Problem z FZR 600 '92
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
oryginalnie masa jest podciągnięta do silnika (lewa strona)
można podciągnąć dodatkową ,ale ja na początku zająłem się tą co już jest i przeczyściłem bardzo dokładnie
jeżeli to nie pomoże to warto poprowadzic bezposredni przewod masowy od masy reglera do ujemnego bieguna aku
można podciągnąć dodatkową ,ale ja na początku zająłem się tą co już jest i przeczyściłem bardzo dokładnie
jeżeli to nie pomoże to warto poprowadzic bezposredni przewod masowy od masy reglera do ujemnego bieguna aku
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Witam.
Na poczÄ…tek kup preparat do konserwacji instalacji elektrycznych za jakieÅ› 10 pln.
Rozłącz wszystkie kostki spryskaj wysusz i połącz ponownie.
Przewód +/- potraktuj papierkiem ściernym ,odkręć masę od silnika i zrób to samo.
Na poczÄ…tek kup preparat do konserwacji instalacji elektrycznych za jakieÅ› 10 pln.
Rozłącz wszystkie kostki spryskaj wysusz i połącz ponownie.
Przewód +/- potraktuj papierkiem ściernym ,odkręć masę od silnika i zrób to samo.
- hENY
- Świeżak
ten kabel co jest przykręcony do rozrusznika to jest + , on jest odpowiedzialny za to aby rozrusznik dostawał prąd (żeby kręcił)
Suzuki GSX-R 750 (olejak)
-
lukaszbiernacki - Świeżak
Zdejmij siedzenie od aku wychodzi czarny kabelek i leci w dół idź jego śladem a zaprowadzi cie do śrubki M10 wkręconej powyżej pokrywy sprzęgła za czarnym korkiem wlewu oleju silnikowego.
Prawa strona moto tam gdzie hamulec tylny. Jaśniej wytłumaczyć się nie da.
Powodzenia.
Prawa strona moto tam gdzie hamulec tylny. Jaśniej wytłumaczyć się nie da.
Powodzenia.
- hENY
- Świeżak
Wydaje mi się że zawory mogą mieć za mały luz z tąd strzały z tłumika i dlatego może nie odpalać jak jest ciepły bo zawór jest uchylony i brakuje kompresji na cylindrze. Były ostatnio regulowane zawory? Taka opcja jest możliwa ale może też być co innego.
motur to nie fszystko, fszystko bez moturu to h..
-
Maćko 25 - Świeżak
wlasnie w tym rzecz ze zawory były regulowane
Były regulowane czyli ktoś za ciasno ustawił luz, zawory same mogą się jedynie poluzować(zwiekszyć luz). Dobra rada sprawdz luzy jeszcze raz.
motur to nie fszystko, fszystko bez moturu to h..
-
Maćko 25 - Świeżak
Poprostu zajmuje sie motocyklami a z Fzr mam troszke doswiadczenia bo mam taką sama maszynke zobacz jakie masz świece wykręć i jak bedą czrne to albo zmieniasz miesznke składu podstawowego na gaznikach albo swiece zmieniasz na cr8 a na gazniorkach to muszisz wkrecić na karzdym osobno gazniczku srubke okolo 0.5 obrotu od wartosci podstawowej albo jak masz inną wartość niz podstawowa to ustawić wedlug serwis manual
i wtedy powinny sie problemy skonczyć albo jak jestes z okolic trujmiasta to jak bedzie pogoda to podjechac to cos sie pomoze bo jakos mam mmsentymet do FZR hehe

- Kopi
- Świeżak
Zaczne od świec bedzie prościej a pozniej sie zobaczy
W pon sie przejade i zobaczymy. Ja jestem z Częstochowy więc nie za blisko do Trójmiasta
Teraz mam napewno wkrecone CR9E irydowe ale mam też zwykłe CR9E które kupiłem 2miesiace temu i przejechałem na nich 30km. A irydowe miałem wczesniej i jakos je narazie wkreciłem. W poniedziałek sie przejade wykrece świece i zobaczymy czy jest czarna jak Kopi piszesz. Pozdrawiam

-
lukaszy - Świeżak
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Witam. Chcialem trochę odświeżyć ten temat.
Nabyłem FZR 600 3he (soczewka) '92.
Mam ten sam problem tylko pare rzeczy sie różni.
Otóż co jakis miesiąc czasami krócej padają mi swiece. (CR9E) Są czarne. Spalanie motoru tragiczne (obliczałem to około 13-15l !!!!)
Może zmiana świec pomoże ? Jeśli tak to na jakie ??
A może to masa? Albo zmniejszyć dawkę paliwa na gaźnikach... Pomóżcie
Nabyłem FZR 600 3he (soczewka) '92.
Mam ten sam problem tylko pare rzeczy sie różni.
Otóż co jakis miesiąc czasami krócej padają mi swiece. (CR9E) Są czarne. Spalanie motoru tragiczne (obliczałem to około 13-15l !!!!)
Może zmiana świec pomoże ? Jeśli tak to na jakie ??
A może to masa? Albo zmniejszyć dawkę paliwa na gaźnikach... Pomóżcie

FZR 600 3HE '92
"... Od 0-100% Wilki muszą być wolne, zwłaszcza gdy są młode..."
- Achilles90
- Świeżak
No to naprawde masz niezle spalanie,ale do konca w to nie wierze pewnie odpalasz moto ,nagrzeje sie chwile pojezdzisz i tak co dzien.Zacznij od sprawdzenia ustawien w gaznikach czy sie zgadzaja do ustawien fabrycznych(serwisowki),wyczysc lub wymien filt.A twoja fzr bierze olej,jaki ma przebieg?
-
macs - Bywalec
jeżdże na moto tylko w weekendy...
sprawdze ustawienia gaźnikow.
Przebieg to nie całe 50 tys. Troche oleju bierze ale nie dużo

Przebieg to nie całe 50 tys. Troche oleju bierze ale nie dużo
FZR 600 3HE '92
- Achilles90
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości