Zobacz wÄ…tek - Dziwny objaw R1 RN12 2005r
NAS Analytics TAG

Dziwny objaw R1 RN12 2005r

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Dziwny objaw R1 RN12 2005r

Postprzez MicronR1 » 3/3/2009, 20:43

Witam,
Nie wiem czy nie bylo tego tematu ale nigdzie go nie znalazłem (ew prosze o przeniesienie wątku )

Co do mojego problemu mam pytanie do kolegów...mianowicie podczas ostrego przyspieszania 1..2...3...4...no i tu jest problem jadac na 4 ok 170km/h / 180 km/h odkrecam manetke jeszcze bardziej obroty rosną lecz predkosc nie !!!!! wrazenie jakby koło sie slizgało choc to raczej nie mozliwe ? jak troche odpuszcze znowu dostaje kopa , czy to wina sprzęgła ?? Prosze o rady kolegów którzy mieli podobne objawy z góry Dziękuję
Motor Jest Bogiem Prędkośc Nałogiem Życie Zabawą A Laski Podstawą... | http://www.youtube.com/watch?v=XtA8sRferlY
MicronR1
Świeżak

Postprzez icid » 3/3/2009, 20:46

No niestety sprzęgiełko się kłania. I regulamin, takie tematy w mechanice.
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MicronR1 » 3/3/2009, 20:50

ok dzieki tam nie szukałem :wink: ale co do odpowiedzi mnie zaniepokoiłes czy ewentualna regulacja cos moze pomóc ??? zaznacze ze redukuje od 2do 6 bez sprzęgła i na pozostałych biegach jest ok tylko na tej 4 sie tak jakby slizga ???
Motor Jest Bogiem Prędkośc Nałogiem Życie Zabawą A Laski Podstawą... | http://www.youtube.com/watch?v=XtA8sRferlY
MicronR1
Świeżak

Postprzez AlpenGold » 4/3/2009, 17:29

Regulacje masz na lince >popuść ją ,może pomoże
AlpenGold
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 6/3/2009, 14:50

Micron kolego masz spalone sprzęgło tarcze się ślizgają wraz z przekładkami i klops... wyjście jest jedno kupić nowe tarcze sprzęgłowe oraz przekładki. Co ważne jeśli masz taki objaw to znaczy ze dochodzi do ocierania o siebie tarcz a co za tym idzie tworzą się opiłki a co ta tym idzie pamiętaj wymienić olej i filtr i zrób to jak najszybciej!!!!
YZF R1
Moderator

Postprzez MicronR1 » 6/3/2009, 20:39

YZF R1 napisał(a):Micron kolego masz spalone sprzęgło tarcze się ślizgają wraz z przekładkami i klops... wyjście jest jedno kupić nowe tarcze sprzęgłowe oraz przekładki. Co ważne jeśli masz taki objaw to znaczy ze dochodzi do ocierania o siebie tarcz a co za tym idzie tworzą się opiłki a co ta tym idzie pamiętaj wymienić olej i filtr i zrób to jak najszybciej!!!!
Dzięki YZF R1 nie pocieszyłes mnie , tego sie spodziewałem ale dziwi mnie to ze nie zawsze tak jest powiedzmy 3/10 najlepiej wstawie do chłopaków z Motoristy oni mi ja serwisuja wiec moze cos zaradza, jeszcze raz dzieki za wskazówki Pozdrawiam
MicronR1
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê