Gsx 750 r88 Nie pali [rozpacz]
• Strona 1 z 1
Gsx 750 r88 Nie pali [rozpacz]
Szczęśliwy zakup pierwszego motocykla w tym szczęśliwym dniu około 2 tygodni temu. Radość szybko sie skonczyła, gdy próbowałem go odpalić. Świece podobno były nowe - poprzedni właściciel tak uważał. Czyste, czyszczone [szczotką] wypalane, Iskra sie pojawia - więc gitara. Miałem problem z fajkami. Bezrozdzielaczowy układ zapłonowy, fajki powinny być założone z jednej cewki na 1 i 4 cylinder a z drugiej na 2 i 3, mam racje? Stwierdziłem że nie dostaje paliwa, gaźniki są już wyczyszczone. Dzisiejsza próba odpalenia również sie nie powiodła. Oczywiście paliłem na ssaniu, bez ssanai z gazem, bez etc. Wszystkie możliwości. Akumulator kręci, ładowany co chwile, nie wygląda na zmęczony życiem. Najciekawsze jest to że u poprzedniego właściciela go odpaliliśmy. Chodził. Przygasał, ale mogła to być przyczyna zerwanego przewodu w wiązce który już jest zalutowany.
Jestem zrozpaczony, bezsilny. 3 tydzień i nie odpala....
Jestem zrozpaczony, bezsilny. 3 tydzień i nie odpala....
- kkonus
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Jezeli "nowe" NGK byly juz czyszczone szczotka, to nie sa nowe. Postaraj sie zdobyc odpowiednik Denso do swego motocykla.
Sprawdz miernikiem jakie napiecie ma na klemach twoj aku z wylaczonym silnikiem i wlaczonym swiatlem.
Sprawdz je drugi raz po minucie palenia sie swiatla.
Sprawdz miernikiem jakie napiecie ma na klemach twoj aku z wylaczonym silnikiem i wlaczonym swiatlem.
Sprawdz je drugi raz po minucie palenia sie swiatla.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości