Problem z odpaleniem po zalaniu
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem po zalaniu
Witam. Mam pewien dość poważny problem. Poruszam się Hondą CBF 600 z 2004r. Kilka dni temu odpalałem motocykl na ssaniu i dodałem trochę gazu. Motocykl początkowo próbował zapalić ale zgasł. Dzisiaj przeczyściłem świece i próbowałem ponownie odpalić, tym razem bez dodawania gazu i sytuacja się powtórzyła. Nie mogę odpalić sprzęta. Co to może być. Dodam jeszcze że świece są nowe i przejechałem na nich ok 100Km. Pozdrawiam.
- NONO33
- Świeżak
Mam ten sam motocykl też z 2004r.
Po zimie nie chce odpalić, tak jak Ty przeczyściłem świece i nic.
Oddałem do mechanika, bo mi już brak pomysłów.
Jutro mam wiedzieć co było nie tak, to mogę Tobie napisać.
A dlaczego odpalasz moto na ssaniu i jeszcze gaz do tego dodajesz?
Moja CBF'ka odpalała tylko na ssaniu, bez żadnego problemu.
Po zimie nie chce odpalić, tak jak Ty przeczyściłem świece i nic.
Oddałem do mechanika, bo mi już brak pomysłów.
Jutro mam wiedzieć co było nie tak, to mogę Tobie napisać.
A dlaczego odpalasz moto na ssaniu i jeszcze gaz do tego dodajesz?
Moja CBF'ka odpalała tylko na ssaniu, bez żadnego problemu.
MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
OK Dzięki. Słyszałem od paru ludzi którzy przerabiali ten problem że po zalaniu świec trzeba je wymienić na nowe. Więc jest to kosztowna pomyłka. Można jeszcze spróbować wypalania nad gazem i nie zawsze pomoże.
- NONO33
- Świeżak
Dziwne nigdy sie nie spotkalem z takim czyms ze po zalaniu trzeba wymienic swiece na nowe. Moze malo widzialem hehe. Sproboj wypalic jed nad gazem.
- Grzesiek-88
- Świeżak
Dziwne nigdy sie nie spotkalem z takim czyms ze po zalaniu trzeba wymienic swiece na nowe. Moze malo widzialem hehe. Sproboj wypalic jed nad gazem.
- Grzesiek-88
- Świeżak
Dzwoniłem dzisiaj do serwisu i motocykle jest gotowy do odebrania i normalnie odpala.
Nie wiem dokładnie co było (porozmawiam w serwisie), ale świec na pewno nie miałem wymienianych (a zalany był)
Nie wiem dokładnie co było (porozmawiam w serwisie), ale świec na pewno nie miałem wymienianych (a zalany był)

MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
Problem rozwiązany. Wypaliłem świece lód lampą i na bardzo małym ssaniu moto zapalił, ale musiałem to zrobić bardzo ostrożnie żeby znów nie zalać. Zaskoczył po drugim razie na bardzo małym ssaniu z odkręconą minimalnie manetką gazu. Dzięki za zainteresowanie tym tematem.
- NONO33
- Świeżak
No czyli mialem racie hehe. Nie ma takieuj mozliwosci ze jak sie zaleje swiece to one sa do niczego pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
Nie do końca miałeś rację kolego te świece co mam prawdopodobnie po zalaniu na 90% są do wymiany. Nawet mi tak powiedzieli w serwisie. Na szczęście mi się udało i moto pali normalnie. Pozdrawiam.
- NONO33
- Świeżak
Jakos nie moge uwiezyc ze swioece po zalaniu odrazu kwalifikuja sie do wymiany. Niewiem moge sie mylic ale dlamnie to troszke dziwne. A wserwisach roznie gadaja byle by wyciagnac kase. Pozdro
- Grzesiek-88
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości