Yamaha
• Strona 1 z 1
Yamaha
Witam. Miałem dziś zawody, niestety próbowałem zaszaleć i wylądowałem moja Yz'tką 85 w stawie. Motor był zalany do siedzenia. Wyciągneliśmy go z wody i tu sie pojawia problem. Nie odpala ; /. Brak kompresji. Co mogło się popsuć i ile by kosztowała naprawa +. - . Pozdrawiam.
- Jacak
- Świeżak
Brak kompresji może być spowodowany szybką zmianą temperatury przez co pękł pierścień/pierścienie. Ściągnij cylinder i oblukaj sprawę. Na motoxie jest artykuł o odpalaniu zatopionego 2t ale jeśli nie masz kompresji to raczej na nic się nie przyda, sprawdzić zawsze możesz(www.motox.com.pl zakładka ,,garaż").
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
tez mi sie tak wydaje że cos pękło od szybkiego ochłodzenia. tak samo miałem jak mi poszła uszczelka pod głowica momentalnie tłok na pół pękł. mam nadzieje że w twojej yz nic powaznego sie nie stało i remint nie bedzie kosztowny pozdro
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak nie zdejmiesz to się nie dowiesz
ps: a jak go wyciągnąłeś to czy wymieniłeś filtr powietrza?? na nowo nasączyles??
powylewałeś wodę z układów??
zdejmujesz cyla i suszysz wszystko kompresorem
no i kwestia tego w jakim stanie jest cyl z tłokiem oraz korba
ps: a jak go wyciągnąłeś to czy wymieniłeś filtr powietrza?? na nowo nasączyles??
powylewałeś wodę z układów??
zdejmujesz cyla i suszysz wszystko kompresorem
no i kwestia tego w jakim stanie jest cyl z tłokiem oraz korba
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Motocykl przechyliłem woda się wylała z tłumika (b. dużo). Próbowałem odpalić i nic (mechanik powiedział że to był b. duży bład, że nie powinno się odrazu odpalać powinno się najpierw wysuszyć). Wróciłem do domu wyczyściłem świecę, nasączyłem filtr. Byłem pewien że motorek już bd działał. Ale z kopa ani rusz. Spróbowaliśmy z 'pcyha' ale motor na biegu dosłownie 'płynął' jakby był na luzie. Najprawdopodobniej do wymiany tłok i pierścienie.
- Jacak
- Świeżak
było w pierwszej kolejnosci do cyliondra lac olej. byle jaki nawet orlenowski za 10 zł ale olej od razu wymywa wode do góry i smaruje łozyska bo łozyska jezeli ci pójdzie np uszczelka pod głowicą dojdzie woda do łozyska wału i juz w krótkim czasie moze ci te łozysko strzelic. ja tam w RM miałem. no trudno szkoda jedynie kasy ale wymienisz i bedziesz wiedział na czym smigasz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1