jaka świeca do 2-suwa
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ej a nie wiecie może na jakich świecach jeżdżą te krosy co mają silnik 2-suw??
I jaki mają gwint długi czy krótki bo jak krótki to może nadeszło zbawienie
I jaki mają gwint długi czy krótki bo jak krótki to może nadeszło zbawienie

SUZUKI GSF600S BANDIT <marzenia>
A narazie poczciwa wsk 175 ;]

-
kubat - Świeżak
stary - moze dotoczyc tuleje z gwintem - nakrecana na swiece w celu skrocenia gwintu... albo w prostszej wersji dac podkladki i zobaczyc co bedzie grane? dlugie swiece nie sa zle hehe
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
problem bardzo dobrze mi znany... a więc tak z własnych doświadczeń pamiętam, że najlepsza świeca do dwusuwa była pojęciem względnym. Np. w jawce skuterze idealna była świeca boscha i jawka tylko na niej dobrze jechała. ale po pokonaniu trasy 40 km i ta świeca zaczeła szwankować. W simsonie kiedyś np. idealną świecą był izolator(zalecany w simsonie) ale przestawił mi się zapłon i obwiniałem święcę (objawy takie same jak u ciebie) moto chodził wówczas tylko na 15 letniej świecy iskra f65! jednak po przestawieniu zapłonu moto zaczął jeździć na każdej świecy jaka zostanie mu tylko zaaplikowana. Wniosek i moja rada.
jeżeli :
-lejesz mixol do mieszanki to czyszczenie ewentualnie wymiana świecy jest nie unikniona po przejechaniu pewnej odległości
-jeżeli żyłujesz moto na niskich biegach, albo non stop vmax częste czyszczenie świecy też będzie konieczne
-ustaw idealnie zapłon(przerwa, kąt wyprzedzenia zapłonu, przerwa na świecy! i ewentualnie zimne luty)
-wyreguluj gaźnik bo to też jest częsta przyczyna szarpania i zanieczyszczania świecy
mam nadzieje że chociaż w jakimś stopniu mogłem ci pomóc:D
jeżeli :
-lejesz mixol do mieszanki to czyszczenie ewentualnie wymiana świecy jest nie unikniona po przejechaniu pewnej odległości
-jeżeli żyłujesz moto na niskich biegach, albo non stop vmax częste czyszczenie świecy też będzie konieczne
-ustaw idealnie zapłon(przerwa, kąt wyprzedzenia zapłonu, przerwa na świecy! i ewentualnie zimne luty)
-wyreguluj gaźnik bo to też jest częsta przyczyna szarpania i zanieczyszczania świecy
mam nadzieje że chociaż w jakimś stopniu mogłem ci pomóc:D
- Damian16p-n
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości