentatorzy napisał(a):To jest ideał. Jeśli stać cię na ten sprzęt to kup. Na pewno nigdy, nigdy nie pożałujesz. Ferrari wśród motocykli. Drapieżnik, nie środek transportu.<br><hr>Greg<br>Komentatorzy napisał(a):Motór z jajami..
historia motórnictwa dieli sie na przed i po 'Buzie..ale pracownik Suzuki powiedzial mi kiedys na prezentacji ze do 180 kmh nic sie nie dzieje, ze nudno
<br><hr>stanczyk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niestety facet mial racje tyle ze nawet przy 250 oprocz huku powietrza nic sie nie dzieje zadnych wibracji niestabilnosci itp prowadzi sie jak rower, motorek bajka, na nizszych biegach trzeba uwazac przy odkrecaniu manetki bo 200KM robi swoje<br><hr>hayabuserKomentatorzy napisał(a):To jest ideał. Jeśli stać cię na ten sprzęt to kup. Na pewno nigdy, nigdy nie pożałujesz. Ferrari wśród motocykli. Drapieżnik, nie środek transportu.<br><hr>Greg<br>Komentatorzy napisał(a):Motór z jajami..
<br><hr>stanczyk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<br><hr>stanczyk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam K8, prawie nie jeździłem, bo kupiłem w grudniu, ale to co jeździłem było niesłychane. Nie wiedziałem, że takie sprzęty istnieją, mogłem się tylko domyślać, a tu proszę, jest mój
Nie tylko moc katapulty, ale i genialne prowadzenie się. Wspaniałe, polecam wszystkim odpowiedzialnym bikerom.
pozdro
wodnik<br><hr>wodnik

Nie tylko moc katapulty, ale i genialne prowadzenie się. Wspaniałe, polecam wszystkim odpowiedzialnym bikerom.
pozdro
wodnik<br><hr>wodnik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
...jezeli piszesz o lampce"FI" to jest to kontrolka ukladu wtryskowego, przyczyn, może być wiele! Mając poprzedni model HAYKI zapalała sie nawet jak "poszedłem" w odcięcie...ale po off/on stacyjka wszystko wracalo do normy. W K8 jeszcze sie nie zdarzyłoKomentatorzy napisał(a):Witam mam suzuke hayabuse k8 i zapala mi się taka czerwona lampka wbudowana w obrotomierzu CZY TO JEST przeciążeniu systemu wtrysku paliwa???I CO TO ZNACZY???<br><hr>BAUCH<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to jest zajebisty motocykl<br><hr>JankowskiKomentatorzy napisał(a):Moim zdanie stara jak i nowa hayabusa to są sprzęty nie do pokonania. To jest motocykl, który jest zarówno sportowy jak i turystyczny. Ja sądzę że nie ma lepszego motorku.<br><hr>tomcio_zdw<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam straszną prośbę! czy ktoś wie jak skasować błąd w nowej Hayabuzie?kupiłem wczoraj ale akumulator był słaby i po kilku odpaleniach na komputerze pojawił się komunikat check...
ratunku....zrobiłem dopiero 200km<br><hr>marek38
ratunku....zrobiłem dopiero 200km<br><hr>marek38
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dziś miałem okazję przetestować nową Hayabuse. Jeździ się na niej całkiem ok. Pozycja jest całkiem wygodna, podobna do tej jak w moim ZZR 600, nawet bym powiedział, że troszeczkę mocniej pochylona, ale nie męcząca. Motocykl ma słaby dół, za to od 5000 obrotów wyrywa na 1 i 2 biegu z gazu na koło w trybie A. Tryb B i C są lightowe. Układ hamulcowy pracuje znakomicie. Świetnie się go dozuje, łatwo można również wyczuć uślizg tylnego koła, co jest bardzo łatwe do opanowania. Zawieszenie pięknie pochłania warszawskie dziury, bez efektu ubijania kręgów. Motocykl nie nurkuje nawet przy mocnym hamowaniu. Również z hamowaniem w zakrętach nie miałem większych problemów. Odziwo nisko osadzona owiewka rozprasza lepiej wiatr niż w ZZR 600. Motocykl sunie jak po szynach mimo dość silnych bocznych wiatrów. O mocy nie będę za dużo wspominał, bo to prawie 200 KM, ale można powiedzieć, że "jest zawsze". Jej szerokość oraz kiepsko rozwiązane tłumiki nie pozwalają na przepychanie się miedzy samochodami a szczególnie na Prymasa 1000 lecia w wiadukcie przy dworcu Zachodni. Mam nadzieje, że jak Kawasaki zrobi dni otwarte to będę miał do czego porównać nową Hayke. Co do ceny : za wysoka.
Pozdrawiam<br><hr>Panasonix
Pozdrawiam<br><hr>Panasonix
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości