Problem z odpaleniem po zalaniu
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem po zalaniu
Witam. Mam pewien dość poważny problem. Poruszam się Hondą CBF 600 z 2004r. Kilka dni temu odpalałem motocykl na ssaniu i dodałem trochę gazu. Motocykl początkowo próbował zapalić ale zgasł. Dzisiaj przeczyściłem świece i próbowałem ponownie odpalić, tym razem bez dodawania gazu i sytuacja się powtórzyła. Nie mogę odpalić sprzęta. Co to może być. Dodam jeszcze że świece są nowe i przejechałem na nich ok 100Km. Pozdrawiam.
- NONO33
- Świeżak
Mam ten sam motocykl też z 2004r.
Po zimie nie chce odpalić, tak jak Ty przeczyściłem świece i nic.
Oddałem do mechanika, bo mi już brak pomysłów.
Jutro mam wiedzieć co było nie tak, to mogę Tobie napisać.
A dlaczego odpalasz moto na ssaniu i jeszcze gaz do tego dodajesz?
Moja CBF'ka odpalała tylko na ssaniu, bez żadnego problemu.
Po zimie nie chce odpalić, tak jak Ty przeczyściłem świece i nic.
Oddałem do mechanika, bo mi już brak pomysłów.
Jutro mam wiedzieć co było nie tak, to mogę Tobie napisać.
A dlaczego odpalasz moto na ssaniu i jeszcze gaz do tego dodajesz?
Moja CBF'ka odpalała tylko na ssaniu, bez żadnego problemu.
MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-

sznajdi - Bywalec
Dziwne nigdy sie nie spotkalem z takim czyms ze po zalaniu trzeba wymienic swiece na nowe. Moze malo widzialem hehe. Sproboj wypalic jed nad gazem.
- Grzesiek-88
- Świeżak
Dziwne nigdy sie nie spotkalem z takim czyms ze po zalaniu trzeba wymienic swiece na nowe. Moze malo widzialem hehe. Sproboj wypalic jed nad gazem.
- Grzesiek-88
- Świeżak
Dzwoniłem dzisiaj do serwisu i motocykle jest gotowy do odebrania i normalnie odpala.
Nie wiem dokładnie co było (porozmawiam w serwisie), ale świec na pewno nie miałem wymienianych (a zalany był)
Nie wiem dokładnie co było (porozmawiam w serwisie), ale świec na pewno nie miałem wymienianych (a zalany był)
MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-

sznajdi - Bywalec
Problem rozwiązany. Wypaliłem świece lód lampą i na bardzo małym ssaniu moto zapalił, ale musiałem to zrobić bardzo ostrożnie żeby znów nie zalać. Zaskoczył po drugim razie na bardzo małym ssaniu z odkręconą minimalnie manetką gazu. Dzięki za zainteresowanie tym tematem.
- NONO33
- Świeżak
No czyli mialem racie hehe. Nie ma takieuj mozliwosci ze jak sie zaleje swiece to one sa do niczego pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
Jakos nie moge uwiezyc ze swioece po zalaniu odrazu kwalifikuja sie do wymiany. Niewiem moge sie mylic ale dlamnie to troszke dziwne. A wserwisach roznie gadaja byle by wyciagnac kase. Pozdro
- Grzesiek-88
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa