KTM 640 i wzrost
• Strona 1 z 1
KTM 640 i wzrost
Cześć.
Szukałem ale nie znalazłem.
Nie mam doświadczenia w offroad stąd pytanie.
Krótko i na temat.
Ile wzrostu trzeba miec aby przyjemności nie zamienić na walke o przetrwanie i zatrzymywać się tylko przy krawężniku na KTM 640 Adventure lub KTM 640 Enduro lub podobne. Oba mają powużej 90 cm siedzenie...
A może to nie jest ważne aby sięgac pewnie dwoma nogami do ziemi ?
pozdrawiam
Szukałem ale nie znalazłem.
Nie mam doświadczenia w offroad stąd pytanie.
Krótko i na temat.
Ile wzrostu trzeba miec aby przyjemności nie zamienić na walke o przetrwanie i zatrzymywać się tylko przy krawężniku na KTM 640 Adventure lub KTM 640 Enduro lub podobne. Oba mają powużej 90 cm siedzenie...
A może to nie jest ważne aby sięgac pewnie dwoma nogami do ziemi ?
pozdrawiam
- zoltar
- Świeżak
nogami do ziemi to nie trzbea raczej dostawac bo jak umiesz jeździc to raczej sie nie podpierasz a jak juz to jedna naga ale tez jezeli masz miec noge od podłoza 20cm to bez sensu poprostu idź to salonu albo popros znajomego zeby ci dał siadnąc przejechac sie i zobaczysz bo jak na forum mozemy ci to powiedziec nie widzac jak ty na nim wygladsz wiec cieszko
-
woj2900 - Świeżak
Siedzieć to ja siedziałem
Bardziej mi chodziło o opinie czy to konieczne w czasie jazdy offroad
, bo ledwo sięgałem do ziemi. nie jeździłem zbyt dużo po błocie czy też piachu, dlatego pytam jak dobrać moto
Czy martwić się wzrostem i podparciem ? mam 176cm wzrostu. Jako tako do ziemi sięgałem, ale raczej nie nazwałbym tego pewnym i komfortowym oparciem
z drugiej strony kupuje moto po to aby jeździć a nie stać

Czy martwić się wzrostem i podparciem ? mam 176cm wzrostu. Jako tako do ziemi sięgałem, ale raczej nie nazwałbym tego pewnym i komfortowym oparciem

z drugiej strony kupuje moto po to aby jeździć a nie stać

- zoltar
- Świeżak
ale jezeli miał bys sie meczyc z tym to lepiej kupic cos mnijszego bo tak to ebdziesz sie długo uczył i nabierzesz złych nawyków i potem cieszko bedzie sie uczyc techniki jazdy i bedziesz stał w miejscu co do technik według mnie
-
woj2900 - Świeżak
woj2900 napisał(a):ale jezeli miał bys sie meczyc z tym to lepiej kupic cos mnijszego bo tak to ebdziesz sie długo uczył i nabierzesz złych nawyków i potem cieszko bedzie sie uczyc techniki jazdy i bedziesz stał w miejscu co do technik według mnie
No własnie nie wiem czy się będe męczyć

A inni z takim wzrostem się męczą ?
- zoltar
- Świeżak
Będziesz się męczyć bo LC4 to krowa a pozatym ma bardzo agresywny silnik. Do nauki szukaj jakiegoś lekkiego sprzętu. Moc jakiejś 125 w 2t 30-40km przy masie ok 120kg jest idealna do nauki i późniejszego polatania.
Powiedz ile masz wzrostu?
Powiedz ile masz wzrostu?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Nie planuje zbyt ciężkiego terenu i bardzo agresywnej jazdy, raczej obładowana dalsza turystyka bo szutrach, piacha no... i czasami co tam sie trafi...
176 cm wzrostu. KTMy mi się podobają, czytałem sporo dobrych opinii, chociaż nie jestem uparty
176 cm wzrostu. KTMy mi się podobają, czytałem sporo dobrych opinii, chociaż nie jestem uparty

- zoltar
- Świeżak
Jeśli sprzęt ma Ci służyć do takiej polnej turystyki to ok. Silnik Lc4 jest już niemal legendą wśród singli. Jeśli trafisz na dobry egzemplarz to polatasz nim długo bez większych zmartwień, sam teraz się przymierzam do Lc4 i bardzo nie spotkałem się z negatywnymi opiniami. Chwalą je za wytrzymałość, moc i ogólne wykonanie sprzętu.
Przy tym wzroście sądzę że spokojnie powinieneś dać radę. Aczkolwiek o tym zdecydujesz sam jak się przymierzysz bo to są tylko moje ,,suche" przypuszczenia.
Przy tym wzroście sądzę że spokojnie powinieneś dać radę. Aczkolwiek o tym zdecydujesz sam jak się przymierzysz bo to są tylko moje ,,suche" przypuszczenia.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości